Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLæk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet - FlatpanelsDK

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 | Rasmus Larsen |

Den næste konsol fra Microsoft bliver efter sigende en billigere, hvid Xbox Series X, der ikke længere har disc-drev til spil og UHD Blu-ray film.

De lækkede billeder er publiceret af Exputer. De viser en hvid Xbox Series X med samme rektangulære design som den nuværende sorte Series X.

Den primære forskel er fraværet af ry disc-drev. Ifølge artiklen får konsollen også opgraderet køleløsning. Exputers kilder indikerer, at den står til lancering i juni eller juli til en pris, der er 50-100 dollar lavere end den nuværende sorte Xbox Series X, der koster 500 dollar.


Hvid Xbox Series X

Foto: Exputer

Som påpeget af The Verge, har denne hvide Xbox Series X ingen lighed med planlagte konsol, som Microsoft selv lækkede i dokumenterne tilknyttet monopolsøgsmål af FTC mod Microsoft i USA.

Konsoller uden disc-drev

I sidste måned sagde CEO for Microsoft Gaming, Phil Spencer, i et interview med Game File, at Xbox ikke har planer om at droppe fysiske medier. - "Men jeg vil sige, at vores strategi ikke afhænger af, at folk går helt digitalt," sagde han. "Og at slippe af med fysiske medier, dét er ikke et strategisk mål for os." Den hvide Xbox Series X lader til at fortælle en anden historie. Det er dog muligt, at Microsoft beholder den sorte Xbox Series X i porteføljen til de kunder, der foretrækker spil på skiver og UHD Blu-ray film. Ingen af de to billigere Xbox Series S konsoller har disc-drev. Historisk set har konsoller spillet en vigtig rolle i at udbrede nye optiske formater, herunder Blu-ray. UHD Blu-ray har dog ikke fået vind i sejlene på trods af PlayStation 5 og Xbox Series X. Sony lancerede for nylig en redesignet PlayStation 5, hvor UHD Blu-ray disc-drevet er særskilt. Rygtet vil vide, at den nye PlayStation 5 Pro ligeledes leveres uden disc-drev – det bliver igen valgfrit. Selvom det optiske disc-drev endnu ikke er forsvundet helt fra spilkonsoller, begynder udviklingen at tegne i den retning. - "Spilkonsoller er nærmest blevet den sidste elektroniske forbrugerenhed, der har et drev," påpegede Phil Spencer i sit interview med Game File sidste måned. "Og det er et reelt problem, bare i forhold til antallet af producenter, der rent faktisk bygger drev, og omkostningerne forbundet med dem. Og når du tænker på de tandhjul, vi vil sætte ind i en konsol – og idet du har færre leverandører og færre købere – har omkostningerne ved drevet indflydelse." - Kilde: Exputer via The Verge, Game File

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |