Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Toshiba ZV635 - FlatpanelsDK

Test: Toshiba ZV635

|

Toshiba ZV635 test

Toshiba ZV635 blev annonceret i slutningen af 2009 og blev tilgængelig i de fleste lande i begyndelsen af 2010. ZV635 er et Tv i mellemprisklassen, og har et såkaldt Meta Brain billedkredsløb, ActiveVision og et nyt design.

Men kan Toshiba komme op på siden af fladskærme fra mærker som Samsung, Sony, LG og Panasonic, der rykker sig hastigt hvert år? Og er ZV635 prisen værd? Læs hele FlatpanelsDKs test her for at finde ud af dette. Testen af Toshiba ZV635 er også den første test af Toshiba her på siden.

This review in English:


Toshiba ZV635 er tilgængelig i 42, 47 og 55 tommer kaldet 42ZV635, 47ZV635 og 55ZV635.

Panelstørrelse:42"
Opløsning:1920x1080
Responstid:8 ms
Kontrastforhold:100.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:500 cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):LCD (IPS)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 66,5cm x 105,8cm x 9,4cm (uden fod)
Vægt23 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
1:1 pixelmapping:
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (1 indgang)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange)
• Andet
Udgange
• Audio (type) (1 udgang)
• SCART
• S/PDIF (optisk)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Garanti:
Pixelgaranti:
Diverse:

Pris og forhandler:

Sammenlign Toshiba TV som 42ZV635D hos PriceRunner.


De første indtryk

Toshiba ZV635 har en bred kant i blank plastik. Rammen er sort, og yderst går den sorte nuance over i en lysere grålig nuance.

Toshiba ZV635 test


Foden er oval og giver brugerne mulighed for at dreje Tv’et.

Toshiba ZV635 test


Rammen er meget dyb og ikke nær så slank som de nye LCD-TV med LED backlight.

Toshiba ZV635 test


Indgangene er placeret på bagsiden og peger ud imod bagvæggen. Dette er et problem, hvis du ønsker at vægmontere Tv’et.

Toshiba ZV635 test


Der sidder et Toshiba logo i bunden af rammen, som oplyses, når Tv’et er tændt.

Toshiba ZV635 testForud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Fjernbetjeningen kan ses nedenfor. Den er skabt i mørkegrå plastik med sølvgrå plastik på siderne.

Toshiba ZV635 test


Knapperne er store og logiske, men fjernbetjeningen føles lidt billig og mangler vægt.

Toshiba har ikke indbygget funktioner såsom DLNA og Internet. ZV635 er stort set bare et TV uden alle de fancy tilføjelser. Det er dog indbygget en USB-indgang til USB nøgler. ZV635 har også en SD kortlæser, som kan køre et diasshow fra kameraets SD-kort.

Vi fandt følgende indstillingsmuligheder i menuerne: backlight, contrast, brightness, colour, tint, sharpness, colour temperature, auto brightness, active backlight control, black/white level, static gamma, noise reduction og RGB (red, green, blue).

Toshiba lader dig også vælge imellem disse billedprofiler: Standard, Movie, Game, PC, AutoView, og Dynamic.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Energiforbruget på 42ZV635 blevet målt nedenfor.

Out-of-BoxAfter calibration
Standby0,1 W0,1 W
SD139 W118 W
HD139 W118 WEfter min kalibrering målte jeg et strømforbrug på 42-tommer version af 42ZV635 på 118 W. Dette er højt sammenlignet med de fleste nye LCD-TV med LED, som typisk forbruger det halve.

Bemærk, at skærmen benytter mindre strøm efter en kalibrering. Dette er et generelt træk for fladskærme, fordi der efter kalibrering typisk er skruet ned for wauw-effekten, blandt andet med en lavere lysstyrke som resultat.

Kalibrering af Toshiba ZV635

Jeg har taget en måling af billedkvalitet på 42ZV635 direkte fra kassen, uden ændringer i skærmens billedindstillinger herunder.

Toshiba ZV635 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Før kalibrering har ZV635 et alt for overmættet billede med forkert gamma og en lidt for høj farvetemperatur.

  Grafen ovenfor foreslår, at gamma er målt til 2,2, som er vores reference, men dette er en gennemsnitsværdi. Gamma stiger faktisk fra 1,8 i de lyse nuancer til 2,5 i de mørke nuancer. Det betyder, at lyse farver gengives for lyst og mørke farver gengives for mørkt.

  Læs mere og se billedeksempler, der illustrerer hvad udtryk som gamma og farvetemperatur betyder for billedkvaliteten i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

  Toshiba ZV635 test


  Farvetemperaturen er 7716 Kelvin. Vores mål er 6500 Kelvin, hvilket betyder, at Toshiba ZV635 har et lidt for blåligt og koldt billede i standard billedtilstanden, men dette er temmelig normalt for LCD-TV, og ikke kritisk.

  Jeg valgte nu Movie-billedprofilen, foretog en kalibrering og tog en ny måling. Den kan du se herunder.

  Toshiba ZV635 test


  Movie-profilen forbedrer billedets nøjagtighed og billedgengivelsen, men jeg var ikke i stand til få et perfekt gammaforløb på ZV635. Indstillingsmulighederne på Toshoba ZV635 giver ikke de rigtige værktøjer til at udbedre dette og Movie-billedprofilen insisterer på en skæv gammakurve, der også påvirker farvegengivelsen og billedet som helhed.

  Gamma steg fra 2,0 i de lyse gråtoner til 2,5 på i de mørke gråtoner. På den ovenstående graf kan du se, at de grå nuancer afviger en del, og det er et resultat af den skæve gamma. Det kan også indikere, at shadow detail ikke gengives perfekt. Jeg undersøger dette senere.

  Toshiba ZV635 test


  Jeg var i stand til at forbedre farvenøjagtighed en smule og fik farvetemperaturen ret tæt på vores 6500 Kelvin reference, men ZV635 aldrig gav os aldrig et særlig overbevisende resultat.

  Nedenfor kan du se mine billedindstillinger efter kalibrering.  After calibration
  Picture mode:Movie
  Backlight50
  Contrast70
  Brightness:0
  Colour:0
  Tint:0
  Sharpness0
  3D colour managementOff
  Auto Brightness SensorOn/off
  Active Vision M200On/Off
  Active Backlight ControlOff
  Back/White level0
  Static Gamma-10
  MPEG NROff
  DNROff
  Colour Temperature4
  Red-Offset1
  Green-Offset-1
  Blue-Offset0
  Red-gain5
  Green-Gain-7
  Blue-Gain-1


  Jeg har reduceret baggrundsbelysningen, og derved optimeret Toshiba ZV635 til brug i mørke omgivelser. Til brug i dagstimerne bør baggrundsbelysningen skrues en smule op for at sikre, at der kommer mere lys ud af skærmen. Det gøres ved at hæve indstillingen kaldet backlight eller ved at aktivere den automatiske lysstyrke sensor.

  Jeg var nødt til at reducere kontrasten en smule og ændre ”static gamma”-indstillingen i den avancerede menu for at komme tættere på vores 2,2 gamma-mål, men jeg fik aldrig gamma korrekt. Toshiba giver os ikke de rigtige værktøjer til dette.

  Toshiba ZV635 test


  Billedkvalitet på Toshiba ZV635

  Toshiba ZV635 har et mat LCD panel, og har derfor ikke nogen alvorlige problemer med refleksioner fra vinduer og lamper i rummet. En del af de nye modeller såsom LG LE8500 har en front af glas, hvilket giver en masse reflektioner.

  Toshiba ZV635 test


  SD-billedkvaliteten (SD = fællesudtryk for tv-signaler, DVD og andet ikke-HD indhold) er ikke imponerende. Panelet mangler detaljer og de mørke farver er udvaskede. At sort fremstår udvasket på Tv-signaler tyder på, at sortniveauet ikke er så dybt. Jeg kommre tilbage til dette senere.

  De-interlacing (omdannelsen af interlaced tv-signaler, så Tv’et kan vise dem) håndteres ikke overbevisende og jeg oplevede også jaggies, som f.eks. hakket omrids omkring en rund bold samt nogle andre artefakter.

  Toshiba ZV635 test


  HD er bedre, men de mørke nuancer og sort er svage og udvasket, hvilket trækker den samlede billedkvalitet ned. Detaljeringen er pæn på HD, men bestemt ikke så høj som på nogle af de nye 2010 modeller fra Samsung, LG og Sharp, som vi vi for nyligt har testet.

  Toshiba ZV635 test


  Farvegengivelsen er middelmådig. Farvenuanceringen er ikke helt overbevisende og dårligere end på de fleste andre nye LCD-TV. Lyse farver behandles godt, men mørke og semi-mørke farver gengives ikke godt, og vi så nogle ”bånd” i vores gradienttests, som indikerer, at ikke alle farver skelnes, samt en smule banding i praksis, som opstår pga. førnævnte problem med nuanceringen af farverne.

  Farverne er heller ikke særligt præcise, primært på grund af den forkerte gammaindstilling i skærmens Movie billedprofilen, som det ikke var muligt at rette. Movie billedprofiler er ellers typisk bedre og mere præcise på fladskærmens-Tv, men ZV635 er denne billedprofil ikke overbevisende.

  Toshiba ZV635 test


  Huritge bevægelser i f.eks. sport og actionfilm håndteres derimod pænt. Responstiden er ikke perfekt, men Toshiba ZV635 klarer sig godt og bedre end de fleste LCD-TV i dag. Jeg ser ganske beskedent slør på hurtige bevægelser, og responstiden er absolut en af ZV635’s stærke sider.

  Dette gør også Tv’et velegnet til spilbrug på f.eks. PlayStation 3 eller Xbox 360, men du skal deaktivere ActiveVision (Hz systemet) for at reducere input lag (forsinkelse på signalet).

  Toshiba ZV635 test


  ZV635 har også Toshibas Resolution+ teknologi. Det er hensigten, at teknologien skal at øge detaljegraden i billedet, men dybest set tilføjer funktionen blot kunstig skarphed i billedet, svarende til den ”skarphed”-indstillingsmulighed der findes på de fleste TV i dag. Dette gøres ved at tilføje lidt ”støj” omkring objekter, hvilket får objektet til at fremstå skarpere.

  På svage analoge signaler og tv-signaler kan du overveje at aktivere Resolution+, men på HD-indhold, som f.eks. HDTV og Blu-ray bør du virkelig slukke den. Her har funktionen den modsatte effekt.

  Active Vision M200 systemet er et frame interpolation system (100 Hz), som har til hensigt at gøre billedet mere flydende og mindre hakkende. Effekten af disse systemer varierer meget fra producent til producent og på Toshiba ZV635 giver det faktisk et jævnere billede uden den kunstige video-agtive følelse, som f.eks. mange af Samsungs tidligere LCD-TV led under med deres 100 Hz og 200 Hz systemer.

  Toshiba ZV635 test


  Det sikrer en lidt højere detaljegrad i bevægelse og giver jævnere, mere flydende bevægelser. Jeg anbefaler at have Active Vision M200 aktiveret på tv-signaler, men på Blu-ray og HD indhold generelt bør du deaktivere den.

  Nedenfor har jeg målt sortgengivelsen og kontrastforholdet på ZV635.

  Out-of-BoxEfter kalibrering
  Sortniveau0,32 cd/m20,23 cd/m2
  Lysstyrke218 cd/m2131 cd/m2
  Kontrast forhold681:1570:1
  Kontrastforhold usikkerhed: +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg sort til 0,23 cd/m2, hvilket er skuffende. Dette er ikke nær så godt som på andre 2009 og 2010 LCD-modeller, der typisk når 0,08-0,05 cd/m2 sort. Dette er også synligt i praksis og ZV635 viser sort som mørkegrå i stedet for sort. Det er ikke særlig godt, og det gør billedet fremstår udvasket - især om aftenen eller i svagt oplyste værelser.

  Til sammenligning har Samsungs B7000 model fra 2009 et sortniveau på 0,05 cd/m2. Altså en hel del lavere.

  Toshiba ZV635 test


  Shadow detail er fair, men de mørkeste nuancer mangler virkelig dybde og intensitet på grund af den svage gengivelse af sort. De fleste grå toneskridt kan skelnes på skærmen, men de mørkeste farver er bare ikke dybe nok og ser udvaskede ud.

  Jeg undersøgte endelig for clouding / backlight bleeding, som er udtryk for om skærmen har ujævnt lys i f.eks. hjørnerne eller kanterne af skærmpanelet. Nedenfor kan du se Tv’et i et helt mørkt værelse.

  Toshiba ZV635 test


  Toshiba 42ZV635 har synlig clouding (ujøvnt lys) som billedet ovenfor også illustrerer. For eksempelvis i nederste højre hjørne. Dette er ikke godt.

  PC og mediecenter

  Toshiba ZV635 har et 1920x1080 panel, men understøtter ikke 1:1 pixel mapping. Hvis jeg prøvede at sende et 1920x1080 signal fra en PC eller et mediecenter via HDMI, fortalte TV’et mig, at opløsningen ikke var understøttet.

  Via D-SUB (VGA) lykkedes det mig at fået 1920x1080 signal igennem, men det var bestemt ikke 1:1 pixelmapping. Da jeg flyttede musen ud til kanten af skærmen begyndt billedet at rulle til siden, som var det zoomet ind.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er middelmådige. Billedet begynder at blive udvasket fra 40+ vinkler og kontrasten reduceres også fra vinkler. Specielt dybden af sort lider under dette, og hvis du flytter dit hoved til siden, bliver de i forvejen svage sorte nuancer, endnu værre.

  Tv’ets panel får også en let lilla nuance fra vinkler, hvilket er karakteristisk for IPS panelteknologi (primært ældre IPS paneler).

  Jeg har taget et billede af betragtningsvinklerne nedenfor.

  Toshiba ZV635 test


  Og et som viser ændringen i kontrast.

  Toshiba ZV635 test


  Lyden

  Lydkvaliteten er bedre end på de fleste Tv i dag. Den dybe ramme tillader, at Toshiba får dybde og bas ind i kabinettet. Lyden føles ikke så indelukket som på nogle af de nye meget tynde TV. Stemmer er også klare. Det er positivt.

  Lydkvaliteten er dog ikke fantastisk, men bedre end på de fleste af de nyere fladskærms-Tv i dag. Til film og musik anbefaler jeg dog stadig et separat højttalersystem.

  Konklusion

  Toshiba ZV635 har ingen internet-funktionalitet eller DLNA, som de fleste andre 2009/2010 fladskærms-modeller fra andre store producenter, men har dog en USB-indgang og SD-kortlæser. Rammen er meget dyb, og de fleste indgange peger bagud mod væggen, hvilket gør vægmontering vanskeligt.

  Toshiba 42ZV635 formår ikke at imponere os på billedkvaliteten. På den positive side har vi en forholdsvis hurtig responstid og fin håndtering af hurtige bevægelser, men ZV635 kæmper med ujævnt lys, og så er gengivelsen af sort svag. Vi målte sort til 0,23 cd/m2 efter kalibrering, og der er langt fra, hvad de fleste andre nye TV fra andre producenter præsterer. De mørke farver gengives heller ikke særlig godt på ZV635. HD var fair, men SD (almindelige tv-signaler og DVD) mangler detaljer. Samlet set syntes billedkvaliteten en smule udvasket og udetaljeret.

  Toshiba 42ZV635 kommer til den samme pris som mange andre Tv i mellemklassen, men det er min overbevisning, at du kan få fladskærme med bedre billedkvalitet i denne prisklasse.

  Toshiba ZV635 er tilgængelig i 42, 47 og 55 tommer kaldet 42ZV635, 47ZV635 og 55ZV635.

  PositivNegativMålgruppe
  ResponstidSortgengvivelseStuen
  100 Hz systemUjævn lysMindre rum
  Upræcise farver og gamma
  Betragtningsvinkler
  Stik vender bagud
  Ingen 1:1 pixel mapping

  Pris og forhandler:

  Sammenlign Toshiba TV som 42ZV635D hos PriceRunner.


  Toshiba ZV635 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=16816 • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |