Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle: Android TV bruges nu i over 80 mio. enheder - FlatpanelsDK

Google: Android TV bruges nu i over 80 mio. enheder

19 May 2021 | Rasmus Larsen |

Google gav en opdatering sit TV-operativsystem, Android TV og Google TV, som nu bruges i over 80 millioner aktive enheder verden over.

Android TV vækst

Tallene kom frem på Googles årlige udviklerkonference, I/O 2021. Selskabet gav ikke brugertal for Europa og andre regioner, men pegede på høj vækstrate i hjemlandet USA. - "I dag på Google I/O 2021 annoncerede vi en vigtig milepæl for vores team: Vi har over 80 millioner månedlige aktive enheder på Android TV OS, med en vækst på mere end 80% i USA alene," annoncerede Google.

Chromecast with Google TV

Den nye Google TV-brugerflade på Chromecast

Den nye Google TV-brugerflade, som er et lag ovenpå Android TV, er inkluderet i opgørelsen. Google TV findes i den nye Chromecast samt Sony TV. Det kommer senere på året til TCL TV. Android TV findes i enheder som Nvidia Shield samt TV-skærme fra bl.a. Philips, Sharp, Nokia, Panasonic og Xiaomi. Hvordan står det mål med andre TV-styresystemers udbredelse? Samsung har sagt, at deres Tizen OS ligger i over 100 millioner Smart TV, men det tal dækker ikke over aktive enheder. Roku og Amazon (FireTV), som er de to førende TV-platforme i USA, har hver især proklameret, at de har passeret 50 millioner brugerkonti, hvilket dog er en anden type opgivelse idet mere end en enhed kan være tilknyttet en konto. Apple har ikke frigivet data på tvOS. Modsat duopolet på mobilmarkedet med Android og iOS, så findes der fortsat mange forskellige TV-styresystemer. De giver adgang til apps, spil og andre typer indhold.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |