Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Samsung 2019 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Samsung 2019 TV

23 Apr 2019 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

Samsung forlænger i år sin satsning på "QLED"; LCD-tv med quantum dots. Der kommer nye versioner af The Frame og Serif TV samt ny 8K-model og flere 4K-tv med zone-styret LED. Samsung har også indgået et opsigtvækkende samarbejde med Apple. Flatpanels giver overblik over Samsungs 2019 TV.

Fra i år skabes modeloversigterne baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Samsung 2019 TV

Samsung har præsenteret microLED-tv, en helt ny skærmteknologi, samt bekræftet, at man igen udvikler OLED-tv i en særlig variant kaldet QD-OLED. Ingen af de to næste-generations skærmteknologier er dog blevet klar til konsummarkedet, hvorfor satsningen på "QLED" LCD forlænges i 2019.

Annonce:
Det bliver med 4K-modelserierne Q90R, Q85R, Q80R, Q70R og Q60R, der spænder fra 43 til 82 tommer. Senere på året kommer en ny 8K-model kaldet Q950R i op til 98 tommer samt nye design-TV. I mellemklassen finder man en vifte af RU-serier, som har 4K-opløsning og Samsungs pulje af seneste funktionalitet fra Tizen-platformen, der giver adgang til bl.a. Netflix, TV2 Play og Viaplay. Tizen-platformen er nået til version 5.0, men tidligere års modeller opdateres ikke til seneste softwareversion.

Nede i modeloversigten kan du for hver modelserie trykke på ud for 'Apps' for at se, hvilke apps der er tilgængelige på skærmen. Listen opdateres automatisk i takt med, at TV-databasen opdateres.

Tizen-platformen udbygges år for år og i 2019 bliver det muligt at styre Samsung TV via eksterne højttalere med indbygget Google Assistant og Amazon Alexa. Indbygget i skærmene vil stadig være Samsungs egen Bixby-assistent, der er forbedret og udbygget i år. Bixby taler dog endnu ikke dansk. Tizen byder også på integration med SmartThings, som er Samsungs platform for det forbundne hjem, samt en ny Ambient-mode, der kan vise dekorative billeder på skærmen, når den ikke er i brug.


 Samsung 2019 TV

Et opsigtsvækkende samarbejde med Apple
Den store nyhed på smart-delen er dog et opsigtsvækkende samarbejde med Apple, som bringer Apples tv-funktioner til Samsung TV fra 2018 og 2019. Helt konkret får ejere af Samsung 2018 og 2019 TV senere på året AirPlay 2, som gør det muligt at sende video, musik og billeder fra en iPhone, iPad eller Mac trådløst over på tv-skærmen.

Samsung er ikke alene om at støtte op om Apples store tv-satsning, men den sydkoreanske producent vil være eksklusiv lanceringspartner på Apples nye 'TV' app, der samler streamingtjenester i samme brugerflade og giver adgang til filmkøb/leje fra iTunes i op til 4K HDR-kvalitet. Fra efteråret 2019 bliver Apples 'TV' app også hjemsted for streamingtjenesten Apple TV+. Omvendt får Samsung TV ikke HomeKit - Apples platform for det forbundne hjem - som ellers udbredes i skærme fra bl.a. LG og Sony. Hvad manglen af HomeKit konkret kommer til at betyde for Samsung TV-ejere, står endnu lidt uklart.

Samsung Q950R, Q90R og Q85R får den eksterne 'One Connect'-boks, hvori alle stikforbindelser tilsluttes. Boksen forbindes til skærmen via et elegant, diskret fiberoptisk kabel, som overfører både data og strøm. One Connect medfølger i 2019 til færre modeller end sidste år, hvor boksen var at finde helt ned i Q7-serierne.


 Samsung The Frame og Serif TV 2019


Foruden de brede modelserier, lancerer Samsung i år The Frame 2019 og Serif TV 2019. Det er nye versioner af tidligere designmodeller, med forbedret billedkvalitet og funktionalitet. The Frame har adgang til en digital kunstbutik (Art Store) med digitaliserede værker fra bl.a. Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh og Botticelli. De nye udgaver af designskærmene findes i flere tommeformater end hidtil.

Buede skærme er derimod så godt som udfaset. Det blev et dyrt fejlskud, som krævede store investeringer i produktionslinjer, men som forbrugerne afviste. Sammen med 3D er buede skærme officielt et flop. Blandt Samsungs 2019 Q-serier findes kun skærme i fladt design. I RU-serierne er der en enkelt buet model.

Læs også: Første indtryk: Samsung 2019 8K og 4K 'QLED' LCD TV

Hvad angår billedkvalitet, så fortæller Samsung, at de i år har formået at udvide betragtningsvinklerne på nogle af Q-serierne. Netop betragtningsvinklen - hvordan billedet ændrer farver og kontrast, når skærmen betragtes fra en vinkel - har traditionelt været en akilleshæl for VA LCD-teknologien, som Samsung benytter i QLED-serierne, men vha. et nyt filter, mener selskabet, at de har kraftigt reduceret falmende kontrast og udvaskede farver. 'Q Ultra Wide Angle' findes i Q80R, Q85R, Q90R og Q950R.

Samtidig udvides zone-styring til flere modelserier. Fra Q70R og opefter får man zone-styret LED-baglys, men antallet af zoner varierer dog fra model til model. Q90R har nogenlunde samme antal som sidste års Q9FN, oplyser Samsung. Q85R, Q80R og Q70R har markant færre zoner.


 Samsung RU8005


Samsung ser stadig bort fra Dolby Vision
Hvad angår HDR (High Dynamic Range), så er der status quo. Samsung støtter op om grundformatet HDR10 samt HLG og HDR10+, som selskabet har udviklet som alternativ til Dolby Vision, hvilket Samsung stadig ser bort fra. I disse år tilføjer konkurrenterne også Dolby Atmos i tv-skærmene, men selvom Samsung støtter op om det nye objekt-baserede lydformat i soundbarer, så findes der ikke understøttelse i tv-skærmene.

Verdens største tv-producent begynder så småt at rykke på HDMI 2.1 senere på året. I første omgang bliver det dog kun i 8K-segmentet. De nye 4K-modeller har, modsat ærkerivalen fra hjembyen Seoul, ikke HDMI 2.1. De har en enkelt HDMI 2.1 funktion, som kan tilføjes på HDMI 2.0 porte, navnlig ALLM (Auto Low Latency Mode), det i praksis blot betyder, at skærmen automatisk skifter til spil-profil, når et spil startes på Xbox One. PlayStation 4 understøtter ikke ALLM.

Hvad angår spil-delen så har skærmene også AMD FreeSync 2, som giver en mere flydende spiloplevelse, såfremt spilkonsollen understøtter det. Det gør Xbox One (og PC'er), men ikke PlayStation 4. FreeSync 2 opererer med såkaldt adaptiv billedfrekvens, hvilket i praksis betyder, at spilkonsol og TV konstant og i realtid er synkroniseret på billedfrekvensen. Det er vigtigt i spil fordi en spilkonsol typisk ikke kan rendere tung spilgrafik i en fast billedfrekvens, når man bevæger sig rundt i forskellige dele af spilverdenen.

På billedsiden fremhæver Samsung desuden en ny 'Quantum Processor', der gør brug af "AI" - kunstig intelligens. Det handler i praksis om at opskalere video samt at tilføre billedet kunstig skarphed og farve. Vi stiftede allerede sidste år bekendtskab med processoren i vores test af 8K Q900R, men var ikke imponerede. Samsung mener, at de har forbedret ydelsen i år.


 Samsung 2019 TV

Annonce:
De nye skærme har naturligvis også indbyggede tunere til kabel-tv, parabol-tv og antenne-tv og flere af modellerne har dobbelt tuner, så man kan optage imens man ser en anden tv-kanal. Der er WiFi og Bluetooth i skærmene.

Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i danske butikker, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandlere.

Det forventes, at der senere på året kommer billigere RU-modeller i 6-serien og nedefter. Såfremt det sker, tilføjes de i oversigten senere.

Du kan genkende 2019-modellerne på bogstavet R i modelnavnet for den brede portefølje. High-end modellerne kaldes Q*R (f.eks. Q90R). Kort opridset: RU/R/Q*R = 2019, NU/N/Q*N = 2018, MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |

Oversigt: Philips 2021 TV

11 Mar 2021 |

Oversigt: Sony 2021 TV

08 Mar 2021 |