Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay - FlatpanelsDK

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 | Rasmus Larsen |

En af de første emulatorer til retrospil i Apples app-butik gør det muligt at spille Nintendo-spil på dit TV via AirPlay, med understøttelse af spil-controller. Flatpanels har prøvet det.

I sidste måned åbnede Apple officielt sin app-butik for spilemulatorer verden over. Den første gode af slagsen er Delta, der er en alt-i-en emulator-app og den officelle arvtager til den populære GBA4iOS.

Delta understøtter en spil fra en række klassiske konsoller:
 • Nintendo Entertainment System
 • Super Nintendo Entertainment System
 • Nintendo 64
 • Game Boy (Color)
 • Game Boy Advance
 • Nintendo DS Udvikleren, Testut Tech, lover, at "meget mere er på vej". På grund af iOS's controller-API, virker appen med Nintendo Switch Pro og Joy-Con controllere, Nintendo Switch Online controllere, PlayStation 4 og 5 controllere, Xbox One og Series controllere, MFi-controllere samt forskellige Bluetooth og kablede tastaturer. Derudover er der understøttelse af op til 4-personers multiplayer. Appen leveres ikke forudindlæst med spil. Brugere skal manuelt indlæse ROM-filer.

  Spilemulator Apple TV

  Du kan spille Nintendo-spil fra iPhone på dit TV via AirPlay. Foto: Flatpanels

  Sådan spiller du på dit TV

  Udvikleren har tidligere sagt, at der kigges på en dedikeret app til tvOS i Apple TV 4K, men denne er ikke tilgængelig på lanceringstidspunktet. I mellemtiden tilbyder Delta understøtter af Apple TV HD, Apple TV 4K og TV-modeller fra store mærker som LG, Samsung, Sony og TCL via AirPlay. For at komme i gang skal du blot åbne Delta appen på din iPhone, vælge det spil, du vil spille, og aktivere AirPlay-skærmspejling fra iPhones kontrolcenter (swipe ned fra toppens højre side). Hvor godt spiller kører over AirPlay, afhænger af dit WiFi hjemmenetværk – alt er offline, så din internetforbindelse er ikke en faktor.

  Game emulation Apple TV

  Spil med en controller (Bluetooth-forbundet til iPhone). Foto: Flatpanels

  Virker med spil-controllere

  Flatpanels testede appen med en Xbox Series X controller forbundet til iPhone. Controlleren virker problemfrit med Delta appen, der automatisk fjerner knapperne på iPhone-skærmen. Når controlleren er tilsluttet, kan du lægge din iPhone til side og nyde spillet på TV'et. Med brug af AirPlay bemærkede vi en lille smule forsinkelse, men Super Mario kunne nemt spilles og nydes. Delta appen har samtidig nogle unikke funktioner til Nintendo DS spil, når AirPlay anvendes. Man kan vælge at vise skærmene vandret eller lodret på TV'et, og endda vælge kun at få den øverste skærm spejlet på TV'et, mens den anden skærm vises på iPhone, så spiloplevelsen deles over to skærme. Vi har ikke testet denne funktionalitet endnu.

  Gratis overalt undtagen Europa

  Delta appen kan downloades gratis fra iOS App Store (kun iPhone) over hele verden, undtagen i Europa. På grund af den igangværende dans mellem Apple og EU's Digital Markets Act, er Delta appen i Europa kun tilgængelig fra en alternativ app-butik kaldet AltStore PAL, der koster 1,5 Euro årligt plus afgifter. Det kræver yderligere trin af konfigurere. Desværre er situationen i Europa ikke ideel, såfremt Delta senere udgiver en ægte tvOS app, idet AltStore PAL kun er tilgængelig på iPhone – ikke Apple TV. Vi må vente og se, hvordan det udspiller sig. Ikke desto mindre er vi imponerede over, hvor godt Deltas spilemulator fungerer. Der er til mange timers nostalgisk underholdning med yndlingsspillene fra barndommen!
 • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

  Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

  Flere nyheder

  LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

  24 May 2024 |

  Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

  24 May 2024 |

  Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

  23 May 2024 |

  DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

  23 May 2024 |

  Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

  23 May 2024 |

  'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

  22 May 2024 |