Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV+ er stadig lille i Norden men potentialet er stort - FlatpanelsDK

Apple TV+ er stadig lille i Norden men potentialet er stort

03 Oct 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Apple Inc. har haft gode forudsætninger for at sprede deres tech-fangarme og indtage en aggregatorrolle i tv-branchen, mener branchefolk.
Opdateret 5.10.2023: Artiklen er opdateret med danske data og udtalelse fra analysefirmaet Wilke.
- "Danske forbrugere er klar, de har jo selv valgt at invitere både Apple TV+ og Google TV indenfor i stuen med et ivrigt køb af både sofistikerede TV-enheder og fladskærme, der kan fungere som aggregator," sagde streaminganalytiker Claus Bülow Christensen til Flatpanels. 
Natalia Borelius
Natalia Borelius, Mediavision
Apples streamingstjeneste, Apple TV+, kom først ind på det danske marked i 2019. Senere end mange andre, men før Disney+. Apple TV+ tjenesten er uden reklamer og udbyder kun on-demand sening. - "Apple TV+ er stadig en relativ lille spiller på det nordiske marked med ca. 1/2 mio. nordiske abonnenter, ifølge vores seneste analyse," siger projektleder Natalia Borelius fra analysevirksomheden Mediavision. Hun oplyser til Flatpanels, at nyere data snart er klar. Opdateret: Apple TV+ er interessant, fordi tjenestens distribution understøttes af deres hardware salg, og man har de finansielle muskler til at kunne blive en seriøs spiller på markedet. - "Men i Danmark ligger den markant fra de store og mellemstore tjenester. Der er 7% af danskerne, som bruger Apples streamingtjeneste, og 2% mener den er et 'must have'," siger Daniel Ebert Pedersen, Business Development Director hos Wilke, til Flatpanels.

Apples tv-engagement

Apples samlede tv-engagement er Apple TV+ og a-la-carte premiumtjenesten Apple TV app. For mange brugere er indgangen til Apple TV+ det generelle Apple One-abonnement. Tv-serier og film kan tilgås via Apples hjemmeside og via Apple TV appen, som gradvist er blevet tilgængelig for mange Apple-enheder samt fra større medieafspillere, Smart TV-modeller og videospilkonsoller. Læs også: Apples opgør med sport i tv-pakken går godt: Messi fordobler MLS-abonnenter Tjenesten supporterer 4K og HDR streaming. Det meste indhold kan indtages i Dolby Vision og Dolby Atmos.   Abonnenter har lov at dele login med op til fem familiemedlemmer.

Apple TV app på Sony TV

Apple TV appen findes til Smart TV, medieafspiller, konsoller og mobilenheder. Foto: Apple/Sony

Hyldet for kvalitet

I begyndelsen af 2020 kæmpede Apple TV+ efter sigende med svag vækst og lave abonnementstal i forhold til beslægtede tjenester i USA. Tjenesten havde relativ få originals på hylderne, og i løbet af 2020 begyndte Apple at supplere med ældre tv-programmer og film for at få mere indhold og fremstå så attraktive, at man kunne tiltrække seere, holde på dem – og konvertere dem til faste abonnenter. I de senere år er tjenesten blevet belønnet med kritikerros og priser. I 2021 og 2022 vandt Apple TV+ en Primetime Emmy Award for 'Outstanding Comedy Series' med Ted Lasso og en Oscar for bedste film CODA, hvis pris var den første ‘Bedste Film’-pris for en film, der distribueres af en streamingtjeneste. 

Nærmest stik modsat Prime Video

Lige nu er de bedste titler på Apple TV+ Severance, Ted Lasso, Black Bird, Drops of God, Silo og Shrinking, ifølge ViElskerSerier.dk. Apple TV+ lover nye titler hver måned. Helt aktuelt er Apple TV+ klar med to spillefilm Killers of the Flower Moon og Ridley Scotts Napoleon. Begge får dog først biografpremiere, inden de kan streames. Læs også: Streaming-kalenderen: Nyt i oktober PR-værdien i en koncentreret premiereevent og et kort biografvindue er ofte værd at udnytte. Apple har allieret sig med hhv. Paramount og Sony Pictures – UIP og SF Studios i Danmark – for at få filmene distribueret ud i biografer verden over. - "Vi ser, at Apple fortsat investerer i indhold af høj kvalitet, men stadig uden lokale titler – altså, modsat strategien hos Amazons Prime Video. Apple har anlagt en anderledes tilgang med regelmæssige nye originals, men med et lavere antal titler totalt set," pointerer Natalia Borelius.   

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon får premiere i danske biografer før den kan streames på Apple TV+. Foto: Apple

Ikke plads på topliste

Apple TV+ formår ikke at indtage Nielsens danske ugentlige top-12 liste over streamingtjenester, målt på tidsforbrug. Det kan muligvis undre set i lyset af Apples stærke generelle tilstedeværelse i danske husstande. Men trods interessante titler tiltrækker streamingtjenestens altså ikke et tilstrækkeligt antal daglig/ugentlige seerminutter, fordi den har færre abonnenter sammenlignet med konkurrenterne.  Flatpanels har kontaktet flere danske og nordiske Apple-repræsentanter, men det er ikke lykkedes at indhente nye kommentarer til Apple TV+'s danske rolle og position.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |