Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL fremviser 65" 8K OLED og 75" microLED paneler - FlatpanelsDK

TCL fremviser 65" 8K OLED og 75" microLED paneler

17 Nov 2021 | Rasmus Larsen |

TCL CSoT har fremvist deres seneste fremskridt indenfor OLED- og microLED-skærmteknologi som led af bestræbelserne på at rykke videre fra aldrende LCD-teknologi.

Printet 8K OLED

CSoT står for China Star Optoelectronics Technology, kendt lokalt som TCL Huaxing, og er TCLs afdeling for skærmproduktion og udvikling. Deres paneler bruges i populære TV-modeller fra bl.a. TCL og Samsung. På DTC 2021 konferencen i Shenzhen i Kina fremviste selskabet et inkjet-printet 65-tommer 8K OLED-panel, ifølge mediet EET China. Det er resultatet af 7 års forskning i print af OLED og TCLs samarbejde med det japanske selskab JOLED, hvilket blev annonceret sidste år. TCL har investeret 20 mia. Yen i JOLED med et erklæret mål om at "start joint-development of large-sized OLEDs for TV". Det er tredje type OLED-panel, som er i spil til OLED TV. De to andre er LG Displays nuværende WOLED og Samsungs Displays kommende QD-OLED.

TCL printed 8K OLED

TCL CSoTs 65-tommer printede 8K OLED. Kilde: TCL / EET China

75-tommer microLED

TCL fremviste også en 75-tommer microLED prototype med 600 nits lysstyrke og højt kontrastforhold. TCL sagde, at opløsningen kan nå 2400x1440 pixels, hvilket er langt fra 8K og sågar 4K, der vil være minimumskravet for at kommercialisere panelet som en TV-skærm. Samsung står angiveligt over for de samme udfordringer, hvorfor de har lagt planerne om mindre microLED TV på is.

TCL 75-inch microLED

TCL CSoTs 75-tommer microLED. Kilde: TCL / EET China

Andre paneler og prototyper fra TCL på messen var: 125-tommer glas-baseret og gennemsigtig microLED (nedenfor), 49-tommer miniLED-baglys med 5000 lyszoner til LCD-paneler, 14-tommer inkjet-printet OLED samt 8-tommer 360-graders sammenfoldelig OLED. I 2016 annoncerede TCL CSoT planer om at investere næsten 7 mia. dollars i verdens mest avancerede skærmfabrik – en 11. generations fabrik – for at producere LCD-paneler og senere OLED-paneler. Vi forventer ikke at se de nye paneler i næste års TCL TV, men det er positivt at kunne konstatere, at flere selskaber invester aktivt i OLED og microLED.

TCL transparent microLED

TCL CSoT's 125-tommer glas-baseret og gennemsigtig microLED. Kilde: TCL / EET China

- Kilde: EET China, Sohu China

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |