Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle's filmudlejnings-tjeneste vil sælge film i 4K fra november - FlatpanelsDK

Google's filmudlejnings-tjeneste vil sælge film i 4K fra november

04 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Google præsenterede her til aften en ny Chromecast Ultra. Undervejs bekræftede de også, at Google Play Film-tjenesten vil begynde at tilbyde købe- og lejefilm i 4K Ultra HD fra november. Dermed står de til at overhale Apple iTunes og Blockbuster.

Filmleje i 4K-kvalitet

Google smed annonceringen undervejs nærmest som en sidebemærkning. Ikke desto mindre bekræftede de, at ’Google Play Movies & TV’ – i Danmark ’Google Play Film’ – fra næste måned vil begynde at tilbyde købe- og lejefilm i 4K.

Google kommenterede ikke på, hvilke film, der vil blive tilgængelige i den høje opløsning. De gjorde det dog klart, at det vil gælde både film og tv-serier. Den danske udgave tilbyder kun film. Nye film koster typisk 139-169 kroner at eje eller 39-49 kroner at leje i 48 timer.

Det står ikke klart om tjenesten også vil tilbyde film i HDR (High Dynamic Range).

Google Play Film har hidtil udbudt film til streaming i op til 1080p HD-kvalitet og 5.1 surround. Tjenesten kan tilgås fra Android TV-enheder (Sony, Philips, Nvidia m.fl.), LG webOS Smart TV, Android, Apple iOS samt Chromecast.

Google Play Film i 4K


Kan overhale Apple iTunes

Med mindre Apple senere på måneden påbegynder udrulning af film i 4K-kvalitet på iTunes, kan Google overhale både Apple’s iTunes og TDC’s Blockbuster.

At film i den nye højere opløsning mangler på Apple iTunes hænger naturligvis sammen med at den nuværende Apple TV-boks understøtter højest 1080p HD-kvalitet. Der er endnu ingen indikationer på, at en opdateret boks lanceres i år, men Apple kan nå at overraske.

Uanset hvem der kommer først, står det dog klart, at Hollywood-studierne er begyndt at rykke på sig. Indtil videre har film i 4K og HDR været frigivet næsten eksklusivt på de nye UHD Blu-ray-skiver, men vi kan konstatere, at der snart åbnes for sluserne via streamingtjenesterne. Det er naturligvis en glædelig nyhed.Flere nyheder

Disney øger indholds-investering til over 200 mia. kroner i 2022

26 Nov 2021 |

Black Friday: Opdateret med Apple Store, Humac, B&O-butikker mm.

26 Nov 2021 |

Parknet hæver priserne på tv-pakker med op til 30 kr/md.

25 Nov 2021 |

DVB klar med første tuner-specifikation til kanaler i 8K UHD

25 Nov 2021 |

Samsungs The Frame ligner et hit og nærmer sig 2 mio. solgte TV

25 Nov 2021 |