Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sharp LE925 - FlatpanelsDK

Test: Sharp LE925

|


Sharp LE925 test

Sharp har introduceret deres første 3D-fladskærm kaldet LE925. LE925 kommer i både 40, 46, 52 og gigantiske 60 tommer med Sharps nye Quattron panel, Internet-funktionalitet, scanning backlights og LED. Designet er bygget op omkring en glasfront og et meget slankt kabinet. Endeligt finder man interessant funktionalitet såsom Time Shift-optagelse, der giver brugerne mulighed for at sætte direkte Tv på pause og spole tilbage i programmer.

Men hvor god er billedkvaliteten på Sharp LE925? Og kan Sharp LE925 hamle op med de andre 3D-fladskærme på markedet, når det kommer til 3D? Læs videre for at finde ud af dette i testen af Sharp LE925 her. Vi tester 60 tommer udgaven Sharp 60LE925.

Sharp LE925 findes i 40, 46, 52 og 60 tommer kaldet 40LE925, 46LE925, 52LE925 og 60LE925. 40” lanceres senere på året og 52” er på vej. Den findes i øvrigt også i en udgave uden 3D kaldet LE924.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev for at modtage mails når nye anmeldelser er online.

This review in English: Sharp LE925 review



Størrelse:60" widescreen (LCD)
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):176/176
Dot pitch:
Paneltype:LCD med LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 97.5cm x 143.9cm x 3.6cm (uden fod)
Vægt55,5 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optical)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt
Drejefod

Pris og forhandler:


Sammenlign Sharp produkter som Sharp LE925 hos PriceRunner.


De første indtryk

Sharp LE925 er ikke meget forskellig fra LE820 modellen (som nu er blevet erstattet med LE824) hvad angår design, så se eventuelt LE820-testen for en mere detaljeret beskrivelse.

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


LE925 har en glasfront og et slank kabinet på grund af Edge LED-baggrundsbelysningen. Selve skærmen måler blot omkring 3,5 centimeter i dybden – det samme som Samsungs Edge LED-modeller.

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


Standen er også lavet af glas og har en drejefunktion., der giver brugeren mulighed for manuelt at dreje Tv’et.

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


Indgangene er placeret på bagsiden af kabinettet og peger enten til siden eller nedad. Dette er praktisk, hvis du ønsker at vægmontering TV'et tæt på væggen, så det er meget positivt. Bemærk også den høje, aflande CI-port nederst. Denne anvende sitl at indsætte programkort fra f.eks. YouSee eller Canal Digital, idet LE925 har både DVB-C tuner til kabel-Tv og DVB-S tuner til parabol.

På venstre side af TV finder du en masse forskellige input. For eksempel HDMI og USB. Og på højre side af rammen er der nogle berøringsfølsomme knapper.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Sharp LE925 gør brug af den nyudviklede Sharp fjernbetjening, som er en klar forbedring i forhold til tidligere års fjernbetjeninger, der var meget klodsede og kedelige. Den nye har et mere elegant look, men stadig føles dog en smule for let i hånden.

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


Fjernbetjeningen har en del knapper, og lidt for mange til min smag. Mange af kanpperne kunne have været undværet for at skabe et mere raffineret look. Der er også tilføjet et par nye knapper i forhold til LE820-modellen, herunder en NET-knap (til internet) og en 3D-knap.

LE925 har meget af den samme funktionalitet som LE820 modellen, og derfor har jeg copy / pasted visse afsnit nedenfor. LE925 har dog også nogle nye ting, såsom Internet-funktionaliteten, en DVB-S tuner til parabol, samt en DLNA-funktion der nu også understøtter afspilning af video, herunder DivX og MKV.

Time Shift optagelse
LE925 har en Time Shift optagelse-funktion ligesom sin lillebror LE820. Helt grundlæggende betyder det, at du kan pause, spole frem og tilbage samt sætte direkte Tv på pause.

Lad os sige, at du ser en film på en kanal og du bliver forstyrret af svigermor midt i det hele. Du kan nu trykke på pause-knappen på fjernbetjeningen og Tv'et starter med at optage til en indbygget hukommelse (8 GB flash). Når du kommer tilbage trykker du på play-knappen og showet fortsætter fra det punkt, hvor du pausede det (og du ser nu showet for eksempel 2 minutter senere end det rent faktisk transmitteres).

”Sharp


I praksis fungerer funktionen fantastisk. Bare tryk på fjernbetjeningen og Time Shift optagelsen starter.

Når du trykker på fjernbetjeningen, kan du se en lille indikator i nederste venstre hjørne, som fortæller dig, hvor meget intern hukommelse til optagelser der er tilbage.

Vær dog opmærksom på, at det er en Time Shift funktion og ikke en egentlig optager. Når du tænder for Tv'et næste gang er alle Time Shift optagelserne væk og hukommelsen er tom.

DLNA
DLNA er integreret i LE925 og man kan få adgang til DLNA-funktioner vha. skærmens source-knappen, hvorfra der kan vælges Home Network. Og i modsætning til LE820 modellen er videoafspilning via DLNA nu også understøttet på LE925 .

Jeg prøvede med Windows Media Player, PS3 Media Player og TVersity, men LE925 ville ikke samarbejde med disse, så jeg forsøgte dernæst med Twonky programmet. Twonky understøttes, men som flere sikkert er opmærksomme på, så koster Twonky penge - i hvert fald i det lange løb.

”Sharp


Foto-funktionen er tilstrækkelig og er god til at vise slideshows. Musik understøttes også, og på videosiden lykkedes det med at få afspillet både avi, DiVX og MKV-videofiler på LE925.

Navigationen rundt i menuerne er fin, men tænke-tiden burde have været reduceret en anelse. Du kan tilslutte LE925 med et kabel, men Sharp har også inkluderet en Wi-Fi USB dongle for at lade dig nyde DLNA trådløst.

Du kan også tilslutte USB-nøgler for at udnytte video, musik og fotos.

Internet-adgang
Sharp har indgået en aftale med Philips og Loewe om at skabe en fælles og større NET TV-platform på fladskærms-TV. Internet-funktionen er vist nedenfor.

Her har du adgang til tjenester såsom:

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


I øjeblikket er der ikke meget at vælge imellem, men Sharp fortæller, at flere tjenester vil blive tilføjet løbende. Dette kunne f.eks. være video-on-demand-tjenester, hvor man kan leje film hjemme fra sofaen.

Sharp LE925 test
Sharp LE925 test


LE925 har en indbygget internet-browser, uden flash. Vi forsøgte at gå på vores engelske side FlatpanelsHD, og som du kan se på billedet ovenfor, viser browseren ikke siden helt rigtigt. Vores hjemmeside er optimeret til internetbrowserne såsom Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari og dem på mobile platforme, så problemet må være internet-browseren i LE925. Desværre ikke optimalt.

Kalibreringsmuligheder
I menuerne fandt jeg disse kalibreringsindstillinger: OPC, baggrundslys, kontrast, lysstyrke, farve, tint og skarphed.
I den avancerede menu finder du CMS hue, CMS saturation, CMS value, farvetemperatur, fine motion advanced, gamma adjustment, film mode, active contrast, DNR, monochrome og range of OPC.

Du kan også vælge mellem disse billed profiler: Auto, Dynamic, Dynamic (Fixed) Standard, Movie, Game, PC og User.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme

Strømforbruget på 60” Sharp 60LE925 er målt nedenfor.

 
Standby0.0 W0.0 W
SD+HD125 W110 W
3D170 W170 W


Efter kalibrering målte jeg et strømforbrug på 110 W. Dette er imponerende for en 60 tommer skærm og en del lavere end på plasma-TV.

Jeg har også inkluderet et strømmåling for 3D. 3D-funktionen er lyset fra skærmen ofte kraftigere for at kompensere for reduktionen fra 3D-brillerne. Derfor forbruges en højere strømeffekt i 3D-funktionen. I 3D-funktionen forbruger LE925 170 W.

Bemærk, at skærmen benytter mindre strøm efter en kalibrering. Dette er et generelt træk for fladskærme, fordi der efter kalibrering typisk er skruet ned for wauw-effekten, blandt andet med en lavere lysstyrke som resultat

Kalibrering af Sharp LE925

Nedenfor kan du se en out-of-box måling på Sharp LE925 med skærmens standard billedindstillinger – altså hvor der ikke er ændret på noget.

Sharp LE925 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    I standard-indstillingerne giver Sharp LE925 et meget aggressivt billede. Farverne er overmættede, og gamma-kurven er ikke flad. Gamma blev målt til værdier mellem 1,62 og 2,6, hvilket betyder, at de lyse farver er for lyse og de mørke farver er for mørke.

    Farvetemperaturen er også alt for høj på 10818 Kelvin, hvilket i praksis betyder, at billedet er for blåligt, eller koldt om man vil.

    Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Dette er typisk for LCD-TV, når de er indstillet i deres standard-indstillinger, simpelthen fordi disse indstillinger giver et billede, der fungerer som blikfang i butikkerne. I hjemmet ønsker vi dog et mere naturligt og korrekt billede, og et billede der følger samme standarder, som film bliver skabt efter.

    Jeg skiftede derfor til Film-profilen i skærmens menu, idet Film/Movie profilerne oftest er dem med de mest nøjagtige billedgenskaber. Herunder kan du se min måling fra Film-profilen.

    Sharp LE925 test


    Film-profilen er heller ikke imponerende. Farvetemperaturen er langt bedre, men ikke stabil, så de mørkeste farver får et lidt rødligt skær. Gamma er mere nøjagtig, men stiger stadig fra omkring 2,13 i de lyse farver til 2,37 i de mørke farver. Vi ønsker en flad 2,2 gamma-kurve for alle gråtoner, for at sikre nøjagtige og naturlige farver.

    Som det kan ses på grafen afviger farverne også stadig, men lysstyrken er dog mere moderat og nu sænket 82 cd/m2, som er ganske velegnet til mørke rum, f.eks. når der skal ses film i aftentimerne.

    Jeg ønskede at forbedre billedkvaliteten yderligere, så jeg foretog en kalibrering af Sharp LE925 vha. blandt andet RGB (rød, grøn, blå)-indstillingerne. Her er resultatet.

    Sharp LE925 test


    Efter kalibrering ser vi stadig en tendens til farveafvigelser, og årsagen er formentlig den Quattron-teknologi, som vi diskuterede i LE820 testen. Jeg gik igen ind og undersøgte farvespektret, og fandt, at LE925 skubber lidt til lyse gule og grønne farver for at give de lysegrønne og gule nuancer, der gengives på skærmen, et mere levende – men ikke mere præcist – udtryk end på andre fladskærme. Derfor var det også svært at få et perfekt kalibreringsresultat med mindre vi tog fat i CMS-kalibreringssystemet. Resultatet er således fair, men ikke perfekt.

    For en mere detaljeret diskussion omkring dette se Sharp LE820 anmeldelsen her.

    Efter kalibrering endte jeg med gamma-kurve der gik fra 2,1 til 2,26, hvilket er pænt, men ikke perfekt. Vores mål er 2,2. Farvetemperaturen er meget tæt på de 6500 Kelvin, som vi sigter efter og lysstyrken blev målt til 94 cd/m2, hvilket er en fin værdi til mørke rum.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


     
    Billedprofil:Movie
    Backlight-6
    Contrast+30
    Brightness:0
    Color:0
    Tint:0
    Sharpness:0
    Color tempLow
    Fine Motion advancedLow
    Gamma adjustment-1 to -2
    Film modeFra
    Active contrastFra
    DNRFra
    Scanning backlight 200Scan
    Quad Pixel PlusFra
    R Gain (LO)+1
    G Gain (LO)-3
    B Gain (LO)0
    R Gain (HI)
    G Gain (HI)-9
    B Gain (HI)0
    OPCFra


    Jeg har ikke anvendt skærmens avnacerede CMS-farvekalibreringssystem i forbindelse med ovenfornævnte kalibreringsforslag. Det skyldes, at Tv stadig varierer for meget til at det lader sig gøre at genbruge disse meget specifikke indstillinger på tværs af forskellige LE925 eksemplarer (og fladskærme generelt). RGB (rød, grøn, blå) indstillingerne afviger ikke lige så meget fra Tv til Tv, så disse kan med lidt god vilje kopieres til brugernes LE925-modellen med fine resultater.

    Billedkvalitet på Sharp LE925

    I dette afsnit vil jeg undersøge billedkvalitet med de kalibrerede indstillinger.

    Jeg startede med at undersøge for refleksioner i skærmens frontpanel og som du kan se på billedet herunder, har LE925 nogle markante reflektioner pga. glasfronten. Vi har set lignende resultater fra mange andre af de nye fladskærme der er blevet introduceret i 2010, herunder LG LE850N og Philips 8605H, og på dette punkt adskiller LE925 sig ikke fra LE820.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Herunder kan du se, at Quattron panelet faktisk er bygget af fire sub pixels i stedet for tre, og den nye er den gule (fra Quattron panelet).

    Sharp LE925 test


    Vi fik aldrig perfekt farvenøjagtighed fra LE925 - eller for den sags skyld LE820 - men vi gik videre til at undersøge farvenuanceringen, der er et udtryk for hvor godt Tv’et skelner mellem de mange forskellige og tætliggende farvenuancer.

    Farvenuanceringen var fair, men jeg oplevede lidt ”farvebånd” i testen med glidende farvegradienter (f.eks. i en farveovergang fra rød til sort) i de mørkere områder af gradienterne. Det antyder, at ikke alle mørke farver skelnes perfekt, og der derfor kan mistes lidt detaljering i de mørke farver. Sammenlignet med de fleste LCD-tv i dag, klarer Sharp LE925 sig på stort set samme niveau mht. farvenuanceringen.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Jeg undersøgte dernæst SD-billedkvaliteten (SD = fællesudtryk for tv-signaler og DVD). En 60” skærm er naturligvis ved at være grænsen for hvad man kan tillade sig på de lavtopløselige Tv-signaler, og den afslører derfor nogle af svaghederne i SD-opløsningen. Man bør derfor gøre sig klart, at en så stor fladskærm bør købes med henblik på at se HD-billeder og ikke SD-billeder.

    Udover det større format har LE925 dog mere eller mindre samme karakteristika som LE820 for SD.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    SD-billedkvalitet er pæn, men ikke fantastisk. Et dybt sortniveau bidrager til dybde og intensitet i billedet, mens Quattron panelet giver levende farver, som dog er overmættede og ikke 100% præcise. Selve billedbehandlingen inde i skærmen er ikke perfekt, og derfor mister LE925 en smule detaljer i SD-billederne i forhold til de bedste resultater fra fladskærme i denne prisklasse.

    Sharp LE925 test


    HD-billedkvaliteten (herunder Blu-ray og spil) er smuk - intet mindre. Den 60-tommer store skærm gengiver selv de mindste detaljer i Blu-ray film, og igen bidrager et dybt sortniveau med intensitet og dybde i billederne. Samtidig oplevede jeg også god detaljering i hurtige scener såsom sport og action-film.

    LE925 håndterer 1080p24-formatet korrekt, hvilket sikrer, at Blu-ray film afspilles korrekt.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    LE925 anvender scanning backlight-teknologi, samt en frame interpolation-teknologi (200 Hz = 100 Hz frame interpolation + scanning backlight). Frame interpolation (det som normalt kaldes 100 Hz) er den teknologi, hvor skærmen udregner nye billeder og indsætter dem imellem de billeder som modtages – f.eks. fra en DVD-film – hvilket giver et mere flydende billede. Scanning backlight betyder, at der konstant indsættes meget korte sorte billeder på 1/5 af skærmen. Dette ses ikke med det blotte øje, men kan forbedre responstiden på skærmen betydeligt.

    Sharp LE925 giver desuden mulighed for at have scanning backlight slået til, mens frame interpolation-systemet slåes fra, hvilket er interessant, da det ikke altid er tilfældet.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Se billedet nedenfor, der illustrerer, hvordan scanning backlight stadig er aktiv på trods af, at jeg slår 100 Hz fra.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Scanning backlight-teknologien forbedrer gengivelsen af hurtige sports- og filmscener på Sharp LE925, men der er en tendens til lidt overdrive trailing. Overdrive trailing er den slags glorier, som du kan opleve på LCD-TV omkring f.eks. bevægende objekter, såsom en fodbold der skydes henover en fodboldbane. På LE925 har overdrive-sløret et let lilla skær; noget som vi ikke så på Sharp LE820. LE925 er dog betydeligt hurtigere end LE820 pga. scanning backlight-teknologien.

    Dette er ikke kritisk, men det er der, og jeg så det et par gange i praksis.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    100 Hz-systemet giver mere flydende billeder, men det medfører også noget fnidder og støj (artefakter) i billedet pga. de fejl skærmen laver når den beregner nye billeder. 100 Hz-effekten på LE925 er ikke aggressiv, men nærmere subtil. Det er effektivt ligesom på Sonys LCD-TV. Det betyder også, at billedet faktisk får gavn af 100 Hz-funktionen i stedet for at ligne optagelser, der er foretaget med et håndholdt videokamera, hvilket vi har set tendens til på mange andre LCD-TV med disse teknologier, såsom flere af Samsungs TV. Nogen vil måske foretrække at slå 100 Hz-systemet fra – inklusiv undertegnede – og derfor er det positivt, at man stadig kan have scanning backlight-systemet slået til.

    Input lag – altså den forsinkelse på signalet der modtages indtil det vises på skærmen - er høj, når 100 Hz er slået til, og hvis du ønsker at anvende LE925 sammen med en PlayStation 3 eller Xbox360, foreslår jeg, at du slår det fra. Efter jeg slog det fra, målte jeg input lag til omkring 40-50 ms, hvilket stadig er i den høje endem men mere acceptabelt.

    Nedenfor har jeg målt sortniveauet, lysstyrken og kontrastforholdet.
     
    Sortniveau0.05 cd/m20.03 cd/m2
    Lysstyrke233 cd/m294 cd/m2
    Kontrastforhold4660:13133:1
    Kontrastforhold usikkerhed +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,03 cd/m2, hvilket er et meget overbevisende resultat, som kan sammenlignes med de bedste plasma-TV i dag. Det er også det bedste resultat vi har set fra et Edge LED baseret LCD-TV nogensinde, endda lidt bedre end Sharp LE820 modellen, der blev rost for netop sin gode gengivelse af sort. Dette er derfor meget positivt, og bidrager til intensitet og dybde i billedkvaliteten

    Baggrundsbelyste LCD-TV med LED local dimming såsom LG LE850N har dog stadig dybere sortgengivelse.

    Den dybe sort farve reduceres dog synligt, hvis man betragter Tv’et fra en vinkel. Se billedet i betragtningsvinkel-sektionen.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    I standard-indstillingerne var shadow detail ikke perfekt. Jeg kunne skelne de fleste af de mørkgrå nuancer fra hinanden, men de 2-3 gråtoner der ligger tættest på sort, blev gengivet ligesom den sorte nuance.
    Efter kalibrering lykkedes det mig at få et flot resultat med endnu bedre shadow detail.

    Herunder har jeg undersøgt Sharp LE925 i et helt mørkt rum for at se, om det tendens til ujævn lysfordeling, ofte benævnt clouding / backlight bleeding.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Sharp LE925 har ingen problemer med ujævn lysfordeling, hvilket er ganske imponerende for et 60” LCD-TV. For at være ærlig havde jeg ikke forventet dette, taget i betragtning, at de fleste Edge LED baserede LCD-TV i dag har tydelige problemer med baggrundsbelysningens ensartethed. Så det var en positiv overraskelse. Kald mig fornøjet.

    3D billedkvalitet på Sharp LE925

    Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

    Herunder kan du se 3D-brillerne. Bemærk venligst, at de medfølgende briller er grå og ikke blå, som den på billedet. Ud over det, er de dog identiske.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Når du vipper hovedet på skrå med brillerne på, bliver billedet på skærmen mørkere på grund af polarisatorerne i glassene og polarisatoren i LCD-panelet på LE925. Det samme sker på 3DTV fra Samsung og LG.

    Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Sharp LE295 har et Quattron panel med en meget høj lysstyrke. Det betyder bedre 3D-billedkvalitet i dagtimerne, fordi de meget lyse billeder kompenserer for lysreduktionen fra 3D-brillerne. På den anden side kan den meget reflekterende glasfront på LE925 fremstå distraherende for 3D-billederne.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Jeg gik videre til at undersøge crosstalk (skygger i 3D-billedet fordi billederne til venstre og højre øje blandes sammen) og Sharp LE925 har en smule crosstalk problemer. Vi har set crosstalk på alle 3D LCD / LED modeller til dato, så det kom imidlertid ikke som nogen stor overraskelse.

    Jeg så let crosstalk i både 3D Blu-ray og 3D-spil, og selvom det var næsten usynligt i de fleste scener, var det synligt i andre scener, såsom en af mine testscener med optagelser under vandet. Her oplevede jeg, at crosstalk reducerede 3D-dybden betydeligt.

    Jeg så også crosstalk i nogle af de 3D-spil jeg prøvede på PlayStation 3. Oplevelse var god, men fra tid til anden blev mit øje kort distraheret.

    Sammenlignet med de andre 3DTV derude vil jeg sige, at Sharps crosstalk er meget lavere end hvad vi så på Samsung C8705 og LGs 3D LX950N og på lige fod - eller måske lidt lavere - end på Sonys 3DTV såsom HX800. Dette er positivt, fordi det betyder, at Sharp har en af de bedst-præsterende 3D LCD/LED-modeller i øjeblikket. Men samtidig må jeg også sige, at 3D plasma-Tv gengiver 3D billeder med noget mindre 3D-crosstalk i øjeblikket.

    Alt i alt er 3D-oplevelse på LE925 fin med det fleste indhold, og med Grand Canyon 3D Blu-ray-skiven nød jeg i flere tilfælde 3D-billederne. Crosstalk er dog ikke elimineret, og kan i nogle tilfælde virke distraherende, så der er plads til forbedringer her.

    Sharp har indbygget en 2D-til-3D-konvertering. Jeg prøvede med forskellige film og spil, men effekten var ikke særlig god. Jeg så næsten ingen 3D-dybde. Anbefalingen er derfor at afspille egentligt 3D-indhold og holde sig væk fra 2D-til-3D-konverteringen. Der er virkelig en kæmpe forskel.

    PC og Mediecenter

    Sørg for at sætte PC’en eller mediecentret til at sende en opløsning på 1920x1080 og skærmen til ”punkt for punkt”. Herved opnår du 1:1 pixel mapping uden skalering.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er bedre end på tidligere Sharp LCD-TV og det er positivt – men dog på niveau med LE820 modellen. Farveintensitet reduceres dog stadig fra vinkler og nogle farver skifter nuance fra vinkler. Herunder kan du se et billede af betragtningsvinklerne.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Den mest markante ændring, sker imidlertid i kontrasten, og fra vinkler bliver den sorte farve grålig. Se billedet nedenfor. På dette punkt er absolut plads til forbedring.

    Sharp LE925 test
    Sharp LE925 test


    Lyden

    Højttalerne er overbevisende og bedre end i de fleste fladskærms-Tv i dag. Sharp har tilføjet en 15W subwoofer, der forbedrer lydkvaliteten betydeligt i praksis.

    Bas og mellemtoner fremstår også bedre end på LE820 og jeg mener, at højttalerne er tilstrækkelig for til sporadisk tv-brug, men til film og spil anbefaler jeg et separat lydsystem.

    Konklusion

    Sharp LE925 har meget omfattende mediefunktionalitet og en af de fedeste funktioner er Time Shift, hvor man kan sætte direkte Tv på pause. Den fungerer - uden alt besværet. Ingen opsætning er nødvendig, og jeg tror mange brugere vil sætte pris på dette. LE925 har også god DLNA-funktion, men internet-funktionaliteten er næsten irrelevant på grund af den meget begrænsede mængde af tjenester - i hvert fald i øjeblikket.

    Billedkvaliteten på Sharp LE925 er generelt god. Det har imidlertid de samme problemer som LE820 såsom overmættede farver med lidt for kraftige gule og grønne nuancer. På den anden side er sortniveauet forbedret yderligere i forhold til Sharp LE820 (nu erstattet med LE824), hvilket betyder, at Sharp forøger deres forspring yderligere for gengivelsen af sort i forhold til de andre producenters Edge LED-baserede Tv. LE925 har tilmed scanning backlight-teknologi, som forbedrer responstiden og gengivelsen af hurtige scener markant, selvom vi dog så en mindre tendens til overdrive slør (glorier omkring bevægende objekter). På den anden oplevede vi ingen ujvæn lysfordeling, hvilket er imponerende fra et 60-tommer TV. Alt i alt er 2D-billedkvaliteten dog meget tæt på den billigere Sharp LE820, men med bedre håndtering af hurtige bevægelser.

    LE925 er Sharps første 3D-fladskærm, og vi var spændte på at se, hvor godt Sharp klarede det tredimensionelle. Vi har talt meget om 3D-crosstalk i vore test af 3DTV, og lav crosstalk er mere eller mindre det vigtigste aspekt for god 3D-billedkvalitet i dag. Med hensyn til 3D-billedkvaliteten, konkurrerer Sharp LE925 Sonys 3D-modeller for den bedste 3D-billedkvalitet i LCD/LED-segmentet, men ligesom på Sony HX800, har LE925 tendens til lidt crosstalk i visse scener. 3D-billedkvaliteten er dog markant bedre end på Samsung og LGs 3D LCD-TV.

    Alt i alt Sharp har LE925 mange gode billedkarakteristika, såsom det bedste sortniveau fra et Edge LED baseret Tv, men LE925 mangler dog den endelige nøjagtighed i farver. 3D-billedkvaliteten er blandt de bedste - hvis ikke den bedste - blandt 3D LCD/LED modeller i dag, men crosstalk er stadig synligt, hvilket også betyder, at 3D plasma-TV fortsat er de bedste mht. 3D-billedkvalitet. Det slanke design og funktionaliteten gør samtidig LE925 til en konkurrent til det de populære slanke Samsung TV, og her LE925 er et reelt alternativ efter min mening. I forhold til den billigere LE820 (nu erstattet af LE824), skal LE925 primært ses som en model med tilføjet 3D og bedre funktionalitet.

    Pris og forhandler:



    BilledkvalitetFarver lidt for overmættedeStuen
    SortniveauEn smule crosstalk Hjemmebiograf
    Indgange peger nedad og til sidenBetragtningsvinkler 
    Responstid og scanning backlightsInternetmuligheder begrænsede 
    Time Shift optagelsesfunktionStandard-billedindstillinger  
    Ingen cloudingReflektioner  
       
       


    Sharp LE925 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Sharp LE925

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |