Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR, TV 2 & Warner/Discovery køber OL-rettigheder frem til 2032 - FlatpanelsDK

DR, TV 2 & Warner/Discovery køber OL-rettigheder frem til 2032

16 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

De Olympiske Lege fortsætter på DR og TV 2 frem til 2032, mens Warner Bros. Discovery bliver "det digitale hjem" for OL. Får danskere endelig OL i 4K?

Du kan fortsætte med at se OL, som du gjorde i 2022, hvor det blev afholdt i Beijing. Det er resultatet af en ny sendeaftale, som er blevet meldt ud i dag.

Aftalen omfatter OL Milano-Cortina 2026, OL Los Angeles 2028, OL 2030 (værtsby ikke fundet) og OL Brisbane 2032, foruden OL Paris 2024 som allerede var på planen.

DR og TV 2 fordeler konkurrencerne til live-udsending. Det betyder, at kun én af de to parter kan sende en konkurrence direkte på tv-kanaler og streaming. Fordelingen afgøres senere.

Vil man have det hele med, så skal man søge mod Warner Bros. Discoverys streamingtjeneste, som står til at blive en fusion af HBO Max og Discovery+. Denne bliver "det digitale hjem", hvor man kan streame alle øjeblikke under OL.


OL i 4K?

Et af de ubesvarede spørgsmål er, om danskerne endelig får streaming eller transmission af OL i 4K-opløsning med eller uden HDR? OL har i årevis været produceret i 4K – sågar op til 8K – men de danske udbydere har ikke været klar. Heller ikke i 2022 under OL i Beijing fik danskerne adgang til herlighederne i den højere videokvalitet. Der er dog håb. Både DR og TV 2 Play begyndte i september 2022 at streame i 4K uden HDR. Foreløbigt gælder det kun arkivindhold – ikke live-transmission. Discovery+ tilbyder stadig ikke streaming i 4K-kvalitet, men HBO Max gør. Igen er der tale om arkivindhold.

Udbydernes udmeldinger

Med aftalen ligger senderettighederne helt frem til 2032 fast. Her er hvad udbyderne har meldt ud efter dagens aftale: - "På danskernes vegne er jeg utrolig glad for, at det er lykkedes os at få rettighederne til verdens suverænt største sportsbegivenhed. I Tokyo sidste år så vi, hvordan De Olympiske lege med deltagelse af mange danske atleter er en af de sportsbegivenheder, der for alvor kan samle os og binde os sammen som nation. Netop derfor er det DR’s klare public service-opgave at sikre adgang for hele befolkningen, så vi sammen kan følge de danske medaljehåb og andre højdepunkter," siger Karsten Dyhrberg Nielsen, direktør for Bruger, Marked og Publicering i DR. - "De mange nye muligheder, vi har på TV 2 Play, betyder, at vi kan give danskerne endnu mere OL. Her har vi et mål om at gøre så mange sportsgrene som muligt fra OL tilgængelige for danskerne på vores mange ekstra kanaler på TV 2 Play – samt selvfølgelig også på vores sportskanaler og TV 2s hovedkanal," siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2. - "De Olympiske Lege er en af verdens absolut største sportsbegivenheder, og det glæder os helt enormt, at vi har sikret de digitale rettigheder fra 2026 til 2032. Warner Bros. Discovery kommer til at levere samtlige sportsøjeblikke fra legene hjem til danskerne, og det ser vi allerede nu frem til. I første omgang ser vi frem til vores dækning af sommer-OL i Paris i 2024, som vi også godt tør garantere bliver en fest," siger Søren Klæstrup, Head of Sports hos Warner Bros. Discovery Danmark.Flere nyheder

Sony afslører 2023 receivere med HDMI 2.1

01 Feb 2023 |

Apple tager opgør med sport i dyre, store tv-pakker - opdateret: danske priser

01 Feb 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Viaplay i februar

01 Feb 2023 |

QD-OLED produktionsboost meldes undervejs – nye størrelser?

31 Jan 2023 |

Netflix forklarer hvordan nye tiltag mod kontodeling virker

31 Jan 2023 |

Dansk biograf vil udvælge særlige film til audiofile filmaftener

31 Jan 2023 |