Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TCL 2022 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 | Rasmus Larsen |

Kinesiske TCL har nye 4K LCD TV på programmet, hvoraf topmodellerne har miniLED og HDMI 2.1-funktioner. TCL er nu rykket helt over på Google TV og lancerer sit første 98-tommer TV. Flatpanels bringer en oversigt over 2022-modellerne.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

TCL 2022 TV

TCL kører stadig med særskilte modelprogrammer for Europa og USA. I vores del af verden indebærer det LCD-skærme baseret på Google TV, som er videreudviklingen af Android TV. Google TV (baseret på Android 11) spænder nu hele modelprogrammet fra billig til dyr. Læs også: Android TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller TCL producerer egne LCD-paneler gennem datterselskabet CSoT i Kina. Disse LCD-paneler finder også vej til TV-skærme fra partnere såsom Samsung. De to selskaber har sammen skabt QLED-alliancen, men i 2022 er det miniLED som marketingmæssigt er i fokus. MiniLED i TCL C935 og C835 giver mulighed for at styre baglyset bag LCD-panelet i op til 1920 zoner (75" C935). TCLs nye skærme skal dermed ud og konkurrere direkte mod LCD-topmodeller fra Philips, Samsung og Sony.
TCL C935
Ny 4K-topmodel fra TCL, C935
Annonce:
Modelprogrammet er domineret af 4K-modeller. TCL var hurtigt ude med 8K da de første skridt blev taget, men markedet for 8K TV er ikke kommet i gang. Indtil videre videreføres sidste års 8K-model i 2022, men TCL plejer at have nyheder i andet halvår. Med Google TV har man adgang til diverse apps og simple spil. Der adgang til Stadia-spilstreaming og andre Google-funktioner såsom Chromecast. I modsætning til Android TV så sætter Google TV indholdet i fokus med indholdsrækker og -anbefalinger, men også flere reklamer fra Google på hovedskærmen. Ligesom sidste år så har TCL fået HDMI 2.1 porte og funktioner med i sine TV. Det giver nye muligheder såsom 4K 120Hz, ALLM (auto-skift til Game-profil) og VRR (variabel billedfrekvens) sammen med spilkonsoller som PlayStation 5 og Xbox Series X. HDMI 2.1 findes fra C735 og opefter. Som en nyhed understøtter visse TCL-modeller op til 144Hz input i år. Det er på nuværende tidspunkt kun relevant sammen med PC'er idet spilkonsollerne maksimalt understøtter 4K 120Hz output.

TCL Google TV

TCL Google TV i C635-serien.

TCLs næste generation af skærmteknologi lader vente på sig. Selskabet havde meldt ud, at de arbejdede på QD-OLED TV, men det samarbejde med Samsung er blevet droppet. Det bekræfter TCL overfor Flatpanels. TCL udvikler i stedet egen variant af OLED-teknologien til senere lancering. I stedet positionerer TCL sig som et 'value-for-money' mærke i markedet. De mest avancerede miniLED-systemer i C935 og C835 matcher Samsungs teknologi, men TCL ligger markant lavere prismæssigt. Det samme gør sig gældende i mellemklassen, hvor TCL ofte underbyder både LG og Samsung – de to førende aktører. Senere i 2022 lancerer TCL sit første 98-tommer 4K TV, som er et alternativ til projektoren i hjemmebiografen. Prisen? 45.000 kroner i vejledende pris – det begynder at ligne noget.

TCL P735

TCL P735

Foruden Googles funktioner såsom indbygget Chromecast så får TCL som noget nyt i år Apples TV-funktioner. Det vil konkret sige AirPlay 2, som tillader mediedeling fra iPhone, iPad og Mac, samt HomeKit, der tillader basal TV-styring fra iPhone, iPad og Siri plus en smule automatisering af TV'et via Apples platform for det forbundne hjem. TCL har bred understøttelse af både videoformater (AV1, HEVC, MPEG4 osv.) og HDR-formater (HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision). Der er kommet IMAX Enhanced ombord i år. Det er ikke et format, men nærmere et branding-stempel.

TCL C825

TCL lancerer også en serie af matchende soundbarer

På lydsiden samarbejder TCL med Onkyo og i visse modeller sidder der en indbygget Onkyo-soundbar under TV-skærmen. 4K-topmodellen C935 har et 2.1.2-højttalersystem med loftvendte enheder til Dolby Atmos, som skærmene også kan dekode. Ved siden af lancerer TCL en serie af soundbarer, som kan løfte lyden, men skærmene kan naturligvis tilsluttes en hvilken som helst soundbar fra et hvilket som helst mærke vha. HDMI.
TCL C835
TCL C835
Annonce:
Skærmene har USB-porte, indbygget WiFi (WiFi 6 i nogle af modellerne) og Bluetooth. Det kan vægmonteres vha. beslag, der følger VESA-standarden. Der er indbyggede tunere til antenne, kabel og parabol, men ingen af modellerne er udstyret med dobbelt-tunere. Flere af de nye TV-modeller fra TCL lanceres i maj, juni og juli. Der lanceres typisk lidt ekstra i andet halvår. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i butikker bliver prislinket aktivt og den laveste pris fremvises. Du kan genkende 2022-modellerne ved at de slutter på '35' eller '38' i modelnavnet (f.eks. C735). Denne praksis begyndte i 2020 med '15'. Kort opridset: 2022 = Px35/Cx35, 2021 = Px25/Cx25, 2020 = Px15/Cx15.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |