Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAnalyse: 20% af danske husstande abonnerer på Disney+  - FlatpanelsDK

Analyse: 20% af danske husstande abonnerer på Disney+ 

18 Dec 2020 | Per Fanefjord Laursen |

Disney+ er kommet glimrende fra start på det danske streamingmarked, viser en helt ny analyse fra analyseinstituttet Wilke, der moniterer det danske streamingmarked. 

Disney+ rykker ind i top-6

Da Wilke spurgte danskerne i sommer, før lanceringen af Disney+, om de kunne tænke sig at abonnere på en streamingtjeneste fra Disney, svarede 27%, at det kunne de. På blot tre måneder har 20% husstandene nu tegnet et abonnement på Disney+. Analysen blev præsenteret tirsdag på et virtuelt Future TV-seminar.
Mette Stensbek Christensen
Mette Stensbek Christensen, Wilke. Foto: Per Fanefjord Laursen
- "Det placerer Disney+ som nummer seks på det danske streamingmarked, målt på antal abonnenter," siger Commercial Director Mette Stensbek Christensen, Wilke.  - "Allerede efter halvanden måned på markedet nåede Disney+ et abonnementsniveau, som HBO Nordic har. Det afspejler meget godt, hvorledes Disneys entre i Danmark er forløbet, vel at mærke uden et partnerskab i ryggen," siger Mette Stensbek Christensen.  Ifølge Wilke har Disney+ tilsyneladende også et godt afsæt i markedet, baseret på svarene i den nye analyse. - "Disney+'s nye position i Danmark synes langtidsholdbar," siger Mette Stensbek Christensen, og uddyber: - "Det er især familier, der har tegnet et abonnement, ikke så overraskende, men der er også en del husstande uden børn, der finder programudbuddet interessant. Dernæst hæfter vi os ved, at de nuværende abonnenter udtrykker stor tilfredshed med produktet - indholdet. De er mere tilfredse, end gennemsnittet på andre tjenester. Især kvinder er glade for Disney+." 

Disney+ Star

I februar tilføjes ny Star-sektion til voksne, foruden Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars- & Nat Geo-sektionerne

Ny situation fra februar 2021

Disney+ med rigtig mange programmuskler var på forhånd udset som en alvor trussel på sigt mod Netflix og andre tjenester. - "Foreløbigt er der ikke tegn på, at Disney+ fremtvinger opsigelser af andre tjenester i husstandene. Hele 85% af de adspurgte siger, at Disney+ abonnementet var et add-on. Her spiller en lav startpris givetvis en rolle," siger Mette Stensbek Christensen.    Læs også: Disney+ får Star-sektion for voksne, hæver prisen i februar 2021 Disneys entrépris var ganske attraktiv (59 kr./måned), men i foråret stiger den til et niveau, der mere ligner gennemsnittet for andre tjenester.  - "Det kan påvirke Disney+ videre indtrængen i markedet, at den prismæssig mere ligner de andre," siger hun.Flere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |