Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple eksperimenterer med sport i 8K 3D - FlatpanelsDK

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 | Rasmus Larsen |

Apple har optaget, produceret og udgivet en kort sportsfilm i 8K 3D og rumlig lyd, som er gjort tilgængelig på Vision Pro. Livesendinger fra MLS er dog stadig i HD-opløsning.

I de seneste måneder har folk lagt mærke til avancerede kamerasystemer på Major League Soccer-stadioner i USA. Det er sidenhen bekræftet, at disse kameraer optager i 8K-opløsning og 3D som del af 'Apple Immersive Video'-formatet.

- "... alle Apple Vision Pro-brugere kan opleve det bedste fra 2023 MLS Cup Playoffs med den første sportsfilm nogensinde optaget i Apple Immersive Video. Seerne vil føle hvert hjertebankende øjeblik i 8K 3D med et 180-graders synsfelt og Spatial Audio, der transporterer seerne til hver kamp," sagde Apple i februar.

Det repræsenterer en teknisk landvinding i forhold til det nuværende 4K HDR økosystem. Apple har ikke kommenteret på billedfrekvensen.


MLS 8K 3D

Apples første sportsfilm i 8K 3D er en samling højdepunkter fra MLS. Foto: AppleInsider

Den første korte sportsfilm i 8K 3D blev udgivet i går under titlen 2023 MLS Cup Highlights. Det er en samling højdepunkter fra sidste MLS-fodboldsæson. Filmen kan streames i Apple TV appen på Vision Pro. Det skriver AppleInsider. Den slutter sig til fire andre titler i 'indlevende' format: Prehistoric Planet Immersive, Wild Life, Adventure og Alicia Keys: Rehearsal Room i>. Der er ikke frigivet yderligere titler i formatet siden lanceringen af Vision Pro.

Livesending stadig i HD

Apple har globale 10-årige rettigheder til MLS, der tilbydes som sæsonkort gennem Apple TV appen. Selskabet har ikke annonceret planer om at løfte kvaliteten på livesendinger fra MLS, der udsendes i 1080p SDR. Læs også: Er Apple Vision Pro fremtidens hjemmebiograf? Så selvom Apple eksperimenter med 8K 3D, der skal bringe seerne tættere på spillet, drager seerne på alle andre enheder end Vision Pro ikke fordel af bestræbelserne på nuværende tidspunkt. - Kilde: AppleInsider

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |