Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy 'Peter Pan' får Disney+ premiere men biografvindue på andre film forlænges - FlatpanelsDK

Ny 'Peter Pan' får Disney+ premiere men biografvindue på andre film forlænges

03 Mar 2023 | Rasmus Larsen |

Disney er ikke færdig med at sende nye film direkte på streamingtjenesten Disney+, men bag facaden justeres balancen, hvilket kan give længere biografeksklusivitet til andre film.

Danskerne er tilbage i de mørke sale efter coronatiden, melder Danmarks Statistik. I USA og andre lande går det imidlertid stadig trægt.

Verdens største biografkæde AMC havde en tilbagegang på 15% i 4. kvartal 2022 – til trods for Avatar: The Way of Water – og et kvartalsunderskud på over 2 mia. kroner. Verdens andenstørste biografkæde, Cineworld, er gået i betalingsstandsning i USA.

 Læs også: Home entertainment er nu 5x større end biografmarkedet i USA

Det er i særdeleshed familier, der ikke er vendt tilbage. Senest floppede Disneys Strange World (En forunderlig verden) og Pixars Lightyear stort i biograferne. Netop Disney har været en af hovedpersonerne i magtkampen med biograferne.

Familier blev under corona forvænt med, at film på premieredagen eller efter en kort periode dukkede op på Disney+. Flatpanels' opgørelse viser, at biografeksklusiviteten for de film under Disney, som kom i biografen, typisk lå på 30–70 dage, hvilket er et markant fald ift. de typiske 120 dage inden corona.

Disneys forkortede biografvindue har, i hvert fald i en periode, varet ved efter corona. Den Oscar-nominerede The Banshees of Inisherin, som har Disney+ premiere den 12. marts, får eksempelvis kun 45 dage eksklusivt i biograferne.


Avatar

'Avatar: The Way of Water' har allerede fået længere eksklusivt i biograferne. Foto: Disney

Længere biografvindue

Avatar: The Way of Water, som hører under Disneys vinger, trækker i den modsatte retning. Filmen har foreløbigt spillet 79 dage eksklusivt i biograferne. Black Panther: Wakanda Forever spillede 84 dage eksklusivt i biograferne før den kom på Disney+, hvilket er længere end de 50–70 dage, som andre Marvel-biograffilm fik under og efter corona. Læs også: 'Avatar: The Way of Water' vises i op til 48fps HFR, 3D, 4K, Dolby Vision, Atmos Hollywood Reporter skriver, at Disney påtænker at give Pixars Elementært (15. juni) og Disney Animations Wish (23. november) længere biografeksklusivitet for at lokke familier tilbage i mørket. Selvom balancen er ved at tippe mere tilbage i biografernes favør, så er det dog ikke slut med premierefilm på Disney+. Den nye live-action film Peter Pan & Wendy får eksklusiv premiere på Disney+ den 28. april i Danmark og udland.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |