Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSky vil lancere første 3D kanal i 2010 - FlatpanelsDK

Sky vil lancere første 3D kanal i 2010

14 Aug 2009 | Rasmus Larsen |

Det engelske Sky Tv-netværk har annonceret planerne for at bringe en 3D kanal på markedet. Den skal angiveligt være klar allerede i 2010. I første omgang satser man på England, men det er meningen – såfremt kanalen får succes – at man vil udvide til resten af Europa.

Sky er klar til at satse på 3D kanaler og dette kan måske blive det endelige gennembrud for den teknologi, som så mange har prøvet kræfter med – og fejlet. Sky vil lancere deres egen 3D kanal med et bred vifte af 3D programmer lige fra film, underholdningsprogrammer, sport events mm.

Sky nævner, at man allerede har 3D materiale klar fra en Champions League kamp mellem Liverpool og Marseille, en international rugby kamp mellem England og New Zealand samt Tchaikovskys Swan Lake udført af English National Ballet. Sky 3D har også selv filmet deres såkaldte Gladiators i 3D.

 English National Ballet
English National Ballet med 3D briller

3D kanalen kræver ikke ekstra modtagerudstyr, men det kræver et Tv, der er i stand til at vise 3D indhold. I samme ombæring indføres et såkaldte ”3D Ready”-mærkat i stil med det velkendte ”HD Ready”-mærkat. ”3D Ready”-mærkatet må kun bæres af Tv, som kan vise denne specielle form for 3D, som Sky vil udsende. Herudover er det også påkrævet, at man bærer fancy 3D briller. 3D udsendelserne skabes ved at benytte to kameraer, der filmer fra to marginalt forskellige vinkler. Billederne fra de to kameraer lægges herefter oven i hinanden og afspilles simultant. 3D brillerne sørger for at distribuere de forskellige signaler separat til hver af seerens to øjne, som vil opleve det som en 3D oplevelse.

 Sky 3D indspilning
Sky 3D indspilning

Sky leverer i øjeblikket Tv til omkring 9,4 millioner britiske seere. Heraf modtager 1.3 millioner allerede HDTV fra Sky. Sky findes også på det tyske marked under Premiere navnet. Der er ikke annonceret nogen planer for 3D kanalen i Danmark indtil videre. Vi har derfor afhængige af om Sky ønsker at distribuere og om vores egne udbydere som Canal Digitals net, Telia Stofa, YouSeeosv. er villige til at tage den med ind i udbuddet. Se også videoen herunder, hvor Martin Standford fra Sky forklarer hvordan man klarer opgaven med 3D:

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |