Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Samsung 2022 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Samsung 2022 TV

10 Feb 2022 | Flatpanels |

Samsung har opfriskede LCD TV, der spænder fra prisvenlig til high-end (Neo QLED), og nye livsstils-TV med mat skærm. Samsung lancerer desuden første QD-OLED TV og mindre microLED TV. Dolby Atmos er for første gang understøttet. Her en fuld oversigt over Samsungs 2022-fladskærme

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Samsungs 2022 TV

QLED, Neo QLED, miniLED, microLED, OLED, QD-OLED? Det er forståeligt, at nogle købere ynder at kalde TV-markedet for en jungle, så lad os starte dér. "QLED", "Neo QLED" og "miniLED" er alle marketingtermer for LCD TV med LED-bagbelysning. MiniLED er en type mindre lysdioder, mens Q'et refererer til kvanteprikker (quantum dots) der kan forbedre farvegengivelsen. Disse er stadig LCD TV og der er maksimalt 1000-2000 LED-lyszoner (i premium modellerne) bag LCD-panelet. Det betyder, at hver lyszoner dækker tusindvis eller titusindvis af pixels i et 4K TV - det er derfor, du ser lysglorier omkring lyse objekter på billedet.
Samsung 2022 microLED TV
Annonce:
For pixelnøjagtig styring af lys og farver kræver det, at hver pixel genererer og styrer sit eget lys fuldt ud. Det er her microLED, OLED og QD-OLED kommer ind i billedet. Når lysdioderne bliver så små, at de kan fungere som individuelle pixels, er det ikke længere nødvendigt med det konventionelle LCD-panel til at regulere lys/farver, og det er netop det, Samsung ynder at kalde microLED. Der sidder en uorganisk lysdiode for hver subpixel i skærmen. OLED er samme koncept, men der anvendes organisk materiale i lysdioderne, mens QD-OLED kombinerer OLED med kvanteprikker (quantum dots). MicroLED, OLED og QD-OLED er næste generations skærmteknologier og Samsung vil i 2022 lancere sine første QD-OLED TV samt mindre 89- og 101-tommer microLED TV med 4K-opløsning. MicroLED vil koste mindst 500.000 kroner, så vi inkluderer dem ikke på nuværende tidspunkt i vores oversigt. QD-OLED TV forventes også at blive dyre, men ikke i nærheden af ​​niveauet for microLED. Rygtet siger, at Samsung desuden vil lancere "almindelige" OLED TV, baseret på LG Displays WOLED-panel, men det må vi vente til senere på året med at finde ud af. Samsungs modelprogram af premium LCD TV vil i 2022 bestå af 4K-modeller som QN95B og QN90B samt 8K-modeller som QN900B og QN800B. "Neo QLED"-modellerne bruger en miniLED-bagbelysning med zonestyring. Samsung har informeret Flatpanels om, at antallet af lyszoner og lysstyrken i både 2022 8K og 4K "Neo QLED" LCD TV vil være mere eller mindre det samme som i 2021-modellerne på tværs af modelprogrammet. Læs også: Samsung 2022 TV: Første indtryk og tekniske detaljer Den eksterne One Connect-boks med stiktilslutning vil blive leveret med QN95B og opefter (altså 8K) samt The Frame, der er et af Samsungs tre nye livsstils TV – de andre er 2022-modellerne af The Serif og The Sero – med et mat LCD-panel i stedet for et blankt panel for at få digital kunst til bedre at ligne fysisk kunst. Det slanke (16,7 mm) 'Infinity One Design' vil blive udvidet til 75-tommer QN95B, men ellers stadig reserveret til 8K-modellerne, QN800B og QN900B. QD-OLED TV vil også have 'Infinity One Design'. Samsungs 2022 The Frame kommer i størrelser fra 32 til 85 tommer, mens The Serif kommer i størrelser fra 43 til 65 tommer.
High-end modellerne har nu fire HDMI 2.1-porte til 4K i op til 144fps eller 120fps samt VRR (variabel opdateringsfrekvens) og AMD FreeSync Premium Pro. 144, fordi nogle af Samsungs TV for første gang kan opdatere med op til 144Hz. Hvor betydningsfuldt er 144 ift. 120? Tjo, spilkonsoller såsom PS5 og Xbox Series X understøtter maksimalt 120 fps, så du skal have fat i en PC med et relativt dyrt grafikkort for at få gavn af det. For første gang for et Samsung TV er der understøttelse af Dolby Atmos (plus trådløs Dolby Atmos til soundbarer). TV-højttalerne kan bruges i kombination med kompatible soundbarer (fra Samsung) gennem et system som selskabet kalder 'Object Tracking Sound Pro'. Samsungs 8K-flagskib QN900B har et 6.2.4-kanals højttalersystem med 90W og loftvendte enheder til Dolby Atmos. Samsungs partnerskab med Dolby omfatter imidlertid ikke Dolby Vision HDR-videoformatet. Med hensyn til HDR-formater så understøtter Samsung 2022 TV HDR10, HDR10+ Adaptive og HLG. HDR10+ er blevet udvidet til at omfatte spilfunktioner, kaldet HDR0+ Gaming (flere detaljer her og her). En opgraderet videoprocessor, 2022 Neo Quantum Processor, har forbedret genkendelse af objekter med henblik på kunstigt at øge dybden i billeder, ifølge Samsung. I 2022 skifter Samsung fra bundmenuen til apps til en fuldskærms brugerflade som en del af en opgradering af Tizen-operativsystemet. Opdateringen vil være eksklusiv på 2022-modellerne, idet tidligere modeller ikke får Tizen OS-opgraderinger. Tizen er nu opdelt i tre sektioner: Media, Game (Gaming Hub) og Ambient. Der er stor "sponsoreret" plads til annoncer.

Samsung Smart TV 2022

Samsungs nye version af sin Smart TV-platform (Tizen) i fuldskærm på 2022 Smart TV. Foto: Samsung

Samsung Gaming Hub

Samsungs nye Gaming Hub på 2022 Smart TV. Foto: Samsung

Der kommer i 2022 nye apps som Google Stadia og Nvidia GeForce Now, som giver brugeren mulighed for at streame spil fra skyen. Det står ikke klart, om de to nye gaming-apps kommer til tidligere Samsung TV. Ambient-sektionen inkluderer en ny NFT-baseret kunstbutik. Et nyt valgfrit auto-roterende vægbeslag og stativ lader brugere rotere Samsung TV'et, når det bruges til video eller kunst i horisontalt format. Fra mediesektionen i Tizens nye fuldskærmsbrugerflade finder man apps som Disney+, HBO Max og Netflix – de apps, der allerede findes i Samsung Smart TV. Samsung informerer Flatpanels om, at Gaming Hub ikke vil være tilgængelig i Norden ved lancering af skærmene, men du kan alligevel snuse til konceptet i videoen herunder. Det vides ikke om Gaming Hub kan opdateres ind i nordiske skærme senere.
Skærmene understøtter Apple AirPlay 2, men stadig ikke HomeKit til hjemmeautomatisering. Google Assistant og Amazon Alexa understøttes også, foruden Samsungs egen Bixby-stemmeassistent. Senere på året vil Samsung folde Matter ind i SmartThings på sine Smart TV. Matter er den nye fælles teknologiplatform for det smarte hjem fra Amazon, Apple, Google, LG, Samsung og mange andre.
Samsung 2022 The Frame
Annonce:
Af andre nye funktioner kan der fremhæves Smart Calibration, der lader dig bruge en smartphone til at kalibrere skærmen, en forbedret Game Bar der giver dig hurtig adgang til spilfunktioner i TV'et, en opdateret Eco-fjernbetjening der kan trække strøm fra solen og radiobølger, en 14-bit styring af LED-bagbelysningen (kun 55-tommer og større) og Shape Adaptive Light Control for finere styring af LED-bagbelysningen. Nogle af Samsungs TV er udstyret med WiFi 6E. De understøtter også dekodning af AV1-videoformatet. Der er ingen meldinger om understøttelse af VVC-formatet. Tjek specifikationerne nedenfor for at se, hvilke modeller, der tilbyder disse funktioner. Du kan genkende et Samsung 2022 TV på bogstavet 'B' i modelnavnet for den bredere LCD-serie. High-end modeller er benævnt QN*B. Kort opridset: BU/Q*B/QN*B/QS*B = 2022, AU/Q*A/QN*A = 2021, TU/T/Q*T = 2020, RU/R/Q*R = 2019, NU/N/Q*FN = 2018, MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af Samsung. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |

Oversigt: TCL 2023 TV

19 Jul 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |