Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDRTV hæver billedkvaliteten med 1080p HD & højere bitrate - FlatpanelsDK

DRTV hæver billedkvaliteten med 1080p HD & højere bitrate

30 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

DRTV streamer nu i op til 1080p HD-opløsning. Streamingtjenesten har også hævet bitraten over en bred kam, så video leveres i bedre kvalitet. Der arbejdes på at hæve kvaliteten på tv-kanalerne på DRTV.

Forbedret billedkvalitet på DRTV

Streamingtjenesten DRTV skal, sammen med DR1, være ”hovedindgang” til den danske public service-udbyders tv-univers. Et af initiativerne på vejen er at øge billedkvaliteten.

- ”Indenfor den sidste måned har vi øget bitraten på on-demand indhold, så den nu går op til 4,5 Mb/s. Vi kigger på at gøre det samme på live-streaming, men jeg forventer, at det tidligst bliver i foråret,” siger Mikkel Müller, Underdirektør samt chef i DR Teknologi, til Flatpanels.

On-demand indhold, altså arkivindhold, har tidligere været leveret ved en bitrate på op til omtrent 3 Mb/s. Bitrate er et udtryk for, hvor hårdt komprimeret et videosignal er, så med løftet til 4,5 Mb/s får seeren således bedre billedkvalitet serveret. Niveauet for bitrate på DRTV afhænger også af indholdets type. Video i bevægelse kræver typisk højere bitrate end video, der består hovedsageligt af stillestående billeder.

- ”Den anden ændring er, at vi også er begyndt at lægge on-demand indhold ud i 1080p opløsning. Der er cirka 100 stykker indhold, som ligger tilgængeligt i 1080p på nuværende tidspunkt,” oplyser Mikkel Müller.


DRTV på Apple TV


Eksempler på tv-programmer, der kan streames på DRTV i 1080p HD-opløsning, er Doggystyle , Simons Superkræfter: Tankens Kraft, De skadede patienter og Hunkøn (3:6). DRTV kan streame i den højere opløsning såfremt DR internt har materialet tilgængeligt. Har man ikke, streames der fortsat i 720p HD-opløsning. Der arbejdes på at opgradere interne systemer, så endnu mere indhold kan tilbydes i den højere opløsning.

- ”Hvad angår det indhold, vi selv producerer, så er vi ved at opgradere på tekniksiden og workflow, så vi også kan tilbyde dette i den højere kvalitet. På sigt forventer jeg, at det meste streamet indhold vil være i 1080p. Nyhedssiden vil indtil videre være en undtagelse, blandt andet fordi råmaterialet, herunder interviews og arkivmateriale, er i blandet og ofte lavere opløsning.”

DRTV 1080p
Flatpanels har målt efter vha. DRTV app’en til Apple TV. Til højre kan du se, hvordan et tv-program i 720p overgår 4 Mb/s i bitrate samt hvordan et andet tv-program streames i 1080p.

Niveauet for bitrate afhænger som nævnt også af kompleksiteten i billedet.


Højere opløsning end på flow-tv

Overgangen til 1080p betyder, at DRTV tilbyder tv-programmer i højere opløsning end DR-kanalerne hos tv-distributører såsom YouSee og Stofa. Opløsning er naturligvis ikke hele historien, men der arbejdes med yderligere forbedringer på DRTV, som man senere kan løfte sløret for.

- ”Vi arbejder med kvaliteten løbende og når teknologien er klar og testet internt, så indfører vi forbedringerne. Både med hensyn til bitrate og opløsning, og det skal selvfølgeligt også hænge sammen omkostningsmæssigt. Indsatsen går lige nu på streaming. DRs flow-tv kvalitet er fast defineret i sendenettet, så det er på streaming, at seerne vil se løbende forbedringer i billedkvalitet. Med 1080p på DRs streaming har man en højere opløsning end på DRs flow-tv, men der er naturligvis også andre faktorer, der har betydning,” pointerer Mikkel Müller.

I de kommende år lukkes tre DR-kanaler hos tv-distributørerne. DR3 og DR Ultra bliver rene streaming-tilbud. DRTV står desuden foran en større overhaling med opfrisket brugerflade, nye apps og en anbefalingsmotor. Det er dog stadig lidt for tidligt at gå i detaljer med planerne, lyder det fra DR.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |