Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonForvent mange flere spil i Dolby Vision og HDR10+ i de kommende år - FlatpanelsDK

Forvent mange flere spil i Dolby Vision og HDR10+ i de kommende år

19 Oct 2023 | Rasmus Larsen |

Ud over normal HDR10, så kan spiludviklere nu nemt tage HDR10+ og Dolby Vision i brug i den populære Unreal Engine, som tusindvis af spil allerede er bygget på.

Spil kan funkle i HDR's større lys- og farvedynamik, eller de kan se ud præcis, som de plejer, afhængigt af spilskaberens ønsker.

Branchen som helhed omfavner dog ikke desto mindre i stigende grad HDR-teknologi, og implementering af HDR-formater i spilmotorer giver spiludviklere en større værktøjskasse og sparer dem tid.


Dolby Vision i Unreal Engine

Dolby Labs udgav i slutningen af juni 2023 et Dolby Vision og Dolby Atmos plug-in til Unreal Engine, pt. er den mest populære spilmotor (game engine). - "Med den indbyggede integration af Dolby Vision og Dolby Atmos i Unreal Engine bliver det endnu nemmere for udviklere at glæde spillere med forbløffende billeder og fordybende lyd," sagde Mahesh Balakrishnan, VP for consumer entertainment hos Dolby Labs. Et spil udviklet med Dolby Vision er bagudkompatibelt med HDR10 og SDR – men ikke med HDR10+. Dolby oplyser, at forsinkelsen i grafikkortet ved brug af Dolby Vision er lavere end 0,2 ms. Det nye Dolby Vision plug-in (findes her) er kompatibelt med Unreal Engine version 5.1 og 5.2, og er pt. begrænset til spil skabt til Windows 10 eller nyere og Xbox Series X/S. Dolby Atmos-lyd virker desuden med spil på Android og Xbox One.

Xbox Dolby Vision

Xbox Series er den første konsol der understøtter Dolby Vision i spil. Foto: Microsoft

HDR10+ i Unreal Engine

I denne uge præsenterede organisationen bag HDR10+, anført af Samsung, så et ligende HDR10+ Gaming plug-in til Unreal Engine. Det kan udviklere bruge gratis. - "Vi er glade for at kunne levere dette nye Unreal Engine-plug-in direkte til studier og udviklere for at give hurtigere adgang til HDR10+ spil på certificerede monitorer og TV," sagde Bill Mandel, co-manager hos HDR10+ Technologies. "Vi tror på, at dette nye plug-in yderligere vil udvide brugen af HDR10+ Gaming på tværs af branchen." I lighed med Dolby Vision Gaming, understøtter HDR10+ Gaming automatisk HDR-kalibrering mellem spillet og TV-skærm, VRR og 4K 120Hz. Det nye HDR10+ Gaming plug-in (findes her< /a>) er kompatibelt med Unreal Engine version 5.2.1 og 5.3, men er begrænset til Nvidia-grafikkort på Windows 10 eller nyere.

HDR10+ auto-kalibrering

Konceptet bag auto-kalibrering med HDR10+. Illustration: HDR10+ Technologies

Spil i Dolby Vision & HDR10+

Der findes i dag en håndfuld spil i Dolby Vision-format til Xbox Series X/S. Det første spil i HDR10+ bliver The First Descendant, der udkommer næste år. Der findes mange spil i standardformatet HDR10. Dolby Vision nyder større udbredelse end HDR10+ indenfor gaming, og vi forventer, at denne tendens vil fortsætte i de kommende år, men de nye plug-ins vil bidrage til at fremme begge formater. At opnå stor udbredelse af high-end HDR-formater vil dog stadig kræve en mere koordineret indsats og ikke mindst en større base af monitorer og TV-skærme, der har den påkrævede HDR-skærmhardware – software er ikke nok. Dolby Vision Gaming og HDR10+ Gaming er udvidelser af regulær Dolby Vision og HDR10+, hvorfor de skal understøttes eksplicit i monitorer og TV-skærme. Xbox Series klarer både HDR10 og Dolby Vision, mens PlayStation 5 kun klarer HDR10. På nuværende tidspunkt findes der ingen spilkonsoller HDR10+. Unity 3D, der er den anden store spilmotor, kan arbejde med Dolby Atmos-lyd, men har ikke indbygget understøttelse af HDR10+ eller Dolby Vision. - Kilde: Dolby, HDR10+ Technologies via MediaPlayNews

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |