Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 9705H - FlatpanelsDK

Test: Philips 9705H

|


Philips nye topmodel hedder 9705H og i denne test vil vi tage et kig på Philips nye innovative Tv med LED local dimming, 400 Hz og scanning backlights. Med andre ord noget af det mest avancerede billedteknologi i et LCD-TV i dag. Philips 9705H anvender naturligvis også Philips egen stemningsbelysning Ambilight og har en række multimedie-funktioner.

Men hvor god er Philips 9705H, der for nylig vandt EISA Award for bedste europæiske LCD-TV? Kan det slå det meget roste LG LE8500 og hvor står det i forhold til plasma-modellerne? Hvad med 3D-billedkvaliteten? Find ud af dette og meget mere i FlatpanelsDKs store test af Philips nye topmodel.

Philips 9705H findes i 32, 40 og 46 tommer kaldet 32PFL9705H, 40PFL9705 og 46PFL9705H.

Få direkte besked, når anmeldelsen er online ved at tilmelde dig vores store nyhedsbrev her. Du kan også tilmelde dig vores RSS feeds

This review in English: Philips 9705H review

Størrelse:46" widescreen (LCD)
Opløsning:1920x1080
Responstid:0,5 ms (BEW)
Kontrastforhold:10.000.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:500 cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):176/176
Dot pitch:
Paneltype:LCD med LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 67.1cm x 108,8cm x 6.9cm (uden fod)
Vægt23 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

40"46"


Sammenlign Philips produkter som Philips 9705H hos PriceRunner.



De første indtryk

Philips 9705 har en mat grå ramme med en gennemsigtig linje der løber langs yderkanten. Højttalerne er integreret i bunden af rammen, som det kan ses på billedet nedenfor.

Philips 9705H test
Philips 9705H test


Foden er lavet i metal og fungerer som et solidt fundament for Tv’et. Foden har desuden en manuel drejefunktion og hele skærmen føles generelt solid og stabil.

Philips 9705H test
Philips 9705H test


Indgange og udgange findes på skærmens bagside, og de fleste peger enten nedad eller til siden. Dette giver god fornuft fordi det derved gør brugerne i stand til at montere Philips Tv’et tæt ind på væggen.

Philips 9705H test
Philips 9705H test


Flere tidlige købere af Philips 9705H har klaget over en summende lyd fra 9705H. Jeg hørte dog ingen summende lyde fra vores eksemplar af 46-tommer modellen.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Nedenfor kan du se den nye 2010 fjernbetjening. Den er visuelt næsten identisk til den fjernbetjening, som følger med de billigere 2010 Philips TV, men den store forskel ligger i, at denne er skabt i metal og derved også føles langt mere eksklusiv end den billigere plastik-variant, der følger med Philips 5605H modellen.

Philips 9705H test
Philips 9705H test


Fjernbetjeningen har en afrundet bagside, og bløde, runde kanter. Kun de mest basale funktioner er tilgængelige som knapper, og hvis du ønsker at styre mere avancerede funktioner, skal du ind igennem skærmens menuer.

Jeg er ikke så stor fan Philips nye ”hjemme”-skærm. Den er som sådan nem at bruge, og jeg tror de fleste vil finde dens opsætning brugervenlig, men den er for langsom at navigere rundt i.

Philips 9705H har samme mediefunktionalitet som andre nye Philips mid til high-end skærme fra 2010. Det betyder derfor også USB-afspilning, DLNA med video, musik og foto understøttelse, samt internetfunktionalitet såsom NET TV-platformen, hvor man har adgang til forskellige internet-tjenester, samt en internet browser.

Vi har allerede undersøgt disse systemer i forbindelse med Philips 8605H testen, så jeg vil ikke gentage mig selv. Se i stedet funktionalitets-afsnittet i 8605H testen her.

Naturligvis er Ambilight også en del af 9000-serien med en såkaldt Ambilight Spectra 3-variant. Det betyder, at de to sider og toppen af Tv'et belyses med de dynamiske Ambilight lysdioder. For lidt generelle tanker omkring Ambilight, kan der henvises til nogle af vores tidligere Philips anmeldelser.

Philips 9705H har ingen USB-optagefunktion. Dette ville have været en attraktiv tilføjelse til en high-end model, som Philips 9705H jo må betegnes at være. Især fordi Samsung, Sharp og Panasonic har tilføjet Time Shift / optagelsesfunktioner til deres midt til high-end modeller i 2010.

Kalibrering indstillinger
I menuerne Philips 9705H har følgende billede presets: kontrast, lysstyrke, farve, nuance, skarphed, støjreduktion, farvetone, Sædvanlig farvetone (RGB), PC-tilstand, og Lysføler.

Du kan vælge mellem disse billede presets: Standard, Personlig, Levende, naturlige, Biograf, Spil, Energi, Foto og sædvane. Den sidste profil kan tilpasses dine præferencer.

I de avancerede Perfect Pixel HD menu kan du justere: Perfect Natural Motion, 400 Hz Clear LCD, Super opløsning, perfekt kontrast, dynamisk baggrundslys, mpeg artefakt-reduktion, farveforbedring og gamma.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme

Strømforbruget på 46” Philips 46PFL9705H er målt nedenfor.

Standby0.0 W0.0 W
SD+HD83 W75 W
3D140 W140 W


Efter kalibrering målte jeg et strømforbrug på 75 W, hvilket er lavt for et 46-tommer TV. LED baggrundsbelysningen er hovedårsagen til Philips lave strømforbrug.

Jeg har også inkluderet en strømmåling for 3D. 3D medfører, at skærmen skal udsende en del ekstra lys for at kompensere for reduktionen i lys fra 3D-brillerne. Derfor skal skærmen også bruge en højere strømeffekt i 3D-funktionen. I 3D-funktionen forbruger 46PFL9705H 140 W.

Kalibrering af Philips 9705H

Nedenfor kan de se en måling af billedkvaliteten på Philips 9705H i skærmens standardindstillinger. Kun lyssensoren er slået fra.

Philips 9705H test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Skærmens standardindstillinger er ikke særlig præcise. I grafen ovenfor kan du se, at der fremkommer nogle relativt store farveafvigelser. Dette skyldes primært to faktorer.

    Gamma er ikke korrekt og varierer fra 1,9 i de lyse nuancer til 2,6 i mørke nuancer. Det betyder, at de lyse nuancer er for lyse og de mørke nuancer er for mørke.

    Farvetemperaturen er også for høj i forhold til vores målværdi på 6500 Kelvin. På Philips 9705H målte vi i stedet 7493 Kelvin. Dette giver et mere blåligt og køligt billedet, men når det er sagt, så er det dog ganske normalt, at fladskærms-Tv har en for høj farvetemperatur i standard billedprofilen.

    Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Faktisk har tidligere Philips topmodeller, f.eks. 9704H fra 2009, haft betydeligt mere ekstreme og overmættede billedindstillinger. Vi har før her i anmeldelserne opfordret Philips til at skabe mere naturlige og mindre ekstreme billeder, og på den måde er Philips 9705H et positivt skridt i den rigtige retning. Men vi bør kunne presse mere ud af Philips 9705H.

    Jeg skiftede nu til Film-profilen og tog en ny måling.

    Philips 9705H test


    Film billedprofilen er ikke bedre, og jeg kan ikke anbefale at bruge denne, hvis du søger naturlige og præcise billeder. Gamma er stadig forkert og farvetemperaturen er nu for lav.

    Jeg gik videre til at kalibrere Philips 46PFL9705.

    Philips 9705H test


    Efter kalibrering opnåede jeg et rimelig godt resultat. Gamma er nu tæt på vores 2,2 mål, og farvetemperaturen er næsten spot-on. Farverne er ikke perfekte, men jeg formåede at forbedre farvenøjagtigheden en hel del.

    Faktisk er jeg ganske tilfreds med resultatet. På 2009 modellen kaldet 9704H måtte vi opgive kalibreringsprocessen. Tv’et havde simpelthen for mange dynamiske kredsløb, som ikke tillod at man foretog en gyldig kalibrering af farverne. De blev konstant ændret.

    Jeg fik aldrig perfekt gamma og farvenøjagtighed på 9705H og vi savner et par mere avancerede billedindstillingsmuligheder for at når dette mål 100 %, men alt i alt endte vi med pæne billedkarakteristika – og helt sikkert meget bedre end på nogle af de tidligere Philips-TV som kom med for ekstreme billedindstillinger.

    Det betyder, at du kan få nogenlunde præcis billedkvalitet fra 9705H - du bare nødt til at ændre på nogle indstillinger. Desværre er ingen af de forudindstillede billedprofiler korrekte på 9705H, så prøv i stedet de kalibrerede indstillinger nedenfor.

    Billedprofil:Custom
    Kontrast48
    Farve:50
    Lysstyrke:50
    Skarphed:0
    Noise reductionFra
    FarvetemperaturSædvanlig
    Perfect Natural MotionFra
    400 Hz ClearLCDTil/Fra
    Super resolutionFra
    Perfect ContrastFra
    Dynamic backlightBedste billede
    MPEG artefact reductionFra
    Gamma-1
    Rød121
    Grøn105
    Blå92
    LyssensorTil/Fra


    Jeg sænkede kontrast-indstillingen for at reducere lysstyrken på 9705H og ovenstående indstillinger er optimeret til tv-kiggeri i et mørkelagt rum. Hvis du hovedsageligt ser fjernsyn i dagtimerne, kan du enten aktivere lyssensoren eller øge kontrast-indstillingen i menuen. Bemærk venligst, at kontrast-indstillingen styrer baggrundslyset på Philips 9705H, mens man på stort set alle andre LCD-TV i dag, skal bruge ”lysstyrke/brightness”-indstillingen for at styre baggrundsbelysningen.

    Jeg sænkede også gamma-indstillingen til -1 i den avancerede menu for at få en mere præcis gammakurve. Gamma stod som standard på 3 i skærmens menu. Endelig har jeg deaktiveret de fleste af de dynamiske kredsløb, undtagen indstillingen for Local Dimming (kaldet dynamisk baggrundslys / dymamic backlight). ClearLCD 400 Hz er markeret som” Til/Fra”. Se hvorfor i næste afsnit.

    Billedkvalitet på Philips 9705H

    I dette afsnit vil jeg gå igennem billedkvalitet med de kalibrerede indstillinger.

    Philips 9705H har et mat LCD-panel. Det medfører, at der ikke opstår refleksioner fra vinduer og lamper i stuen, og jeg er sikker på mange forbrugere leder efter matte alternativer her i 2010, hvor de fleste LCD-TV produceres med blanke fronte eller glasfronte.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Farvenuanceringen - hvor godt Tv'et skelner de mange forskellige farver – undersøges vha. glidende farvegradienter (for eksempel en rød til sort glidende overgang). En perfekt farveovergang i en gradient opleves, når denne gengives flydende og uden ”bånd” i visse områder.

    På Philips 9705H så jeg en lille tendens til bånd, hvilket indikerer, at ikke alle farver er 100 % adskilt fra hinanden. De mest synlige problemer på 9705H opstår i de mørkere farvenuancer, og det er typisk for LCD-TV i dag.
    Efter kalibrering forblev farverne en smule overmættede, hvilket også kan spille ind på ovenstående.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    SD-billedkvaliteten (SD er fællesudtryk for DVD og Tv-signaler) er flot, og 9705H har nogle ganske effektive billedbehandlingskredsløb (der er også flere af dem, som ikke er særlig gode). Deinterlacing klares godt og ligeledes med skalperings af signaler. Og efter vores kalibrering, hvor vi nåede frem til bedre farver, formår Philips 9705H at gengive en SD-billedkvalitet, som er på niveau med de bedste LCD-TV i dag. 9705H er dog stadig ikke helt på niveau med de bedste plasma-Tv hvad angår SD-billedkvalitet.

    Samtidig må jeg også sige, at der er en enorm forskel mellem det kalibrerede og ukalibrerede resultat. I standard billedindstillinger er SD-billedkvaliteten for digitaliseret og farverne er alt for kraftige og overmættede. Derfor forsvinder også en del detaljer i billeder. Jeg vil råde dig til at deaktivere de fleste af de dynamiske kredsløb i Pixel Perfect HD-menuen, som angivet i forrige afsnit.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    HD-billedkvaliteten er smuk. LED local dimming systemet skaber en fantastisk dyb gengivelse af sort og giver intense og kraftfulde billeder. Detaljerne i HD fremtår flot og selv i hurtige bevægelser opretholdes en pæn detaljegrad i billedet. Igen er der dog stor forskel på det ukalibrerede og kalibrerede billede.

    1080p24 understøttes korrekt, hvilket betyder, at Blu-ray film gengives uden hak (judder). Men for at afspille korrekt 1080p24 fra Blu-ray film, bliver du nødt til at deaktivere flere af de dynamiske kredsløb.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Vi har talt om scanning backlight i tidligere anmeldelser og for yderligere information om hvad systemet gør og hvilke fordele det har, se B&O BeoVision 7-55 anmeldelsen her eller tag et kig på vores dedikerede artikel om scanning backlight og frameinterpolation. Philips 9705H bruger en lignende type af scanning backlight med henblik på at reducere sløring på hurtige bevægelser.

    På nogle TV kan scanning backlight forblive aktivt, selvom man slår det såkaldte frame interpolation system fra. Frame interpolation er det som ofte angives som 100/200 Hz på fladskærme, og det system, som udregner nye billeder og lægger ind mellem de eksisterende, med henblik på at udglatte bevægelser.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Derfor undersøgte jeg scanning backlight systemet for at se hvornår det er aktivt. Billederne nedenfor er taget med en hurtig lukketid på et Canon EOS 500D kamera, med ClearLCD 400 Hz aktiveret. Den sorte linje som ses på billederne er scanne-linjen, der løber fra toppen og ned.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Billederne nedenfor er taget uden ClearLCD-systemet aktiveret. Bemærk, at scanning backlgihts ikke længere er aktivt på samme måde.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Uden ClearLCD er bevægelser i hurtige sports og actionsekvenser mere slørede. Men med ClearLCD aktiveret, opleves billeder også som mere unaturlige og kunstige på grund af de udregnede billeder, der lægges ind.

    Samtidig tilføjer frame interpolation systemet også en mængde støj og grums omkring f.eks. ansigter, og personligt foretrækker jeg, at slå disse systemer fra for at få mere naturlige billeder. Nogle mennesker foretrækker at have dem aktiveret, så prøv dig frem. Den største ulempe ved at slå ClearLCD-systemet fra er, at man derved også slår scanning backligt fra, og derved forværres responstiden.

    Men hvordan er responstiden så i praksis? Selv hvis et Tv udnytter scanning backlight, betyder det ikke, at responstiden er perfekt. Det betyder heller ikke, at resultaterne svarer overens til andre fladskærme med scanning backlight.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Responstid på 9705H er generelt hurtigt, og jeg så kun en mindre tendens til sløring på hurtige bevægelser i sport og actionsekvenser. Scanning backlight bidrager til at reducere slør på hurtige bevægelser yderligere, men slør er ikke elimineret på 9705H. Vi har at gøre med en hurtig skærm LCD-skærm her, men jeg bemærkede imidlertid en anelse overdrive trailing (glorie omkring bevægende objekter) i form af en lilla glorie – primært på sort/hvis billeder i bevægelse. Det var ikke kritisk, men det var synligt i nogle få tilfælde.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Input lag (forsinkelse på det signal der kommer ind til det bliver vist på skærmen) er alt for højt når Perfect Natural Motion og CLearLCD systemerne er aktiveret, og for højt til spilbrug. Hvis du derfor ofte spiller på en PS3 eller Xbox 360, vil jeg anbefale, at du deaktiverer en del af de dynamiske kredsløb. Dette sænker nemlig input lag til et gennemsnitligt niveau for et LCD-TV, dog uden at fjerne input lag fuldstændig.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

    Sortniveau0.00 cd/m20.00 cd/m2
    Lysstyrke252 cd/m2146 cd/m2
    KontrastforholdUendeligtUendeligt
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter - og før - kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,0 cd/m2. Dette skyldes local dimming systemet, som på perfekt vis formår at blokere lyset fra LED-baggrundsbelysningen bag Tv’et.

    Resultatet er fantastisk, og local dimming baserede LCD-TV har efterhånden overhalet plasma-Tv når det kommer til gengivelse af helt sort. Vi så samme dybe gengivelse af sort på LG LE8500 og Bang & Olufsen BeoVision 7-55, der begge anvender local dimming systemerne.

    Når det er sagt, skal du dog også huske på, at local dimming er styret i zoner, og ikke alle de små mørke områder i billedet kan adresseres af local dimming systemet. I en scene med mange forskellige farver, er denne begrænsede zone-styring ikke i stand til at gøre de helt små områder med sorte nuancer, helt sorte. Local dimming virker langt mere effektivt, når der er større plamager af sort i filmen eller tv-udsendelsen.

    På den negative liste må vi nævne ”glorier” fra local dimming systemet. Fordi local dimming kontrolleres i et begrænset antal zoner, vil små objekter, f.eks. et hvidt logo på en sort baggrund, også have en lyssende glorie omkring. Se billedet nedenfor.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Disse glorier er bestemt synlige på 9705H og i forhold til Bang & Olufsen BeoVision 7-55 er glorie-effekten absolut også værre. Jeg oplevede det både i film og spil, og til tider var det distraherende, men dog ikke kritisk. Glorier er også mere synlige fra vinkler.

    Sammenlignet med sidste års 9704H mener jeg dog, at udførslen af local dimming (og Tv’et generelt) er noget bedre på 9705H. Local dimming systemet er mindre aggressivt, og det øgede antal zoner bidrager til bedre resultater. Samtidig har Philips 9705H ikke de samme problemer med lysende linjer, som vi så på LGs LE8500 model.

    Men god gengivelse af sort er ikke meget værd, hvis shadow detail (evnen til at skelne de mørkeste nuancer fra hinanden) ikke er god.

    Philips 9705H har som sådan ganske pæn shadow detail, dog uden at kunne byde ind med et perfekt resultat. Jeg var i stand at skelne de fleste af de mørkegrå toner, men dem der er ligger tættest på sort, blev gengivet som sort.
    Et problem er imidlertid, at local dimming reducerer shadow detail i hurtige scener. Derfor mister man nogle detaljer i de mørke farver, når billedet konstant opdateres.

    Herunder har jeg undersøgt Philips 9705H i et helt mørkt rum for at se, om det er tendens til lys der slipper igennem; altså ujævn baggrundsbelysning, hvilket er et problem på størstedelen af LCD-TV i dag.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Philips 9705H har intet ujævnt lys, hvilket er meget positivt. Samtidig er det dog ofte tilfældet på skærme med local dimming. Billedet ovenfor er taget på en lukketid på 2,5 sekunder.

    3D billedkvalitet på Philips 9705H

    Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

    Nedenfor kan du se 3D-brillerne. Disse købes separat sammen med en 3D-transmitter og følger ikke med Philips 9705H, som ”kun” er 3D Ready. Det skal således tilføjes i købsprisen.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Det betyder også, at du har brug for en infrarød sender, der kommunikerer med 3D-brillerne. Den ser du nedenfor og den skal placeres enten over eller under Tv’et, ligesom med en Nintendo Wii.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør fovente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Philips 9705H har et panel, som kan skabe en meget høj lysstyrke, hvilket er vigtigt for 3D-gengivelsen. Desuden er det matte panel med til at reducere reflektioner, som kan være meget forstyrrende for 3D. På den anden side er LED local dimming ikke aktiveret, når 3D er aktiveret. Det betyder, at man ikke kan nyde den dybe gengivelse af sort i 3D-billeder…

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    3D-billedkvalitet på Philips 9705H er ikke fantastisk. 9705H har for meget crosstalk, hvilket også påvirker 3D-dybden i flere filmscener og spil. 3D-billedkvaliteten er ikke meget bedre end på den billigere Philips 8605H og jeg vurderer, at de fleste brugere vil blive generet af crosstalk i praksis.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Jeg så crosstalk i både 3D-spil og 3D-film på 9705H og i nogle tilfælde det var for distraherende til virkelig at nyde 3D-oplevelsen. Jeg mistænkte først softwaren, så jeg opdaterede firmwaren på Tv’et, men selv med den nyeste firmware opdatering, har 9705H stadig synlig crosstalk.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Bemærk: ClearLCD systemet skal aktiveres for at se 3D. Hvis ClearLCD er deaktiveret, bliver crosstalk langt værre.

    Alle 3D LCD-TV vi hidtil har testet, har haft problemer med crosstalk. Sony og Sharp har håndteret crosstalk problemerne bedst. Philips er rangeret et sted mellem Sony / Sharp og Samsung / LG, og 3D-billedkvaliteten er derfor gennemsnitlig for et LCD-TV.
    3D plasma-Tv er stadig bedre med hensyn til 3D-billeder på grund af markant lavere crosstalk.

    PC og Mediecenter

    Jeg havde ingen problemer med at tilslutte en PC eller et mediecenter. Man skal blot sørge for at sende en 1920x1080 opløsning til skærmen, og vælge det korrekte format i skærmens menu for formater.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne på Philips 9705H ligger over gennemsnittet for et LCD-TV. Farveintensiteten reduceres fra vinkler, men ikke til et kritisk niveau. Der er dog plads til forbedring.

    Intensiteten i den sorte farve reduceres blot marginalt fra yderlige vinkler og det er meget positivt. De fleste LCD-TV har i dag dårlig gengivelse af sort fra vinkler, og når det kombineres med det meget dybe sortniveau på Philips 9705H, får man et flot resultat.

    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Philips 9705H test
    Philips 9705H test


    Lyden

    Højttalersystemet i Philips 9705H er mere kraftfuld end på typiske fladskærme. 9705H er heller ikke ligefrem superslank og kabinettet størrelse tillader Philips at integrere bedre højtalere samt en subwoofer.

    Dette fører til forholdsvis god lyd med god, fyldig bas. Lydkvaliteten er ikke fantastisk, men helt bestemt meget bedre end på samtlige af de meget slanke Edge LED-baserede fladskærme i dag. Faktisk er højttalerne tilstrækkelige i de fleste brugssituationer, herunder både film og musik. Det er sjældent vi kan knytte sådan en bemærkning til højttalerne i en test af fladskærms-Tv.

    Konklusion

    Philips nye topmodel, 9705H, har en række multimedie-funktioner, og konklusionen for disse er mere eller mindre den samme som i 8605H anmeldelsen. DLNA og USB-funktionaliteten fungerer pænt, men ikke problemfrit. NET TV Internet-tjenesten er for begrænset, og internet browseren er for langsom og har ingen flash. Det er også besværligt at bruge fjernbetjeningen til at skrive adresser på websteder og browseren viser ikke hjemmeside korrekt – f.eks. ser Flatpanels.dk forkert ud. Vi savner også en optagefunktion, som både Sharp, Panasonic og Samsung har med i deres 2010 modeller.

    Philips 9705H indeholder nogle af de mest avancerede LCD/ LED-teknologier i dag og i forhold til sidste års 9704H model, er 9705H en forbedring. Billedkvaliteten er mindre ekstrem og mere balanceret og naturlig. Standardindstillingerne er ikke så gode, men efter kalibrering endte vi med et langt bedre resultat, og 9705H er tilmed meget nemmere at kalibrere end 9704H modellen fra 2009.

    Gengivelsen af sort på Philips 9705H er perfekt - intet mindre. I et helt mørkt rum, slipper intet lys gennem LCD-panelet, og den overgår på den måde plasma-TV på dette punkt. Shadow detaljer - detaljerne i de mørke farver - er fair, men nogle af detaljerne i de mørke farver mistes dog i hurtige bevægelser. Glorier fra local dimming systemet er også stadig lidt generende. Farvegengivelsen er pæn, men farverne er dog stadig en tand overmættede selv efter kalibrering. Responstiden er hurtig og scanning backlight systemet forbedrer gengivelsen af hurtige bevægelser betydeligt. Desværre er scanning backlight system parret med ClearLCD, så hvis sidstnævnte deaktiveres, forsvinder fordelen ved scanning backlight også.

    3D-billedkvaliteten på 9705H ikke overbevisende idet crosstalk er for synligt i 3D-spil og 3D-film. 3D-pakken (med 3D-sender og 3D-briller) skal desuden købes separat, hvilket tæller op i de samlede omkostninger for Tv’et. Sammenlignet med 3D LCD/LED-modeller fra Sony og Sharp, klarer Philips det lidt dårligere på 3D, men sammenlignet med 3D LCD/LED-modeller Samsung og LG, klarer Philips det lidt bedre.

    Philips 9705H er et godt Tv med flot SD-og HD-billedkvalitet. 3D-billedkvaliteten er ikke helt god nok. LED local dimming system gengiver perfekt sort, men visse problemer er ikke elimineret, såsom glorier og manglende shadow detail i hurtige sports og filmscener. Alt i alt er Philips 9705H er et interessant LCD-TV og absolut en forbedring i forhold til sidste års 9704H model.

    Pris og forhandler:

    40"46"


    Fantastisk sortniveauStandardindstillingerStuen
    Responstid og scanning backlightsEn smule overdrive trailingHjemmebiograf
    Fleste stik vender nedad og til sidenGlorier fra local dimming
    Intet ujævnt lysInternet browser ikke særlig god
    SD og HD billedkvalitetOvermættede farver
    Ingen reflektionerFor meget 3D crosstalk
    Gode højttalere



    Philips 9705H debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Philips 9705H

  • Flere anmeldelser

    Test: Canvas

    31 May 2024 |

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |