Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye Panasonic OLED TV med Dolby Vision i handlen - FlatpanelsDK

Nye Panasonic OLED TV med Dolby Vision i handlen

25 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Panasonic slipper i disse dage sine nye OLED-skærme for 2019 fri i danske butikker. Det er med nyheder såsom Dolby Vision og Dolby Atmos. Topmodellen GZ2000 kommer senere på sommeren.

Panasonic 2019 OLED TV

Panasonic øger satsningen på OLED med fire nye modelserier. De tre af dem er på billedsiden teknisk identiske, mens topmodellen GZ2000 har et specialtudviklet og mere lysstærkt OLED-panel. Der er også forskelle i design og lyd.

Panasonic har indtil videre i år ikke lanceret en ny 77-tommer model, hvorfor alle fire modelserier findes i 55 og 65 tommer.


 Panasonic GZ950


Den store nyhed i år et samarbejde med Dolby, som dækker både billed- og lydsiden med hhv. Dolby Vision og Dolby Atmos. Førstnævnte er et HDR-videoformat, der giver et udvidet spænd af lys og farver (såfremt man har indholdet), mens sidstnævnte er et objekt-baseret lydformat, der med det rette udstyr kan levere en mere omsluttende lydoplevelse.

Samarbejdet med Dolby er opsigtsvækkende fordi Panasonic i fællesskab med Samsung og filmstudiet 20th Century Fox i midten af 2017 dannede HDR10+ alliancen som modspil til netop Dolby Vision.

Skærmene vækkes til live af en ny 'HCX Pro' videoprocessor. På smart-delen har brugerfladen fået en overhaling, så den nu er centreret om en bundmenu ligesom hos konkurrenterne LG og Samsung. Modsat den største konkurrent på OLED-fronten, LG, er Panasonic ikke blevet blevet klar til at omfavne HDMI 2.1 endnu.

Læs også: Oversigt: Panasonic 2019 TV


 Panasonic GZ950


Den nye GZ-generation af OLED-skærme fra Panasonic skal ud og konkurrere direkte med OLED-tv fra bl.a. LG, Sony og Philips. Med det bredere modelprogram har Panasonic sænket startprisen i år, men det samme har konkurrenterne. Af de toneangivende producenter sælger kun Samsung endnu ikke skærme baseret på den nye skærmteknologi, men rygtet vil vide, at Samsung er ved at etablere produktion.

Den mest prisvenlige GZ950 (plus varianten GZ960) og GZ1500 meldes klar. De to andre modelserier følger senere på sommeren, siger Panasonic. Priser og forhandlere fremgår af tabellen herunder. Klik på modelnavnene for mere information i TV-databasen.

Panasonic 2019 OLED TV – priser & forhandlere

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |