Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonInterview: C More søsætter satsning på originalt indhold - FlatpanelsDK

Interview: C More søsætter satsning på originalt indhold

21 Jul 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Efter Netflix, Amazon og Viaplay, er C More seneste aktør til at søsætte en større satsning på originalt indhold. Den tværnordiske satsning blev skudt i gang i år og i et interview med FlatpanelsDK fortæller den danske Country Manager om hvad danskere skal forvente sig.

Nordisk satsning på originalt indhold

Streamingtjenesten C More agerer nordisk med udgangspunkt i Sverige via ejeren Bonnier. Den første premiere på eksklusivt indhold – eller originalt indhold, om man vil – var da også svensk. Med krimiserien ’Savnet’ blev det officielt skudt i gang den 1. januar i år.

Der meldes om seerrekorder i Sverige, men hvad skal danskere forvente sig af satsningen? Vi giver ordet til Jens B. Arnesen, dansk Country Manager hos C More Entertainment:


Jens B. Arnesen, C More
”Det afgørende er, at der er tale om gode og velproducerede historier.”
C More frigav tidligere i 2017 med ’Savnet’ sin første originale produktion. Der er sidenhen udgivet og annonceret adskillige svenske produktioner. Hvad skal danskere forvente sig af satsningen?

”C More satser på flere egenproduktioner i fremtiden som fx Modus 2 med premiere til efteråret. Vi vil lave flere nordiske produktioner og vurderer også muligheden for produktioner og formater til det danske marked, som vi vil annoncere senere.

Ud over at vi kan se at C Mores kunder i Danmark er glade for danske film som ”Sommeren ’92”, ”Jagten” og ”Hævnen” samt serier som Susanne Biers The Night Manager, er der også rigtig stor interesse for svensk drama som fx Gåsmamman og Savnet.

Vi har jo en tradition i Danmark for at tage svensk krimi og drama til os. Og det kan vi se også gælder når danskerne streamer. Det afgørende er, at der er tale om gode og velproducerede historier – uanset om det er med danskere, svenskere eller anden nationalitet.”Mange konkurrerende streamingtjenester producerer allerede originalt indhold i en sådan grad, at stemmer i branchen taler om ”too much TV”. Hvad gør C Mores katalog af originalt indhold unikt?

”C More vil fortsat satse på at have et stærkt udbud af både internationale og Nordiske produktioner. Hos C More er det kombinationen af serier som fx Game of Thrones (premiere på C More den 17. juli), Halt and Catch Fire, Peaky Blinders og premierefilm med stjerner som Tom Hanks og Leonardo DiCaprio, der skaber udgangspunktet for den gode brugeroplevelse.

Faktisk er det næsten en udfordring at vi har så utrolig mange gode filmtitler. Vi viser nye film hver uge, men mange danskere ved slet ikke hvor meget godt der er at se på C More. Derfor arbejder vi på at blive bedre til at inspirere og guide kunderne.

Det danske og nordiske indhold vil som sagt komme til at fylde mere. Vi har netop startet et samarbejde med filmmagasinet Ekko som betyder vi har en række danske kortfilm, og C More har mange danske film og der kommer nye til som ”Swinger” og ”Fuglene over Sundet” de kommende måneder.

Inden for børnekategorien har vi i løbet af juni lanceret mere end 600 timers kvalitetsindhold til børn med bl.a. Astrid Lindgren film og serier som ”Pippi Langstrømpe”, ”Emil fra Lønneberg” og ”Brødrene Løvehjerte”. Selvom der er tale om indhold hvor noget er af ældre dato, bliver en film som fx ”Brødrene Løvehjerte” set rigtig meget. Fordi det ganske enkelt er fantastiske historier.

Det unikke ved C More er kort sagt kombinationen af et stort udbud af gode internationale produktioner og kvalitetsindhold fra Norden.”Kan der sættes tal på C Mores satsning på originalt indhold? Hvor mange årlige udgivelser kan seerne forvente? Hvor stor en del af indholdsbudgettet er øremærket egen/samproduktion kontra rettighedsindkøb uden for huset?

”Jeg kan ikke oplyse om konkrete tal og mål. Men det er helt klart, at vi fokuserer på mere originalt indhold fremover. Det er svært alene at konkurrere på internationale film og serier, og for at øge kundetilfredsheden er det vigtigt med eksklusivt indhold i kombination med stærke internationale titler.”C More har indtil videre frigivet og annonceret tv-serier. Er der planer om at producere indenfor andre genrer? Eksempelvis film eller indhold til børn?

”Ja, vi har flere planer om egenproduktioner og ser også på andre genrer. Fx er dokumentar et af de områder vi vurderer at gøre mere ud af. Men lige nu kan jeg ikke fortælle mere konkret om det.”Hvor mange abonnenter har C More på sin streamingtjeneste i Danmark?

”Antallet af kunder oplyser vi ikke om. Men vi har haft positiv vækst det seneste år og har ambitioner om fortsat at vokse både som selvstændig streamingtjeneste og i samarbejde med vores partnere som YouSee, Telmore, Canal Digital, Waoo, Stofa mv. hvor vi også oplever flere og flere er glade for at se med på C More. Muligheden for at kunne starte film og serier fra C More når og hvor det passer for brugeren, i kombination med seening på flowkanaler matcher rigtig godt danskernes behov.”Farang, C More


Svært at konkurrere på internationale film

De foreløbige tv-serier fra C More skal altså, ifølge chefen for den danske afdeling, flankeres af andre genrer og potentielt flere danske produktioner i fremtiden. Det første resultat i denne retning får vi at se i foråret 2018, hvor C More i samarbejde med TV2 Danmark giver premiere til ’Gråzone’ med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen.

