Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs Bixby 2.0 stemmeassistent på vej til TV - FlatpanelsDK

Samsungs Bixby 2.0 stemmeassistent på vej til TV

19 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Samsung har præsenteret en opdateret version af Bixby stemmeassistenten, som skal ”agere kontrolcenter” for diverse enheder, herunder tv-skærme fra 2018. Selskabet arbejder også på en lille dongle, der kan gøre andre produkter Bixby-kompatible.

Bixby på dit TV

Bixby 2.0 blev præsenteret på Samsung Developer Conference i San Francisco og skal erstatte den første version, som blev lanceret for mindre end et år siden til en lunken modtagelse.

Samsung siger, at Bixby 2.0 er et “fundamentalt spring fremad for digitale assistenter”. Systemet skal ud og konkurrere med bl.a. Apples Siri, Amazons Alexa og Googles Assistant, men på nuværende tidspunkt taler Bixby kun to sprog, engelsk of koreansk.

Selskabet fortæller desuden, at Bixby vækkes til live af skyen og er åben for udviklere, så de kan få deres tjenester integreret på en eller alle Bixby-kompatible enheder. Bixby 2.0 vil “agree kontrolcenter for hele dit økosystemet af enheder”.

Dette dækker også over Samsung Smart TV, foruden telefoner, køleskabe og højttalere i hjemmet.

- “Beginning in 2018, Samsung will offer Bixby-enabled TVs in the US and Korea,” annoncerede selskabet.

Det står ikke klart, hvad udtalelsen præcis dækker over. Bliver det en softwareopdatering til nuværende TV eller holdes det eksklusivt til 2018 Smart TV? Samsung har indtil videre nægtet at opdatere Tizen-platformen i tv-skærme fra år til år, så anden mulighed virker mere sandsynlig. Vi bliver nok klogere på CES 2018 messen i januar.


Samsung Bixby 2.0


Bixby på en dongle

Potentialet er bestemt til stede. Andre stemmeassistenter såsom Alexa og Siri gør det i dag muligt at søge efter film og tv-serier på tværs af tjenester på tv-skærmen. Det virker ikke i Danmark, men det er et spørgsmål om tid. Nye funktioner kan løbende tilføjes, da softwaren forbinder direkte til internetservere – eller ”skyen”.

Samsung har allerede eksperimenteret med at integrere simple stemmekommandosystemer i tv-skærme. Implementeringen blev sat under lup efter det blev afsløret, at tv-skærme transmitterede optagelser af samtaler i ukrypteret form til servere og at disse optagelser blev delt med tredjepart. Selskabet blev sågar fanget i at lyve to gange.

Måske Bixby 2.0 klarer opgaven bedre, måske ikke, men Samsung tror på, at stemmeassistener parret med en platform til automation af hjemmet kan hjælpe os i vores daglige liv. På nuværende tidspunkt er kun få Samsung-enheder kompatible med Bixby, hvorfor selskabet også arbejder på “Project Ambience”, der er en lille dongle, som kan forbindes til forskellige typer elektronik for at gøre dem Bixby-kompatible. Samsung siger, at denne dongle bliver “billig”, når den senere kommer på markedet.

Flere nyheder

'Hotel Transylvania 4' skipper biografen, har premiere på Amazon i dag

14 Jan 2022 |

Xbox Series X ejere klager over problemer med UHD Blu-ray afspilning

14 Jan 2022 |

Hollywoods Filmmaker Mode udbygges til at bruge lyssensorer i TV

14 Jan 2022 |

2021 blev et endnu dårligere dansk biografår end 2020

13 Jan 2022 |

Analyse: Max-lancering sender HBO tilbage i nordisk streaming top-3

13 Jan 2022 |