Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDRTV: Dagens programmer kan nu streames fra morgenstunden - FlatpanelsDK

DRTV: Dagens programmer kan nu streames fra morgenstunden

01 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

DRTV skal ikke længere spille andenviolin til flow-tv. Fra i dag vil dagens tv-programmer kunne streames på DRTV fra klokken 6 om morgenen. Udvalgte programmer kan ses op til en uge i forvejen. Det skriver Politiken.

DRTV løsrives fra sendetid

Siden 2012 er andelen af 16-24 årige danskere, som ser flow-tv, faldet med 73%. Andre aldersgruper i befolkningen rykker ligeledes mod streaming, hvorfor vanerne ændrer sig. DR tager nu konsekvensen af seernes flugt og løsriver DRTV fra sendetid, lyder budskabet.

- ”Vi løsriver DRTV fra sendetid. Det giver ikke længere mening at udgive på samme tidspunkt som flow-tv. Frem for at programmerne kommer drypvis, bliver de nu lagt på én gang om dagen eller én gang om ugen. Er man til dokumentarer, ved man, at det er om mandagen, de bliver lagt på,” siger Peter Rosberg, publiceringschef i DR, til Politiken.

Det betyder konkret, at dagens tv-programmer på DR1, DR2 og andre kanaler fremover kan ses på DRTV fra morgenstunden klokken 6:00. I visse tilfælde lægges alle ugens programmer online på forhånd. Det gælder ugens DR3-programmer, som gøres tilgængelige hver søndag. Samtlige dokumentarer fra den kommende uge lægges online mandag. DR regner med at indføre flere temadage i nær fremtid.

Der er dog undtagelser, pointerer DR. Det vil f.eks. gælde sidste afsnit af tv-programmer som Gift ved første blik og Alene i vildmarken, der først kan ses samtidig med sendingen på flow-tv. Det samme gælder konkurrenceprogrammer. Det gøres for at fastholde spændingen.


 DRTV


DR3 er næsten fuld digital

DR skal inden 2020 reducere sin sendeflade på flow-tv med tre kanaler. Det sker som led i en sparerunde dikteret af den nye public service-kontrakt for 2019-2023.

En af kanalerne, som forsvinder, er DR3. Den bliver til et rent digitalt tilbud på streamingtjenesten DRTV, men allerede i dag er omkring 80% af DR3-seerne rykket til DRTV, oplyser selskabet.

- ”For et par år siden så det omvendt ud. Der kom 80 procent af DR3-seerne fra flow-tv. Det er kommet bag på os, at det er gået så hurtigt,” siger Peter Rosberg.

Læs også: DRTV hæver billedkvaliteten med 1080p HD & højere bitrate

Doggystyle er et eksempel på et tv-program, som ses næsten udelukkende via streaming. I gennemsnit har 462.500 seere fulgt med i episoderne på DRTV, mens kun 66.900 seere i gennemsnit har tændt for flow-tv søndag aften. TV-avisen er et eksempel på et program, som ses næsten udelukkende på flow-tv.

Ændringerne sker fra i dag den 1. marts, hvor du altså vil kunne finde dagens tv-programmer på DRTV fra morgenstunden. Et af de næste skridt bliver en relancering af DRTV. Streamingtjenesten kan i dag ses på Apple TV, HbbTV, PlayStation, Chromecast, web, Android og iOS.

- Kilde: Politiken, DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |