Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV har nu Arcade, PS4 / Xbox-controller support, multi-bruger mm. - FlatpanelsDK

Apple TV har nu Arcade, PS4 / Xbox-controller support, multi-bruger mm.

24 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

Apples tvOS 13 byder bl.a. på spiltjenesten Apple Arcade, opfrisket hjemmeskærm, multibruger-funktion samt support af Xbox- og PlayStation-controllere. AirPlay 2 i HomeKit er udskudt.

Apple TV med tvOS 13

Hvor Smart TV-platformene fejler, excellerer Apple TV med sit tvOS. Apple TV får på fjerde år nye funktioner med frigivelsen af tvOS 13, som er klar i dag. Med tvOS 13 lancerer selskabet først og fremmest sin nye spiltjeneste. Apple Arcade åbnede for få dage siden på iPhone og tjenesten udvides i dag til Apple TV. Arcade er en download-tjeneste, hvor man for et fast månedligt beløb på 39 kroner får adgang til hele kataloget. Apple har lovet over 100 titler, men vi tæller 61 på Apple TV her ved lancering. Nogle Arcade-spil kræver spilcontroller. Det har Apple også en løsning på i tvOS 13.

Apple Arcade på Apple TV

Med tvOS 13 åbnes for tilslutning af PlayStations DualShock-controller samt Xbox-controlleren via bluetooth-forbindelsen. De kan bruges til spil, som har controller-support, herunder spil på Arcade. Flatpanels har forsøgt at forbinde begge controllere og det fungerer glimrende. Læs også: Guide: Sådan parres PlayStation & Xbox controllere med Apple TV Med tvOS 13 indkøres en opfrisket hjemmeskærm, hvor Apples TV-app automatisk afspiller trailere til film og tv-serier i baggrunden - snart også Apple TV+ indhold. Scroller man op på fjernbetjeningen får man lyd på trailerne og kommer samtidig ind i Apple TV app'en, der deusnde skal samle indhold fra andre streamingtjenester.

AWWDC 2019

En anden stor nyhed er multibruger-funktion, så brugerne i hjemmet kan få personlige anbefalinger i bl.a. TV og Musik apps. Man kan skifte imellem brugerprofiler fra et nyt kontrolcenter, der fremkaldes ved at holde Hjem-knappen nede. Til hver brugerprofil kan der tilsluttes særskilt Apple ID, så profiler også kan bruges til f.eks. at skifte mellem dansk og amerikansk filmleje.

AWWDC 2019

I Apple Music får man sangtekster, der følger musikken. Der kommer nye 4K HDR-skærmskånene i undervandstema, som er filmet i samarbejde med BBC. Picture-in-picture funktion har fungeret i beta-udgaverne, men vi har endnu ikke bekræftet, om det er nået med i den endelige udgave af tvOS 13. Herudover har selskabet sneget 'Wireless Audio Sync' ind i menuen. Med funktionen kan man synkronisere billede/lyd, så trådløse højttalere forbundet til Apple TV via AirPlay 2 spiller i takt.

 Wireless Audio Sync

AirPlay 2 i HomeKit udskudt

Apple har derimod måtte udskyde en anden funktion, som man ikke har gjort meget ud af, men som potentielt kan vise sig meget gavnlig. Der er konkret tale om integration af AirPlay 2-enheder i HomeKit. Det vil gøre det muligt at lade enheder såsom Apple TV, HomePod og andre AirPlay 2-højttalere indgå i automatisering og HomeKit-scener. F.eks. at lyset dæmpes og gardinerne rulles ned, når Apple TV vækkes. AirPlay 2 i HomeKit forventes klar senere på året. Tidligere opdateringer af tvOS har tilføjet bl.a. 4K HDR og Dolby Vision, Dolby Atmos, AirPlay 2, hjemmestyring via andre protokoller, match-funktioner, Apple TV app mm. Apples tvOS 13 er klar i dag som en gratis softwareopdatering til Apple TV HD (tidl. Apple TV) og Apple TV 4K.

Apple tvOS 13 - fremhævede nyheder

Ny hjemmeskærm. Nu er Apple TV 4K mere spændende med en ny hjemmeskærm, udviklet til at gå på opdagelse. Apps kan nu afspille previews af videoer i fuld skærm på hjemmeskærmen, så brugerne hurtigt kan opleve flotte nye TV-udsendelser, film, musik og spil.

Flerbrugersupport. Med det nye Apple TV Kontrolcenter er det nemt at skifte mellem de enkelte familiemedlemmer, så alle får deres egen personligt tilpassede underholdningsoplevelse. Brugerne kan se deres personlige køliste og modtage anbefalinger til TV og film ud fra deres smag. Det nye Kontrolcenter giver også brugerne hurtig adgang til vigtige Apple TV-funktioner, bl.a. vågeblus og lydopkald.

Apple Music. Apple Music på tvOS 13 udnytter flerbrugersupport, så alle i hjemmet kan nemt afspille deres personlige spillelister og anbefalinger. I det nye Kontrolcenter kan brugerne hurtigt få adgang til den sang, der er ved at blive afspillet. Derudover kan de nu følge med på sangtekster på skærmen, der er timet i synkronisering med deres favoritsange.

Apple Arcade. Med et enkelt abonnement vil en familie på seks få ubegrænset adgang til over 100 nye og eksklusive spil, alle sammen uden reklamer eller yderligere køb, og mange af dem vil understøtte spilcontrollere. Kunderne vil kunne spille Apple Arcade-spil på tværs af iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.

Xbox- og PlayStation-spilcontrollere. tvOS 13 tilføjer understøttelse af de bedste og mest populære spilcontrollere i verden, Xbox One S og PlayStation DualShock 4, og gør det dermed endnu nemmere for spillere at få fuld glæde af Apple Arcade og andre store spil på App Store.

Nye skærmskånere. Apple udvider den imponerende samling af 4K HDR-skærmskånere til Apple TV 4K ved at tage seerne en tur med under havet. De fantastiske film er optaget i samarbejde med BBC Natural History Unit, holdet bag “Blue Planet”. De er filmet i havets dybder rundt om i verden og viser fascinerende væsener og naturscenerier.Flere nyheder

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |

Apple Mac får VRR-support for mere flydende gameplay

16 Jun 2021 |

Ingen planer om reklamer på Disney+, siger topchef

16 Jun 2021 |

SF Kids lukker og indholdet rykkes til C More

16 Jun 2021 |

Xbox ræser mod next-gen med 'største eksklusive spil lineup hidtil'

15 Jun 2021 |