Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBiograffilm til streaming er "en klar succes", siger Blockbuster - FlatpanelsDK

Biograffilm til streaming er "en klar succes", siger Blockbuster

30 Mar 2020 | Rasmus Larsen |

Er danskere villige til at betale markant mere for at se biografaktuelle film hjemme i stuen? Ifølge Blockbuster har mange tusinde danskere allerede taget imod tilbuddet, som kaldes "en klar succes".

Biograffilm i stuen

Filmbranchen tænker nyt i en tid, hvor biografer er tvunget til at holde lukket. Det har foreløbigt sendt tre biografaktuelle film ud i de danske stuer til en højere pris samt en enkelt biografaktuel film til normalpris. De fire film er Universals Emma, The Hunt og The Invisible Man samt Sony Pictures' Bloodshot. Læs også: Historisk: Biograffilm kan nu lejes til streaming for 179 kroner Er danskere klar til at betale markant mere for biografaktuelle film til streaming? Den foreløbige melding fra TDC-ejede Blockbuster er, at det er en succes uden at der dog sættes tal på. Særligt The Invisible Man har været populære hos kunderne, fortæller selskabet. - "Baseret på de mange tusinde danskere, der allerede har set en biografaktuel premierefilm som streaming hos Blockbuster, så er dette tiltag en klar succes, og jeg forventer, at der kan komme endnu flere biografaktuelle film som streaming i den kommende tid," siger Casper Hald, direktør for Blockbuster. Der ses også en generel stigning i efterspørgslen på underholdning, fortæller selskabet med reference til tiltagene for at mindske spredning af coronavirus. Film med pandemi-tema som Outbreak og Contagion er pt. blandt de mest populære hos Blockbuster.

The Invisible Man 'The Invisible Man' er en af de film, som er frigivet før tid

Meldinger fra USA

Foruden Blockbuster støtter Apple TV (iTunes), Google Play Film, Viaplay og Rakuten op om tiltaget med at udsende biografaktuelle film til streaming. Ingen af de andre nordiske parter har pt. kommenteret på de foreløbige resultater. Det har den amerikanske tjeneste for filmkøb og -leje FandangoNow (ejet af Comcast, som også ejer Universal) til gengæld. I sidste weekend lå The Invisible Man, The Hunt og Emma hhv. 1, 4 og 6 på selskabets top-10 liste over mest lejede film. Hver film koster 20 dollars at leje i USA. Disney/Pixar's Onward, der i USA også er sendt ud før tid, lå nummer 2. Den koster 20 dollars at købe. - "As fans continue to look for new content to watch at home, FandangoNow has experienced its biggest weekend ever," lød det fra FandangoNow. "We expect to see another big week ahead." Læs også: Biografer: Premierefilm i stuen "ikke til gavn for branche eller publikum" I morgen tirsdag den 31. marts frigiver Warner Bros sin første biografaktuelle film, Birds of Prey, til streaming i Danmark. Prisen kendes endnu ikke.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |