Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle er begyndt at fylde 4K-film på Play-tjenesten - FlatpanelsDK

Google er begyndt at fylde 4K-film på Play-tjenesten

20 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Google er ved at gøre klar til den lovende lancering af film i 4K-kvalitet på Google Play Film-streamingtjenesten. Der er i skrivende stund en håndfuld film til $25 dollars.

Endnu ikke en officiel lancering

Da Google præsenterede den nye Chromecast Ultra, bekræftede de også, at Google Play Film-tjenesten – selskabets filmudlejningstjeneste – ville begynde at tilbyde film i 4K Ultra HD-kvalitet. Det er et løft i forhold til 1080p HD-kvaliteten, som filmtjenesten hidtil har udbudt. 4K har fire gange flere pixels end Full HD.

Selskabet er så småt begyndt at tilføje film i den højere opløsning til kataloget forud for en officiel lancering. En af de første film er den ældre 'The Fifth Element', som kan købes for $25 dollars og lejes for $8 dollars i 4K-kvalitet.

Det gør filmen markant dyrere end HD-versionen af samme film, som koster $13 dollars at købe og $4 dollars at leje. Der er pt. ingen mulighed for at opgradere filmen til 4K, hvis man allerede ejer den i HD-kvalitet.

Herudover har brugere på Reddit fundet titler såsom 'Star Trek', 'Star Trek Beyond', 'Zoolander' og 'This Is The End'. Det lader til at Google er i gang med at tilføje flere.

4K-film i Google Play Film


Kræver pt. Chromecast eller Android TV

Film i den højere kvalitet kan kun købes via app'en, ikke på hjemmesiden. Det er ikke unormalt, at webbrowsere højest leverer HD-kvalitet hos streamingtjenester. Det gøres af hensyn til bl.a. kopibeskyttelse.

I app'en oplyses det, at der kræves en Chromecast Ultra eller UHD Android TV.

Google bruger på YouTube VP9-formatet i stedet for HEVC-formatet, som f.eks. Netflix benytter, til at komprimere videofilerne. Det forekommer sandsynligt, at det også er tilfældet på Google Play Film-tjenesten, men det er endnu ikke bekræftet. Ikke alle UHD Smart TV har dekodning af VP9 og de fleste mangler desuden ’Google Play Film’ app’en.

Det fremgår ikke om filmene også er i HDR (High Dynamic Range).

Google oplyser, at film i 4K endnu ikke er officielt lanceret på tjenesten, men det kan ikke vare længe før det officielle ord kommer. Vi har mere at tilføje, når Google er klar til at tale.

- Kilde: 9to5Google via RedditFlere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |