Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanvas er tilbage som HiFi-højttaler der nu passer til alle TV - FlatpanelsDK

Canvas er tilbage som HiFi-højttaler der nu passer til alle TV

05 Jan 2024 | Rasmus Larsen |

Den danske HiFi-højttaler til TV og musik, Canvas, lanceres nu i Danmark og resten af verden. Canvas kan stå på gulvet eller hænge på væggen, virker til alle TV-mærker og findes med både stof- og træfront, men prisen er høj.

Canvas er tilbage efter en crowdfunding-kampagne, der i 2019 ikke nåede i mål. Ejeren er nu danske Laust Nielsen, der står bag butikken Lyd og Billede Specialisten og tidligere Danmarks største B&O-kæde, i samarbejde med opfinderen af Canvas, Kim Neeper Rasmussen, og et hold designere.


Canvas HiFi TV

Canvas kan hænge på væggen...

Laust og Kim fortæller Flatpanels, at tiden siden 2019 er blevet brugt på først og fremmest at gøre Canvas kompatibel med alle TV-mærker og fladskærmsmodeller i 55, 65, 75 og 77-tommer, både OLED og LCD, hvilket de siger har været en stor mundfuld. De fortæller, at Canvas er testet med en lang række modeller for at sikre at bl.a. fjernbetjeningens kommandoer når frem til TV'et, og at samlingen mellem TV og Canvas flugter.

Canvas HiFi TV

...eller stå på gulvet...

Det oplyses, at der er kommet nye designløsninger, så kunden kan vælge mellem 13 finishes i farvet stof fra danske Kvadrat eller trælameller (lys eg, mahogni og valnød), og Canvas kan nu enten placeres på gulvet eller på væggen, med TV'et monteret ovenpå. Canvas kan sågar stå alene – Canvas Solo – hvis man kun vil lytte til musik.

Canvas HiFi TV

...og sågar stå alene til musikbrug. Fotos: Canvas

Opgraderet lyd og teknik

Skaberne kalder det ægte HiFi i et TV-lydprodukt, men modsat traditionel HiFi, så har de designet Canvas med tanke på at indgå i moderne boligindretning. Der er kraftige forstærkere og nye enheder indeni det rigide kabinet samt rumkorrektion via apps til iOS og Android. Rumkorrektionen er nødvendig for at optimere lyden til brugerens stue og for at muliggøre '3D-lyd' gennem et samarbejde med Bacch 3D. Det er virtualiseret 3D-lyd, der udligner crosstalk, men Dolby Atmos og DTS:X understøttes ikke. Der er heller ikke mulighed for baghøjttalere. Da Flatpanels i 2019 fik en demonstration af Canvas var vi meget imponerende over både lydkvalitet og 3D-delen, der sidenhen er blevet endnu bedre, ifølge Kim Neeper Rasmussen. Her kan ingen soundbarer være med, men prisen på Canvas er også en anden. Flatpanels lytter med igen i næste uge på CES i Las Vegas, hvor Canvas formelt præsenteres for verden. Der sidder opgraderet elektronik i et modul, der kan softwareopdateres, men faktisk også udskiftes fysisk i fremtiden af kunden selv, såfremt det skulle komme nye hardwarestandarder – f.eks. HDMI. Modulet har HDMI eARC og optisk port til TV-tilslutning samt Apple AirPlay 2, Chromecast, Tidal, Roon og Spotify Connect til musik. Der findes desuden specialiserede løsninger til at integrere med andre systemer.

Nem integration med TV'et

Canvas leveres med et universalt beslag, der følger VESA-standarderne, hvorpå man monterer sin TV-skærm, og tilpasser beslaget, så tingene flugter. Man vælger på forhånd frontgrillen, der passer i bredden af det TV, man ejer, men det er muligt at købe ny front, hvis man senere rykker op – eller ned – i TV-størrelse.

Canvas HiFi TV

Canvas findes også med trælameller i tre træsorter. Foto: Canvas

Da Flatpanels tidligere på ugen talte med Laust og Kim var et af vores første spørgsmål, ud over kompatibiliteten med forskellige TV-modeller, om tingene bare spiller i hverdagen. Vi har endnu ikke prøvet det, men vi blev forsikret om, at HDMI CEC sikrer automatisk styring af lydstyrke og tænd/sluk af Canvas sammen med TV'et via TV'ets fjernbetjening eller fjernbetjeningerne til f.eks. Apple TV og Chromecast med Google TV. På samme måde skulle Canvas kunne bruges til musik via f.eks. AirPlay og Chromecast uden at TV'et tænder, og når TV'et tændes, så overtager TV-lyden.

Canvas er klar nu

Den nye Canvas er klar nu – på lager – i Danmark og udland. Den kan leveres indenfor 1 uge, lyder det, i mange forskellige varianter og frontstof, men dog med begrænset mængde af trælameller i starten. Det bliver en satsning på primært onlinesalg til hele verden, men med gunstige returneringsregler, oplyser selskabet. Der er 30 dages returret mod et gebyr, så man kan prøve produktet hjemme i stuen. Vil man gerne lytte til det før køb, så er eneste mulighed pt. Lyd og Billede Specialistens butik i 9900 Frederikshavn. Det nye hold bag Canvas siger, at de har så stor tro på produktet og konceptet, at de tror på onlinemodellen. Er det nok til at overbevise kunder om at lægge over 20.000 kroner? Det må tiden vise. Flatpanels vender snart tilbage med vores første indtryk. Prisen er endt højere, hvilket vi får forklaret som et resultat af universalbeslaget og den opgraderede teknik. Canvas koster som introduktionspris (prisen stiger senere):
 • Canvas 55" sort front – 22.495 DKK
 • Canvas 65" sort front – 22.795 DKK
 • Canvas 75" sort front – 22.995 DKK
 • Canvas 77" sort front – 23.095 DKK
 • Canvas Solo sort front – 21.795 DKK Du kan læse mere og købe produktet fra i dag på canvashifi.com.

  Canvas HiFi – specifikationer

  Canvas HiFi TVCanvas HiFi TVCanvas HiFi TVCanvas HiFi TV TV COMPATIBILITY Universal TV mount, for all brands (Samsung, Sony, Panasonic, LG etc) in 55”, 65", 75" and 77” sizes STAND/WALL MOUNT Hybrid, works on both floor and wall FRONT GRILLES Interchangeable magnetically attached in 13 finish options, including Kvadrat fabrics and real wood, in 55”, 65”, 75” and 77” sizes CABINET Rock solid 24 liters, MDF with CANVAS BridgeBrace™ technology Canvas HiFi TV BASS/MIDRANGES 2 x High End SB Acoustics paper cone, long excursion 6,5” die-cast aluminium chassis TWEETERS 2 x High End SB Acoustics 29mm silk dome with CANVAS designed waveguide die-cast aluminium frontplate PASSIVE RADIATORS 2 x High End SB Acoustics low-loss high precision, long excursion CROSSOVERS DSP Linear phase FIR, high order AMPLIFIERS 4 channels Class D HiFi amps DAC’s Burr-Brown 24 Bit / 192 kHz FREQENCY RESPONSE 30 Hz - 20.000 Hz DSP Powerful Analog Devices 300 MIPS quad-core with BACCH 3D filter ROOM CORRECTION Through iOS app, uses iPhones built in microphone or optional Zen Mic CONNECTIVITY HDMI eARC, Toslink, Analog, Apple AirPlay 2 (multi-room), Google Cast (multi-room), Roon, Tidal, Spotify Connect, DLNA. In addition, automatically activated input via control unit that can be hidden in CANVAS for connection with existing control systems such as Sonos app, Bluetooth, B&O App, Bluesound, HEOS, Bose App, Samsung App or other control units. Contact our support for help with configuration if you have special wishes. UPDATES Software automatic OTA. Hardware electronics upgradable
  Flatpanels
 • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

  Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

  Flere nyheder

  Crunchyroll nu tilgængelig på nyere LG Smart TV

  22 Feb 2024 |

  Panasonic kan ikke love danske apps i nye OLED FireTV ved lancering

  22 Feb 2024 |

  Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

  22 Feb 2024 |

  Samsungs 2024 TV får 360 Audio med høretelefoner

  21 Feb 2024 |

  Elgiganten slår dørene op i Frederikshavn d. 1. marts

  21 Feb 2024 |

  Detailkæder indtager TV-markedet: USAs største TV-mærke nu opkøbt

  21 Feb 2024 |