Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGuide: Sådan får du trådløs lyd ud af Apple TV - FlatpanelsDK

Guide: Sådan får du trådløs lyd ud af Apple TV

15 Feb 2013 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Apple tilføjede for nylig trådløs lyd via Airplay til den lille Apple TV-boks. Vi har fået flere spørgsmål, så hermed en lille guide til, hvad der kræves og hvordan det fungerer i praksis.

Sådan får du trådløs lyd ud af Apple TV

Princippet i trådløs lyd er smart. Det hele er digitalt, så der er ingen kvalitetstab og man slipper for kabler tværs over stuen. Det største udfordringen er forsinkelse af lyden, men med seneste opdatering til Apple TV nærmer vi os med hastige skridt en fuldblodsløsning.

Du skal bruge følgende:
 • Fuldt opdateret Apple TV-boks (2. eller 3. generation)
 • En Airplay-højttaler (eller et anlæg med Airplay)
 • Et trådløst hjemmenetværk

  Trådløs lyd via Apple TV
  Du kan også vælge højttalere, når filmen ruller. Hold blot midterknappen nede på fjernbetjeningen


  Inde under indstillingerne på Apple TV-boksen har du for nylig fået en ny Airplay-menu. Gå derind. Fra denne menu vil du automatisk se, hvilke højttalere du har mulighed for at afspille trådløs lyd på. Jeg har fire muligheder (og endnu flere, hvis jeg starter et par andre enheder op. Et tip: Shairport4w kan gøre en PC i hjemmet til Airplay-kilde). Man behøver dog ikke at vælge en højttaler herfra, idet man også altid kan holde midterknappen nede på fjernbetjeningen til Apple TV og få mulighed for at vælge højttaler, når en film på f.eks. Netflix eller iTunes er i gang.

  I forbindelse med vores lille test af mulighederne brugte vi en Libratone Zipp-højttaler med indbygget Airplay. Vi forsøgte også at tilslutte en Airport Express til et musikanlæg uden indbygget Airplay.

  I brug

  I brug fungerer systemet lige til. Når du har valgt en højttaler, så kommer lyden ud af denne, mens billedet vises på tv-skærmen. Vi havde dog problemer med løsningen, hvor man tilslutter en Airport Express til et anlæg. Med denne løsning er lyd og billede ikke synkron og lyden er også meget lav.

  Aktive højttalere
  Vi brugte en Libratone Zipp med Airplay, men du kan også bruge andre højttalere eller lydsystemer med indbygget Airplay


  Med Libratone Zipp, der har indbygget Airplay, virkede trådløs lyd derimod rigtig godt. Zipp overgår nemt næsten alle lydsystemer i flade tv-skærme, men man kan naturligvis også vælge endnu kraftigere lydløsninger. Synkroniseringen imellem lyd og billede klares automatisk og lydniveauet kan justeres direkte på Zipp-højttaleren.

  Systemet virker ikke kun til film, men også musik. Hører du således radio eller musik fra iTunes på Apple TV, så sendes det også automatisk ud over højttalerne. Det virker i alle tv-apps på boksen, herunder også Netflix. Den største begrænsning lige nu er, at det naturligvis kun virker, når Apple TV-boksen bruges, og således ikke på f.eks. tv-kanaler der ses på tv-skærmen uden om boksen.

  Airplay på Apple TV er et af de første trådløse lydsystemer til tv-skærme og potentialet er åbenlyst. Lige nu mangler Apple dog et system, så man kan synkronisere flere højttalere og skabe f.eks. trådløs surround. Blev Airplay integreret direkte i et fladskærms-tv ville den trådløse lyd også kunne udvides til f.eks. tv-kanaler og spil; et komplet trådløst tv med trådløs internet-streaming via WiFi og trådløs lyd via Airplay. • Flere fokusartikler

  Disneys kølige og flygtige flirt med Ultra HD Blu-ray

  13 Nov 2020 |

  De seks søjler under Ultra HD

  23 Oct 2020 |

  Vi er nødt til at tage en snak om HDR

  16 Oct 2020 |

  Q&A: Udsigten for streaming-markedet i 2021

  24 Sep 2020 |

  Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

  10 Jul 2020 |

  Hvorfor gamle film kan genudgives i 4K HDR

  08 Jul 2020 |