Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix' satsning på live-sport begynder at tage form - FlatpanelsDK

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 | Rasmus Larsen |

Netflix vil spille med og vise live-sport. Streaming-giganten eksperimenterer med golf, tennis og boksning forud for en milliardstor satsning på wrestling.

Efter at have erobret Hollywood og etableret produktion af en svimlende mængde serier og film, har Netflix afsløret sine næste to satsninger: Mobilspil og live-sport.

I stedet for at kaste en stor pose penge efter et af de mest prestigefyldte turneringer, har Netflix vist, at de er klar til at tage det lange seje træk. Tålmodighed har før vist sig at være en af selskabets store styrker, mens konkurerrende streamingtjenester har oscilleret mellem at ville erobre hele verden og spare helt ind til benet.


Først kom dokumentarne

Netflix afviste i mange år, at de havde øjne på live-sport, ligesom de i mange år afviste, at de havde planer om et reklameprodukt og tiltag mod kontodeling. Selskabets interesse for sport har imidlertid været til offentlig skue i årevis med en række stort opslåede dokumentarer om sportsfolk indenfor de sportsgrene, selskabet tilsyneladende har identificeret som relevante.

Netflix Drive to Survive

Netflix har igennem flere år opbygget et omfattende katalog af sportsdokumentarer såsom Drive to Survive. Foto: Netflix

Tennisdokumentaren Break Point, Formula 1-dokumentaren Drive to Survive, golfdokumentaren Full Swing og boksedokumentaren Battle of the Baddest og cykledokumentaren Unchained er blevet streamet af millioner af seere på Netflix. Bag facaden har Netflix bygget infrastruktur til live-streaming af sport på global skala. Det har været en udfordring og generalprøven i april 2023 floppede, da livestreamet af Love is Blind: The Reunion ikke virkede.

Så kom golf, tennis & boksning

Sidenhen har Netflix dyppet tæerne i live-sport, først med en spøjs golfopvisning, The Netflix Cup, bestående af sportsfolk med forskellige baggrunde. Den 3. marts 2024 live-streamede Netflix den første af flere The Netflix Slam-opvisningskampe i tennis. Den første var kampen mellem Rafael Nadal and Carlos Alcaraz. Det var en succes både teknisk og seermæssigt.

Netflix Slam

Opvisningskampen mellem Rafael Nadal and Carlos Alcaraz er den første af flere i Netflix Slam. Foto: Netflix

Næste globale live-sending bliver boksekampen mellem Mike Tyson og Jake Paul. Det sker den 20. juli 2024. Det er store personligheder, men stadig mindre og enkeltstående sportsbegivenheder, der skal give Netflix viden om seerinteresser og udfordringer, hvad angår bl.a. teknik og markedsføring.

Snart kommer wrestling, ugentligt

I januar 2025 tager Netflix det næste store skridt, når de vrister WWE-wrestling fri af lineære tv-kanaler efter 31 år. I USA alene kigger 17,5 mio. seere med årligt. Det er angiveligt en aftale til 5 mia. dollar over 10 år. - "Denne aftale er transformerende," sagde Mark Shapiro, chef for selskabet bag WWE. "Det forener WWE-produktet, man ikke må gå glip af, med Netflix's ekstraordinære globale rækkevidde. Det sikrer en betydelig og forudsigelig økonomi i mange år. Vores partnerskab ændrer og styrker medielandskabet fundamentalt, udvider WWEs rækkevidde dramatisk og bringer ugentlig visning af livesening til Netflix." Netflix skal ugentligt live-streame Raw eksklusivt i bl.a. Nordamerika, Latinamerika og Storbritannien, med planer om yderligere lande i takt med, at rettighedsaftaler udløber. Netflix skal desuden vise WWEs live-begivenheder WrestleMania, SummerSlam og Royal Rumble udenfor USA. Sport er synonym med reklamer, hvilket bidrager til at forklare Netflix' nyfundne interesse. Dermed følger Netflix i fodsporene på Amazon, Apple og Google, der allerede har købt store sportsrettigheder lokalt eller globalt.

Netflix WWE

Netflix bliver hjemsted for WWE-wrestling fra 2025. Foto: Miguel Discart, CC BY-SA 2.0

Hvordan ændrer sporten Netflix?

Netflix tager investeringerne i sport skridt for skridt, men i betragtning af, hvordan sport har påvirket strukturen og prisen på tv-pakker og sidenhen streamingtjenester som Viaplay, fordrer det spørgsmålet om, hvordan sporten vil ændre Netflix? Indtil videre har Netflix valgt at inkludere sport – og mobilspil – i alle abonnementer, men fortsætter det efter satsningen på mere klassiske turneringsprodukter som WWE? Kunne Netflix finde på at opdele indhold eller lave tillægspakker? Eller forbliver pakkerne opdelt på parametre som reklamer og teknik (billed/lydkvalitet)? Prisudviklingen er lettere at spå om. Den kommer kun til at gå én vej, når sporten for alvor rykker ind på Netflix: Op. Fra at være en streamingtjeneste med relativt snævert fokus på film, serier og dokumentarer, er Netflix ved at udvikle sig til en samlet pakke – et bundle – der omfatter mange typer underholdning. Distributionsformen er anderledes, og tæt på global, men konceptet er ikke så langt fra klassiske tv-pakker.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |