Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAng Lee's sci-fi film 'Gemini Man' skal vises i op til 120fps HFR - FlatpanelsDK

Ang Lee's sci-fi film 'Gemini Man' skal vises i op til 120fps HFR

13 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

Ang Lees sci-fi film Gemini Man med Will Smith i hovedrollen skal vises i High Frame Rate (HFR) 3D og 2D. Det skriver mediet The Playlist, som har fået fingre i et brev fra Paramount.

Paramount forbereder biografer på HFR

Peter Jacksons The Hobbit blev optaget og fremvist i 48 billeder per sekund (fps) i udvalgte biografer. Det er den dobbelte billedfrekvens ift. den typiske 24fps Hollywood-film og med den højere billedfrekvens bliver bevægende billeder skarpere og mere detaljerede. The Hobbit er ikke udgivet på skive eller online i sit originale format

Ang Lee gik skridtet videre ved at optage Billy Lynn's Long Halftime Walk i 4K 3D 120fps, der blev rost til skyerne efter en privat screening i den høje kvalitet. Udfordringen var dog, at nærmest ingen biografer var i stand til at fremvise filmen i fuld flor og hjemmeudgivelsen var begrænset til 4K 60fps. Filmen floppede økonomisk.

Ang Lee vil igen skubbe til grænserne med sin kommende sci-fi film Gemini Man med Will Smith, Clive Owen og Mary Elizabeth Winstead. Den fortæller historien om Henry Brogen (Will Smith), en aldrende snigmorder, der ønsker at afslutte sin karriere, men som konfronteres med en yngre klon af sig selv.

Gemini Man er optaget i 4K 3D 120fps og i brevet beder Paramount Pictures biografer om at forberede sig på formatet samt at teste, hvorvidt deres udstyr kan fremvise filmen i High Frame Rate 2D og 3D.

- “Ang’s unique vision for this film includes recording and projecting in the most pristine and immersive formats. We want to do everything possible to make projecting the high frame rate version of ‘Gemini Man’ a turnkey experience for you and provide audiences with the latest technological advancement in cinema,” står der i brevet.

I brevet indikeres det, at Paramount har planer om at distribuere filmen i 120fps 2D samt 60fps 3D. Filmstudiet beder biograferne om at give feedback på testen inden den 22. marts 2019. Den årlige biografmesse CinemaCon afholdes i starten april 2019.


Gemini Man


Gemini Man kan puste til HFR-debatten

Udgivelsen af Gemini Man vil med al sandsynlighed puste til debatten om brugen af HFR i film. Mens nogle personer mener, at HFR er et vigtigt fremskridt, insiterer andre på, at film skal opleves i 24fps.

James Cameron har sagt, at de kommende Avatar-film vil blive optaget i HFR. Den næste generation af 4K-skærme med HDMI 2.1 vil også være i stand til at håndtere video-input i op til 4K 120fps.

Ang Lees Gemini Man har premiere i USA i oktober 2019 og selvom Paramount presser biograferne til at hoppe med på vognen, så bør man ikke antage, at den lokale biograf vil være i stand til at fremvise filmen i det originale format. Vi forventer at høre mere mere om den tekniske del af Gemini Man, når vi nærmer os premieren – måske allerede i april.

- Kilde: The PlaylistFlere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |