Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Kung Fu Panda 4' er første animationsfilm i filmisk High Frame Rate - FlatpanelsDK

'Kung Fu Panda 4' er første animationsfilm i filmisk High Frame Rate

12 Mar 2024 | Rasmus Larsen |

DreamWorks Animations Kung Fu Panda 4 er officielt den første animationsfilm, der udgives i det særlige 'TrueCut Motion' High Frame Rate-format. Dog kun i udvalgte biografer.

Det er den første animationsfilm, men den femte udgivelse i det nye High Frame Rate (HFR). I modsætning til tidligere forsøg med HFR som Hobbitten, kan filmskaberne med TrueCut Motion justere scene-for-scene for at bevare det filmiske udtryk, samtidig med, at problemer, såsom judder, fra normalt format (24fps) kan reduceres.

 Læs også: Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

De første fire biografudgivelser i det nye HFR-format var Avatar, Avatar: The Way of Water, Titanic og Argylle.

- "Det visuelle kunstværk af høj kvalitet i dette fantastiske, animerede værk – den første nye "Kung Fu Panda"-film i næsten et årti – kommer til førsteklasses biograflærreder i filmisk high frame rate, og opnår dramatisk ny krystalklar afspilning af bevægelse på de mest lysstærke, exceptionelle højkontrast 3D og 2D systemer af høj kvalitet, hvilket naturligt løfter udtrykket og oplevelsen af filmens verden," lyder det fra Pixelworks, firmaet bag TrueCut Motion.


48fps HFR i udvalgte biografer

Kung Fu Panda 4 fremvises i 48 billeder per sekund (48fps) i både 2D og 3D i udvalgte premium-biografer verden over. Ifølge Flatpanels' kilder omfatter det bl.a. Cinity-biografer i hele verden og Dolby Cinema uden for Nordamerika. I andre biografer fremvises filmen i de normale 24 billeder per sekund. Så vidt Flatpanels er orienteret har kun Avatar: The Way of Water været fremvist på denne måde i Danmark. Der er heller ingen meldinger om Kung Fu Panda 4 i HFR i danske biografer. Derfor må seerne sandsynligvis vente på hjemmeudgivelsen. De nærmere detaljer herfor er endnu ikke fremlagt, men vi jagter information. Nogle af de tidligere udgivelser i TrueCut HFR er eksklusivt tilgængelige på Apple Vision Pro via Disney+ og Apple TV appen i USA. Som skrevet tidligere, så arbejder selskabet bag TrueCut, Pixelworks, på et logo-certificeringsprogram til TV-skærme og andre forbrugerenheder for at sikre, at de afspiller 48fps og andre HFR-billedfrekvenser som tiltænkt.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |