Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp vil lancere "XLED" LCD TV globalt, fremvise 120" model - FlatpanelsDK

Sharp vil lancere "XLED" LCD TV globalt, fremvise 120" model

28 Dec 2022 | Rasmus Larsen |

På CES 2023 lancerer Sharp sit første LCD TV med miniLED-bagbelysning på det globale marked. Det markedsføres "XLED". Selskabet vil også fremvise det første 120-tommer miniLED LCD TV.

Sharp var engang en magtfaktor i TV-branchen med konkurrencedygtige high-end TV. Sharp er nu majoritetsejet af Foxconn og arbejder på et comeback. Modelprogrammet vil i 2023 blive udvidet fra de nuværende modeller i mellemklassen til også at omfatte high-end TV. 

Planerne blev fremlagt i denne uge og produkterne præsenteres på CES 2023 messen i starten af januar.

- "Sharp vil udstille flagskibs AQUOS XLED TV-modellen til det globale marked. Besøgende kan opleve en ny generation af billeder med enestående lysstyrke og farveudtryk skabt af mini LED-bagbelysning og kvantepunkt-teknologi," lyder det fra Sharp.

"XLED"-branding blev i første omgang taget i brug af det amerikanske TV-mærke Vizio i 2017, ligesom Samsung og TCL anvender "QLED" og Hisense anvender "ULED". Vizio droppede brugen af "XLED" i 2019 selvom teknologien i deres LCD TV forblev uændret.


Sharp XLED

Sharp Aquos XLED F8 is currently available in China. Foto: Sharp

Sharp sælger allerede en 65-tommer "XLED" model med IPS LCD, 4K-opløsning og 2160 zoner i Kina. Det står ikke klart, om modellen til det globale marked bliver anderledes. - "Derudover vil Sharp afsløre en prototype af en af verdens største 120-tommer modeller for første gang." Samsung sælger pt. et 98-tommer miniLED LCD TV i Europa og Nordamerika, og TCL i Kina. Sharp hævder, at deres prototype af det første 120-tommer LCD TV med miniLED-bagbelysning.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |