Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle TV forvandlet til reklameskilt for fastfood - FlatpanelsDK

Google TV forvandlet til reklameskilt for fastfood

31 Jan 2024 | Rasmus Larsen |

Google TV viser ikke længere kun reklamer for nye serier og film fra Disney+ og andre tjenester. Der vises nu også reklamer i fuld skærm for ting som fastfood.

Sidste år begyndte ejere af Nvidia Shield at klage over videoreklamer i fuld skærm, som ikke relaterer sig til film eller tv-indhold. Shield-enheden kører Android TV.

Lignende videoreklamer i fuld skærm vises nu på enheder med Google TV inkl. Chromecast, hvor brugere i USA møder videoreklamer for fastfood fra Hardees / Car's Jr. Det beretter 9to5Google og reddit-brugere.


Google TV videoreklame

Et eksempel på en fastfood-reklame på Google TV. Foto: 9to5Google

Ifølge brugerne afspilles videoreklamerne automatisk i fuld skærm og varer 15 sekunder eller længere. Brugere kan skifte væk ved at gå til venstre eller højre i karrusellen. Google udruller nye tiltag region for region. Der er endnu ikke eksempler på fastfood-reklamer på Google TV i Danmark. Det er ikke muligt at deaktivere reklamerne på Google TV direkte, men der kan installeres en anden 'launcher', hvilket ændrer hovedskærmen. Dog går man så glip af funktioner i Google TV.

Forvandling til reklameskilte

Googles tiltag er en del af en større tendens i branchen, hvor der introduceres stadigt mere synlige og påtrængende reklamer på TV-skærmen. I november 2023 meddelte Amazon, at der introduceres søgereklamer og reklameformater for andet end videounderholdning på FireTV på tværs af bokse og TV-skærme. Samme måned begyndte brugerne at se videoreklamer i fuld skærm på hovedskærmen af FireTV. Tidligere på måneden meddelte Roku – den største TV-platform i USA – at der kommer flere reklamer, heriblandt interaktive og shopping-formater, på hovedskærmen. I mellemtiden er LG og Samsung ved at forvandle hhv. webOS og Tizen til reklamebaserede TV-platforme. Alle større streamingtjenester, undtagen Apple TV+, har allerede udrullet eller har udmeldt planer om at udrulle reklamer i en eller anden form. Streamingtjenester tilbyder typisk, at man kan betale ekstra for at slippe for reklamer, men denne mulighed findes ikke på TV-platforme, hvilket er uheldigt, idet mange forbrugere nok med rette vil hævde, at de har betalt fuld pris for deres OLED eller miniLED LCD TV. Overvejer du at søge tilflugt fra reklamer i TV-brugerfladen, så overvej Apple TV 4K. Læs Flatpanels' dybdegående anmeldelse her. - Kilde: 9to5Google, Reddit

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Crunchyroll nu tilgængelig på nyere LG Smart TV

22 Feb 2024 |

Panasonic kan ikke love danske apps i nye OLED FireTV ved lancering

22 Feb 2024 |

Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

22 Feb 2024 |

Samsungs 2024 TV får 360 Audio med høretelefoner

21 Feb 2024 |

Elgiganten slår dørene op i Frederikshavn d. 1. marts

21 Feb 2024 |

Detailkæder indtager TV-markedet: USAs største TV-mærke nu opkøbt

21 Feb 2024 |