Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Panasonic 2019 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Panasonic 2019 TV

31 May 2019 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

Panasonic fordobler i år antallet af OLED-tv og tilføjer Dolby Vision og Atmos på alle OLED og mange LCD-tv. Topmodellen GZ2000 har et særligt OLED-panel og så fremhæver den japanske producent igen sit fokus på "Hollywood til dit hjem". Flatpanels giver overblik over Panasonics 2019 TV.

Fra i år skabes modeloversigterne baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Panasonic 2019 TV

Efter at være gledet ud af det brede segment, hvor koreanerne har taget andele, vil Panasonic i 2019 forsøge at gøre comeback. Det sker med en kraftig udvidet satsning på 4K OLED-tv samt nye 4K LCD-modeller i lavere prisklasser.

Annonce:
Panasonic har i år fire OLED-modelserie - GZ2000, GZ1500, GZ1000 og GZ950 - der alle lanceres i 55 og 65 tommer. Topmodellen GZ2000 adskiller sig fra de andre ved at have et "skræddersyet Professional Edition". Selskabet forklarer, at de har taget OLED-panelet af produktionslinjen tidligere i processen med henblik på at optimere lysstyrken (både overordnet og i små segmenter af billedet). Det skal løfte billedoplevelsen ved HDR samt i oplyste omgivelser.

GZ1500, GZ1000 og GZ950 er teknisk identiske på billedsiden og bruger det "normale" OLED-panel, som også findes i skærme fra LG, Philips og Sony. Ligesom flagskibet GZ2000, håndterer disse skærme både Dolby Vision og Dolby Atmos. Særligt Dolby Vision er opsigtsvækkende, da Panasonic sammen med Samsung i sin tid dannede HDR10+ alliancen som modspil til netop Dolbys format.


 Panasonic 2019 TV

Nu står Panasonic så med en fod i begge lejre
Nu står Panasonic så med en fod i begge lejre. Er HDR10+ dødsdømt? Ikke ifølge Panasonic, men indholdskataloget er - næsten to år efter alliancen blev dannet - stadig nærmest ikke-eksisterende. Om 2019 kan ændre på det faktum, må tiden vise. Foruden HDR10+ og Dolby Vision understøtter skærmene HDR10, HLG samt det nye HLG Photo, der er præcis hvad navnet indikerer. Med denne brede pulje, mener Panasonic, at skærmene dækker alle relevante HDR-videoformater. Technicolors Advanced HDR står udenfor, men det benyttes endnu ikke i praksis.

Hvad angår OLED-modellerne så lægger Panasonic vægt på deres ”Hollywood til dit hjem” budskab. Det betyder konkret, at de samarbejder med Hollywood-koloristen Stefan Sonnenfeld, som fintuner skærmenes farvegengivelse. Det gælder på tværs af alle fire OLED-modeller. De har også alle den nye 'HCX Pro' videoprocessor.

Læs også: Første indtryk: Panasonic 2019 OLED og LCD TV

Forskellene på GZ1500, GZ1000 og GZ950 består i design og højttalere. GZ1500 har indbygget soundbar (Blade Speaker) i foden, som er udviklet i samarbejde med Technics, mens GZ1000 og GZ950 har skjulte 50W højttalere. Hvad angår Atmos-delen så kan de indbyggede højttaler ikke levere den omsluttende Atmos-oplevelse, som man kender fra f.eks. biografen, men selskabet pointerer, at Atmos-lyden også kan udsendes via HDMI ARC-porten til en soundbar eller forstærker. Det er desuden muligt at tilslutte en kablet subwoofer til alle OLED-modellerne samt GX940, oplyser Panasonic.


Panasonic GZ1000 OLED


Rykker man ned i mellemklassen findes man LCD-modellerne GX940, GX800, GX700 og GX625 (GX900 findes også, men kommer ikke til Danmark). Førstnævnte kommer kun i 75-tommer, så det er de tre sidstnævnte, der skal ud i den brede handel. Ligesom de dyrere OLED-modeller, har LCD-modellerne fra GX800 og opefter Dolby Vision og Dolby Atmos.

LCD-modellerne fra GX800 og opefter har Dolby Vision og Dolby Atmos

Hvad LCD-modellerne derimod ikke har, er zone-styret LED, så hvor godt de formår at fremvise HDR må en kommende test vise.
Panasonic er ikke blevet klar til at rykke på HDMI 2.1 porte og forholder sig indtil videre afventende på 8K "indtil markedet er klar". Kun en enkelt HDMI 2.1 funktion, som kan tilføjes til HDMI 2.0 porte, har fundet vej til skærmene. Det er den såkaldte ALLM (Auto Low Latency Mode), der i praksis blot betyder, at skærmen automatisk skifter til spil-profil, når et spil startes på Xbox One. PlayStation 4 understøtter ikke ALLM.

På smart-delen har Panasonic tidligere samarbejdet med Mozilla, der er bedre kendt som selskabet bag Firefox. Platformen hed da også Firefox OS, men efter Mozilla kastede håndklædet i ringen, tog Panasonic over - og ser således stadig bort fra bl.a. Googles Android TV. I år får 'My Home Screen' - som platformen er blevet omdøbt til - en overhaling på brugerfladen.

Det sker helt konkret med en ny bundmenu, så ikoner til streaming-apps og kanaler ikke længere dækker skærmens overflade. Se en kort gennemgang herunder.
My Home Screen er nået til version 4.0 og nedenunder platformen ligger Panasonics egne menusystemer, der giver adgang til TV Anywhere streaming, in-house streaming (DVB-IP), USB-optagelse, HbbTV mv. Herudover er der PIP/PAP og DLNA samt Control4 og Creston support, hvilket dækker over styring af husets forbundne enheder via IP-styring.

Tidligere års tv-modeller bliver ikke opdateret til version 4.0 af My Home Screen.

Panasonic fremhæver også kompatibilitet med Google Assistant og Amazon Alexa via eksterne højttalere/enheder. Amazon Alexa taler ikke dansk og Google Assistant understøtter endnu ikke dansk på tv-skærme. Vi har ikke fået en dato på udrulningen.

Modsat flere af konkurrenterne, så har Panasonic ikke annonceret et samarbejde med Apple om AirPlay 2, HomeKit og 'TV' app'en.


 Panasonic 2019 TV

Annonce:
De nye skærme har naturligvis også indbyggede tunere til kabel-tv, parabol-tv og antenne-tv og flere af modellerne har dobbelt tuner, så man kan optage imens man ser en anden tv-kanal. Der er WiFi og Bluetooth i skærmene.

Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i butikker, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandlere.

Panasonic har endnu ikke annonceret nye HD-modeller i den lave prisende, men det er muligt der tilføjes yderligere modelserier senere på året. 4K-modellen GX625 lander lidt senere end det andre nye modeller.

Du kan genkende 2019-modellerne ved bogstavet ‘G’ i modelnavnet (f.eks. GZ1000 OLED eller GX700 LCD). G = 2019, F = 2018, E = 2017, D = 2016, C = 2015, A = 2014. Selskabet sprang ‘B’ over.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |

Oversigt: Philips 2021 TV

11 Mar 2021 |

Oversigt: Sony 2021 TV

08 Mar 2021 |