Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer prisvenlige 'RU' 4K LCD-serier i mellemklassen - FlatpanelsDK

Samsung lancerer prisvenlige 'RU' 4K LCD-serier i mellemklassen

22 May 2019 | Rasmus Larsen |

Samsungs mellemklasse udgøres i år af RU-serierne, som erstatter sidste års NU-modeller. Skærmene har 4K, Tizen-platform og Apple-funktionalitet. Skærmene er i handlen nu.

Samsungs nye RU-serier

Samsung har udvidet sin serie af Q-modeller i år, hvorfor RU-serien er skrumpet. Der er en enkelt model med buet design (RU7305), men ellers har Samsung fulgt konkurrenterne i fodsporene og droppet gimmicken.

RU8005 låner enkelte elementer fra Q-serierne, herunder FreeSync der giver mere flydende konsolspil, men ellers er de mest avancerede funktioner forbeholdt de dyrere Q-serier. Fællestræk i RU-serien er LCD-paneler med 4K-opløsning og kantbelyst LED, der giver slankere design, men påvirker billedkvaliteten. Skærmene er baseret på Samsungs Tizen-platform, der giver adgang til bl.a. HBO, Netflix og Viaplay.


Samsung RU7305


Med en opdatering i sidste uge fik skærmene Apple AirPlay 2 samt Apples 'TV' app, der skal samle flere streamingtjenester i samme brugerflade. Ved lancering giver Apples 'TV' app adgang til iTunes' filmkatalog i 4K HDR-billedkvalitet. App'en bliver desuden hjemsted for Apples kommende streamingtjeneste. Samsung er eksklusiv TV-lanceringspartner på den nye app fra Apple.

RU-serien lanceres i formater fra 43 til 82 tommer på tværs af modelserierne RU8005, RU7405, RU7305 og RU7105. I foregående år har den sydkoreanske producent senere på året tilføjet lavpris-modeller i 6-serien og nedefter, men der er endnu ikke annonceret afløsere.

Yderligere tekniske detaljer kan findes i Samsung 2019 TV-oversigten eller i TV-databasen.


Samsung RU7405


De nye RU-modeller skal ude i butikkerne tiltrække sig opmærksomhed blandt 4K-modeller i mellemklassen fra primært LG, Sony og Philips. Kinesiske producenter som TCL er også begyndt at blande sig i mellemklasse-segmentet, ifølge danske salgstal fra GfK. Kinesiske selskaber kan producere billigt og ser ud til at kopiere den formel, som i sin tid hjalp sydkoreanske LG og Samsung til at slå igennem i Europa. Det vil sige billige skærme propfyldt med teknologi, hvorefter man senere bevæger sig opad i prisklasse.

RU-serierne fra Samsung er så småt landet hos danske forhandlere. De allerstørste formater kan dog først leveres lidt senere på året. Danske priser og forhandlere kan findes i tabellen herunder. Klik på modelnavnet for at få yderligere information.

Samsung 2019 LCD – priser & forhandlere
Flere nyheder

Philips præsenterer 2021 OLED TV i 48-77" med HDMI 2.1, Ambilight

27 Jan 2021 |

Nye Philips LCD TV får miniLED og HDMI 2.1

27 Jan 2021 |

YouSees nultakst på egne tjenester puster til debat om net-neutralitet

26 Jan 2021 |

Analytiker: Hold øje med niche-streamerne

26 Jan 2021 |

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |