Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sony3d.jpg" alt="3DTV i Full HD i Sydkorea"></div>Sydkorea sender 3DTV i Full HD næste år - FlatpanelsDK 3DTV i Full HD i SydkoreaSydkorea sender 3DTV i Full HD næste år">

3DTV i Full HD i Sydkorea
Sydkorea sender 3DTV i Full HD næste år

02 Dec 2009 | Rasmus Larsen |

Følg vores store 3DTV Tema her på FlatpanelsDK. Temaet vil indeholde indsigtsartikler, blik ind i 3D projektorrummene, udsigter til 3DTV fladskærme i 2010 og et stort interview med Panasonic

Sydkorea – hjemlandet for blandt andet Samsung og LG – har fra regeringens side offentliggjort, at de allerede fra 2010 vil begynde at sende 3DTV. Det kommer netop som Panasonic, Sony og LG har annonceret, at de også kommer med fladskærme, der er klar til 3D i 2010.

3DTV er fremtiden

Vi går en spændende tid i møde med 3DTV. Indholdet skal drive 3D markedet frem og den aktuelle Disney/Pixar film Up har vist vejen. Den 18. december åbnes også dørene til en helt ny alder for filmunderholdning med 3D versionen af James Camerons Avatar.

3D
3D


Det har de Sydkoreanske politikere formentlig også fået øjnene op for, og således har de sydkoreanske telemyndigheder offentliggjort en plan for tildeling af licenser til transmission af 3D-TV i 1080p. Sådan fremgår det af et kort pressemøde, som myndighederne afholdt, fortæller ing.dk.

Det er den Sydkoreanske enhed Korea Communications Commission (KCC) der forventes at tildele licenser til 3DTV. Man vil tildele licenserne allerede i januar 2010, og man vil initialisere de første prøveudsendelser i løbet af sommeren.

3DTV via antenne

Både Japan og Storbritannien (ved Sky TV) har også offentliggjort planer om at satse på 3DTV, og senest har danske Canal Digital luftet tankerne omkring 3DTV.

Fælles for disse er, at der anvendes satellitter, så man kan hive 3DTV kanalerne ned med parabol. Sydkorea vil imidlertid tildele licenser til det jordbaserede netværk, som kører over hus- og stueantenner.

3D
Tom Hanks med 3D briller


Producenterne støtter op

Sydkoreas 3DTV satsning kommer i takt med, at de to store giganter Panasonic og Sony har annonceret, at de også satser benhårdt på 3DTV allerede i 2010. Også LG og Samsung har annonceret, at 3DTV bliver det næste store fra deres side med 3DTV.
Sony vil blandt andet integrere 3D understøttelsen på PlayStation 3.

For at kunne se udsendelser i 3D kræves et 3DTV, som lanceres i løbet af 2010. 3DTV kræver desuden 3D briller.

Kilde: Ingeniøren

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |