Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBBC og ITV går sammen om at lancere konkurrent til Netflix - FlatpanelsDK

BBC og ITV går sammen om at lancere konkurrent til Netflix

28 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Hvor mægtig er Netflix blevet? Mægtig nok til, at to af Storbritanniens største tv-aktører, BBC og ITV, går sammen om at lancere en konkurrent. BritBox lanceres på hjemmemarkedet senere på året.

BBC og ITV i samarbejde

Efter flere måneders rygter har BBC og ITV bekræftet, at de i fællesskab planlægger at lancere en streamingtjeneste kaldet BritBox. De inviterer i samme omgang andre tv-aktører til at slutte sig til initiativet.

- “I am really pleased that ITV and the BBC are at the concluding stage of discussions to launch a new streaming service. BritBox will be the home for the best of British creativity - celebrating the best of the past, the best of today and investing in new British originated content in the future,“ sagde Carolyn McCall, direktør for ITV.


 BritBox


Med danske briller ville det svare til, at DR og TV2 tog hinanden i hånden og inviterede flere parter til at samarbejde. I slutningen af 2017 foreslog Venstre at skabe en fælles dansk streamingtjeneste kaldet DanFlix finansieret af public service-midler. I Storbritannien ønsker man dog ikke at blande licensmidler ind i BritBox.

BritBox er allerede tilgængelig i USA og Canada, hvor man har testet idéen. Her har tjenesten hentet over en halv million abonnenter, hvilket er ”bedre end forventet”, siger ITV.


En reaktion på Netflix

Det usædvanlige samarbejde kommer som reaktion på Netflix, der ifølge en opgørelse fra Audience Project ugentlig når 70% af briterne. Dermed er Netflix den største streamingtjeneste i Storbritannien. BBCs egen streamingtjeneste (iPlayer) når ugentligt 61%, mens Amazon og YouTube når hhv. 44% og 43%.


 BritBox


BBC og ITV peger i samme forbindelse på, at et stigende antal britere vælger at abonnere på mere end en streamingtjeneste.

Det er planen, at BritBox skal lanceres i Storbritannien i andet halvår 2019. Om der er planer om at lancere BritBox i flere lande, vides endnu ikke. Prisen blev ikke afsløret, men partnerne sagde dog, at den bliver konkurrencedygtig.

- Kilde: ITV, BBC

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |