Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOpdateret: DTS:X lyd i nye LG OLED og premium LCD TV - FlatpanelsDK

Opdateret: DTS:X lyd i nye LG OLED og premium LCD TV

05 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

På CES 2023 har Xperi annonceret et partnerskab med LG Electronics om at integrere DTS:X lyd i LGs seneste OLED og premium LCD TV.
Opdateret 27.1.2023: LG Korea har til Flatpanels sendt følgende forklaring på DTS-implementering: "2023 LG TVs from the QNED85 and up plus all OLED TVs will decode the DTS, DTS:X and Imax Enhanced Audio CODECs for the purposes of sending them to an external Audio device that also support these CODECs. LG is not promising that the TV speakers will play back the audio."
Her er et plottwist, og vi har en masse spørgsmål til LG og DTS, som vi stadig forsøger at få besvaret. Oplysningerne kommer via en pressemeddelelse fra Xperi, firmaet bag DTS. - "Xperi Inc. annoncerede i dag et partnerskab med LG Electronics om at integrere DTS:X fordybende lydteknologi i LGs seneste OLED og Premium LCD TV." - "DTS muliggør et nyt niveau af lydoplevelse, hvilket bringer den kvalitetslyd, forbrugerne forventer i et biograf, til hjemmet," sagde Jea Yoo, chef for Korea hos Xperi. "Vi er glade for at hjælpe med at transformere lytteoplevelsen for LG TV brugere."

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Pressemeddelelsen nævner kun DTS:X. Der er ingen oplysninger om, hvordan dette relaterer sig til IMAX Enhanced DTS-lyd – eller andre DTS-lydformater for den sags skyld – men det er tydeligt, at hjulene er sat i sving efter gårsdagens udmelding om, at IMAX DTS kommer på Disney+. Det er muligt, at det er den løsning, som LG Electronics bekræftede over for Flatpanels tidligere på ugen, hvor DTS ikke kan dekodes på selve TV'et, men i stedet fungere som bitstream passthrough til en kompatibel IMAX Enhanced soundbar, der så håndterer dekoding. Men igen; vi kender endnu ikke detaljerne. LG Electronics har bekræftet nyheden: - "Vi er glade for at kunne meddele, at DTS:X fordybende lydteknologi vil blive integreret i vores nyeste OLED og Premium LCD TV," sagde SP BAIK, Vice President for HE Product Planning, LG Electronics. "Med DTS:X vil vi være i stand til at levere en filmisk oplevelse til vores forbrugere." Dolby-lyd understøttes i stort set alle TV-modeller i dag, men DTS har været fraværende hos flere TV-mærker. Xperi siger, at partnerskabet med LG "repræsenterer en væsentlig milepæl i DTS's rejse mod at integrere DTS:X-teknologi i flere enheder".

LG 2023 TV med DTS support

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |