Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple Arcade nu åben med over 100 spil for 39 kr/md. - FlatpanelsDK

Apple Arcade nu åben med over 100 spil for 39 kr/md.

19 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

Apple lancerer i dag sin Arcade-spiltjeneste, hvor man for 39 kr/md. får adgang til et spilkatalog på over 100 titler. Fra den 30. september er der også adgang via Apple TV. Flatpanels har prøvet Arcade.

Arkaden er åben - vi har prøvet den

Apple Arcade slår dørene op på iPhone i dag, på iPad den 24. september, på Apple TV den 30. september og på Mac i løbet af oktober. Selskabet pointerer, at Arcade er første spiltjeneste, der spænder TV, mobil og desktop. Navnet Arcade bringer minderne tilbage til arkadespil i spillehaller. Spillene var dengang lettilgængelige, men man måtte kontinuerligt hælde mønter i spillemaskinen. Det gælder for så vidt også Apple Arcade, som er en abonnementstjeneste, men den afgørende forskel er, at et abonnement giver adgang til hele spilkataloget uden begrænsninger. Der vil ikke være yderligere køb (in-app, loot boxes osv.) eller reklamer i spillene.

Apple Arcade

Flatpanels har haft adgang til Arcade i et par dage og selvom vi ikke har nået at spille mange spil, så tegner der sig et positivt billede. Man skal dog forberede sig på, at der ikke er tale om konsolspil, men i stedet spil i mobilgenren. Der er nogle titler, som har udspring i tidligere konsoludgivelser, men det vil typisk være indiespil. Med tiden vil ambitionsniveauet givetvis blive løftet. Apple påpegede sidste år, at deres grafikchip i iPad Pro nu er lige så kraftfuld som Xbox One S. Om få år vil en lige så kraftfuld chip sidde i hundrede millioner af Apple-enheder, herunder Apple TV.

Apple Arcade

Spilkataloget på Arcade

Spillene spænder bredt på tværs af genrer fra adventure til puzzle til strategy til action til AR. De er alle eksklusive til Arcade. Det vil sige, at de ikke kan findes på f.eks. Android, konsoller eller Steam til PC. Opdatering: Flere af dem ligger faktisk på bl.a. Steam, viser det sig nu. Mange er single-player spil, men der er også multiplayer-spil iblandt; f.eks. LEGO Brawls, hvor 4 spillere kan spille sammen, mens Apple TV kan bruges som fælles måltavle i stuen. Denne type integration vil formentlig være noget som Apple fremadrettet vil være ivrig for at fremhæve. Man kan selv forestille sig, hvordan f.eks. AR (augmented reality) i fremtiden kan spille en rolle. Kan PlayStation og Xbox følge med ud af den tangent? Måske, men Apples fordel ligger i, at de har fuld integration mellem, og kontrol over, mobil-, tablet-, PC-, og TV-platformene. Vi har nået at prøve en håndfuld spil. Vi fandt Where Cards Fall, Overland, Oceanhorn 2 og Projection: First Light fornøjelige. Er der ét spil, som man bare må prøve? Ikke umiddelbart, men vi har som sagt kun prøvet en håndfuld titler.

Apple Arcade

Apple siger, at der ved lancering i dag vil være over 100 titler i kataloget. Vi talte her til morgen 71 titler, men har noteret os, at kataloget er blevet udvidet både i går og i dag. Spillene fylder typisk fra nogle hundrede megabytes op til 2-3 gigabytes, så du kan næppe have dem alle installeret på din enhed samtidig. Er spillene i 4K, HDR og Atmos? Nej. Selvom Apple efterhånden understøtter HDR og Atmos på tværs af sine enheder, så er spildelen ikke rykket til HDR og Atmos endnu. Om det kommer i nærmeste fremtid, ved vi ikke. Apples egen video er en fin lille introduktion til spiludvalget på Arcade.

Spil med PlayStation & Xbox-controller

På Arcade understøtter en håndfuld titler, herunder Oceanhorn 2 og Hot Lava, en ekstern spilcontroller. Med iOS 13 og tvOS 13 udvides support til PlayStations DualShock-controller og Xbox Wireless Controller, foruden controller såsom Steelseries Nimbus. Flatpanels har allerede forbundet alle tre ovennævnte controllere til Apple TV 4K og det fungerer helt efter bogen, så det bliver et fint aktiv ift. Arcade på Apple TV.

Apple Arcade

Modsat Googles Stadia-spiltjeneste, som slår dørene op i november, så er Arcade en download-tjeneste i stil med Xbox Game Pass. Selskabet har for nylig lanceret sin Apple TV app på Smart TV fra Samsung (flere platforme senere), men hvis man gik og håbede på, at Arcade vil følge efter, så vil man nok blive skuffet. Download har andre implikationer end streaming og således vil Arcade indtil videre være forbeholdt Apple TV-boksen, hvad angår TV-enheder. Abonnementet på 39 kr/md. kan deles med fem familiemedlemmer vha. familiedeling. På iPhone og iPad findes Arcade i App Store (kræver iOS/iPadOS 13), mens den på Apple TV får sin egen app. Stopper du et spil på Apple TV, så kan du fortsætte derfra, hvor du slap, på iPhone, iPad eller Mac. Bør man tilmelde sig Arcade? Ikke hvis man søger et direkte alternativ til PlayStation eller Xbox, men hvis du er til spil generelt, så mener vi afgjort, at du bør give tjenesten et skud. Det hjælper på sagen, at der er en måneds gratis prøveperiode og at prisen på 39 kr/md. er nærmest usandsynlig lav taget det store katalog in mente. Apple Arcade kunne godt gå hen og blive en dundrende succes.Flere nyheder

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |

Apple Mac får VRR-support for mere flydende gameplay

16 Jun 2021 |

Ingen planer om reklamer på Disney+, siger topchef

16 Jun 2021 |

SF Kids lukker og indholdet rykkes til C More

16 Jun 2021 |

Xbox ræser mod next-gen med 'største eksklusive spil lineup hidtil'

15 Jun 2021 |