Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR: BritBox's entré betyder justeringer af rettigheder - FlatpanelsDK

DR: BritBox's entré betyder justeringer af rettigheder

27 Apr 2022 | Per Fanefjord Laursen |

BBC og ITV's streamingtjeneste BritBox kommer til Danmark i denne uge, og den nyhed får visse konsekvenser for DRs styrkeposition på britisk drama.

DRs tv-kanaler har ofte britisk drama i fladen, og DRTV nærmest flyder over med britiske dramaserier. Der er alle genrer på hylderne, ikke mindst de mange kriminalserier. Lige nu har DRTV 23 britiske titler alene i krimigenren, fra Barnaby til Unforgotten. Og senest Chelsea Detective.

Men nyheden om at den relativt nye BritBox kommer til Danmark udfordrer DRTVs position på britisk drama. BritBox’s tilbud tæller mere end 3000 timers serier og britiske klassikere. Med drama, krimi, komedie og reality. BritBox står f.eks. klar med kriminalserierne Vera, Line of Duty og A Confession, der er titler som DR også har eller har haft på hylderne. 

BritBox tilføjer nyt indhold ugentligt og der produceres nyt originalindhold, som dukker op løbende. 

- "Når Britbox kommer ind på det danske marked, så er det klart, at rettighedsbilledet ændrer sig, og der kan ske små justeringer i, hvilke af de nyeste titler vi kan vise – og måske særligt hvor hurtigt," oplyser Peter Rosberg, Publiceringschef i DR, til Flatpanels.
  

DRTV Chelsea Detective

DR har mange britiske produktioner på hylderne, bl.a. Chelsea Detective. Billede: Flatpanels

DRTV kan sameksistere og samarbejde

Britisk kvalitetsindhold har længe været en styrkeposition for DR, og DR har en lang tradition for at være på forkant med bedste britiske dramaserier til både flow-seere og streamere, påpeger Peter Rosberg.  - "Det forventer vi ikke kommer til at ændre sig væsentligt efter, at Britbox har gjort sin entre. Vi tror på et dansk streamingmarked, hvor DRTV kan sameksistere og samarbejde med andre streamingtjenester som eksempelvis Britbox," siger han.  BritBox er et relativt nyt koncept. BBC og ITV lancerede det i 2019, og i slutningen af 2021 kom nyheden om, at den var på vej til Norden. Med den nordiske udvidelse findes BritBox i otte lande.  Britbox fås i Danmark for 79 kr/md. eller 599 kr/år efter en 7-dages gratis prøveperiode. Indholdet vil desuden være tilgængeligt for alle C-More kunder. 

BritBox apps – supporterede platforme

Følgende enheder/platforme virker med BritBox i Danmark og Norden: - Android TV inkl. Sony og Philips TV samt Nvidia Shield - Google TV inkl. Chromecast - Apple TV HD og Apple TV 4K - Amazon Fire TV - LG Smart TV (2016, webOS 3 eller nyere) - Samsung Smart TV (2016, Tizen 2 eller nyere) - iOS inkl. iPhone og iPad - Android mobil/tablet - AirPlay - Chromecast - PC browsere (Chrome, Firefox, Safari, MS Edge and Internet Explorer)
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |