Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony - FlatpanelsDK

Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

22 Feb 2024 | Rasmus Larsen |

Disney overlader produktion, og distribution i visse lande, af fremtidige DVD, Blu-ray og UHD Blu-ray udgivelser til Sony Pictures. Disney lukker også sin klub for disc-samlere.

Salget af fysiske medier er stadig nedadgående. Seneste tal fra USA viser et fald på 25% i 2023 til 1,56 mia. dollar. Da salget af filmskiver var på sit højeste i midten af 00'erne blev der årligt solgt for over 16 mia. dollar.

Globale tal udsendes til foråret.

Faldet sidste år afspejler, at Netflix stoppede med at udleje filmskiver, men det afspejler ikke en af USAs største butikskæders planlagte exit, hvilket først sker i år.


Disney indgår aftale med Sony

Disney opløser nu sin afdeling for produktion af DVD, Blu-ray og UHD Blu-ray film, for i stedet at overlade den til Sony Pictures Home Entertainment, ifølge mediet The Digital Bits. - "Disney og Sony har netop indgået en stor aftale, hvor Sony Pictures Home Entertainment overtager hele Disneys fysiske medieproduktion fremover," skriver Bill Hunt fra The Digital Bits. "Dette betyder, at Sony vil håndtere og føre tilsyn med den faktiske oprettelse og komprimering af diske, at de vil arbejde med replikatorerne og emballageleverandørerne, og at de vil føre tilsyn med titlerne, når de går ud til distributørerne og videre til forhandlere."

Cameron 4K releases

Nogle af Disneys seneste disc-udgivelser fra egen produktion er James Camerons film. Foto: Disney

Som del af aftalen vil Sony desuden påtage sig ansvaret for markedsføring, salg og distribution af alle nye Disney disc-udgivelser i visse lande – pt. USA og Canada. De vil også tage sig af disc-udgivelser af film fra bagkataloget fra Disneys hoved- og understudier. Læs også: Disneys lancering af High Frame Rate-film denne uge er kun begyndelsen Den første Disney disc-udgivelse, som Sony Pictures vil stå for, bliver The First Omen fra Disney-ejede 20th Century Studios.

Disneys samlerklub lukker

I hvad der ligner en direkte konsekvens af aftalen, er Disney begyndt at informere abonnenter på Disney Movie Club om, at den lukker i maj 2024. Disney Movie Club har eksisteret siden 2001 i udvalgte lande, som en abonnementstjeneste, der giver medlemmer mulighed for at købe DVD og Blu-ray skiver fra Disney, Pixar, Marvel og Star Wars til nedsatte priser, foruden 'limited edition'-udgivelser. - "Efter 23 magiske år er det tid til at sige farvel. Vi har truffet den svære beslutning at lukke Disney Movie Club. Vi vil savne muligheden for at tjene elskede Disney-fans som dig! Den sidste dag til at bestille er den 20. maj , 2024," skriver Disney i en e-mail til kunderne. - Kilde: The Digital Bits

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |