Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 17.4 løser problem i Apple TV app og tilføjer fælles Apple Music playlister - FlatpanelsDK

tvOS 17.4 løser problem i Apple TV app og tilføjer fælles Apple Music playlister

29 Jan 2024 | Rasmus Larsen |

Apple frigiver til marts tvOS 17.4, der igen gør det synligt om film i Apple TV appen kan lejes og købes i 4K-format. Der introduceres desuden fælles playlister i Apple Music.
Opdatering: SharePlay-funktionen er fjernet i senere tvOS 17.4 betaer.
Den redesignede Apple TV app i tvOS 17.2 gav forbedret navigation. En væsentlig klage fra brugerne har imidlertid været, at det ikke er muligt at afgøre video- og lydkvalitet på købe- og lejefilm fra Apple, når samme film også er tilgængelig på en anden tjeneste, der integrerer med Apple TV appen. I disse tilfælde henviser video- og lydindikatorne til den eksterne partner. Tidligere har man kunne bekræfte kvaliteten via iTunes appen, men den ophørte i samme omgang med at fungere. Såfremt filmen kun er tilgængelig i Apple TV appen, så fungerer alt efter hensigten.

tvOS 17.4 løser det, sådan da

Apple har lyttet til kritikken og har i tvOS 17.4 betaen implementeret en ændring i Apple TV appen. Dermed kan man igen se, om en film er i 4K før man køber eller lejer den. Hvis du ruller ned til 'Visningsmuligheder' under filmen, vil du fra tvOS 17.4 se små 4K-logoer på købe og leje knapperne. Klikker du videre, så kan lydkvaliteten, inkl. Dolby Atmos, bekræftes. Der er dog stadig ingen indikatorer for HDR10, HDR10+ og Dolby Vision.

Apple TV app 4K

Bemærk 4K-indikatoren under 'Visningsmuligheder' i Apple TV appen. Foto: Flatpanels

Apple TV app 4K

Klik på knappen og nu ses lydformat også – men ikke HDR-formater. Foto: Flatpanels

Det er ikke den mest elegante løsning, men det virker i det mindste. Du kan i øvrigt tjekke, hvilke film, der er tilgængelige i 4K HDR og Dolby Atmos i Flatpanels' 4K-filmdatabase her.

Fælles playlister i Apple Music

En anden nyhed i tvOS 17.4, både til Apple TV og HomePod, er fælles playlister i Apple Music. Det kan være nyttigt til festen eller hvis flere personer løbende vil tilføje sange til en fælles playliste. Kun den person, der har oprettet playlisten, behøver at have aktivt abonnement til Apple Music. Det fungerer ved at åbne Apple Music appen på Apple TV og klikke på SharePlay-ikonet. Nu fremvises en QR-kode på skærmen, der kan scannes med en iPhone eller Android-enhed. Yderligere enheder kan tilføjes, så alle kan bidrage til og kurere playlisten. tvOS 17.4 frigives i marts.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Crunchyroll nu tilgængelig på nyere LG Smart TV

22 Feb 2024 |

Panasonic kan ikke love danske apps i nye OLED FireTV ved lancering

22 Feb 2024 |

Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

22 Feb 2024 |

Samsungs 2024 TV får 360 Audio med høretelefoner

21 Feb 2024 |

Elgiganten slår dørene op i Frederikshavn d. 1. marts

21 Feb 2024 |

Detailkæder indtager TV-markedet: USAs største TV-mærke nu opkøbt

21 Feb 2024 |