Det er nogenlunde så langt ud i fremtiden, som vi kan se lige nu, men det står klart, at C Mores eksisterende katalog af primært Hollywood-produceret indhold vil ændre sig. I en tid, hvor amerikanske aktører tager faklen i egen hånd og buldrer ud over stepperne verden over, er det nærmest blevet et krav for at kunne konkurrere.

- ”Det er svært alene at konkurrere på internationale film og serier,” som Jens B. Arnesen siger.

C More har reageret på den mere globale markedsplads ved finde inspiration i nærområdet.

Om satsningen giver pote, må de kommende år vise. Vil du på egen hånd vurdere sagerne, så kan C Mores katalog ses i 720p HD-kvalitet på Apple TV, Chromecast, PC/Mac, Samsung Smart TV og mobil/tablet for 99 kroner per måned (eller 3 md. til halv pris) ved oprettelse på cmore.dk.


Foreløbige original-serier fra C More

Savnet, C More
Savnet (svensk krimiserie – tilgængelig nu): Det stjernespækkede kriminaldrama "Savnet" er en svensk serie i fire afsnit. Serien er C Mores første originale serie og kommer ud af den store satsning på egenproducerede dramaserier, som svensk TV4 og C More er gået sammen om.

Gråzone, C More
Gråzone (skandinavisk dramathriller – premiere i foråret 2018): Gråzone er en dramathriller på ti afsnit, som skildrer hændelserne omkring et planlagt terrorattentat mod Skandinavien. Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbejder som ingeniør med speciale i droner. Hun bliver taget som gidsel af terrorister i sit eget hjem samtidig med at politiet i Sverige, anført af SÄPO-agenten Eva (Tova Magnusson), og de danske kollegaer fra PET forsøger at forhindre et forestående terrorangreb. Skæbnen vil, at de to kvinder sammenflettes i en gråzone, hvor moral og ansvar sættes på spil. Gråzone er produceret i samarbejde med TV2 Danmark.

Farang, C More
Farang (svensk dramathriller – tilgængelig nu): Ola Rapace spiller Rickard, som ti år efter flugten fra Sverige til Thailand kommer gennem dagen som småkriminel i Phuket. Han har en ny identitet, men også en pris på sit hoved. Da hans femtenårige datter Thyra (Louise Nyvall) begiver sig ud for at finde sin far, dukker fortiden op for fuld kraft, og sammen med hende tvinges Rickard til at slå igen for at overleve.

Gåsmamman, C More
Gåsmammam (svensk dramaserie – premiere i efteråret 2017): Alexandra Rapaport spiller Sonja, der er mor til tre børn. Ufrivilligt trækkes hun ind i en underverden af kriminalitet, narko og mord, og hvor hun ikke skyer nogen midler for at beskytte sine børn! Serien er af det svenske Dagens Industri blevet udråbt som en af de bedste, svenske tv-serier siden årtusindskiftet.

Jægerne, C More
Jægerne (svensk spillefilmsserie – premiere i 2018): Serien starter, da Erik endnu en gang lægger Stockholm bag sig for at vende tilbage til sin hjemstavn – men denne gang permanent. Rolf Lassgård er endnu en gang den stædige politimand Erik. Spillefilmsserien om strømeren Erik, som blev instrueret af Kjell Sundvall, er blevet en svensk klassiker. Denne gang er det den prisbelønnede instruktør Jens Jonsson (Snabba cash – Livet deluxe), som instruerer. Jægerne er en originalserie fra C More i seks afsnit, som får eksklusiv premiere i 2018 på streamingtjenesten.

Hamilton, C More
Hamilton (svensk krimiserie – premiere ikke angivet): Den nye serie, som foregår i nutiden, fokuserer på øgede spændinger mellem USA og Rusland som baggrund. Det er her, vi møder Carl Hamilton på sin første opgave i Europa. Jan Guillous elskede bøger om den svenske agent, som arbejder på den internationale scene, er en af de mest populære bogserier nogensinde i Sverige og er blevet filmatiseret med Stellan Skarsgård, Peter Stomare og Mikael Persbrandt i hovedrollerne. Nu er det så blevet tid til, at en ny skuespiller påtager sig rollen som Sveriges mest kendte agent, når en ny Hamilton-historie skal skabes.

Modus, C More
Modus (2. sæson premiere i efteråret 2017): Serien har kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman) som omdrejningspunkt. I første sæson overværede hendes autistiske datter et mord, samtidig med at hun selv blev indblandet i efterforskningen af en række brutale overfald. Den anden sæson af Modus er på otte afsnit, og er endnu en original serie fra C More med eksklusiv streamingpremiere på tjenesten til efteråret 2017.
Flere fokusartikler

Apple TV 4K (2021) vs. Apple TV 4K (2017) vs. Apple TV HD

23 Apr 2021 |

Interview med Amazon Prime Video: Kig på os en gang til

22 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Første indtryk: Paramount+ i Apple TV app

25 Mar 2021 |

Dansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle

26 Feb 2021 |