Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips starter udrulning af Android 8 Oreo til udvalgte TV - FlatpanelsDK

Philips starter udrulning af Android 8 Oreo til udvalgte TV

14 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

Philips har endelig fået Android 8 (Oreo) gjort klar. Softwaren, som frigives i etaper, byder på en redesignet brugerflade samt Google Assistant i visse regioner.

Opdateret 11.3.2019: Philips tilføjer, at ejere af OLED803/903 kan hente opdateringen i løbet af denne uge. Det oplyses, at man skal manuelt ind og søge efter en ny opdatering via menupunktet.
Opdateret 8.3.2019: Philips oplyser, at opdateringen nu skulle være klar til alle 2017 og 2018-modeller (slutter på hhv. 02 og 03), med undtagelse af OLED803/903, som får opdateringen senere.

Oreo på Philips Android TV

Som Flatpanels kunne berette i september, så havde Philips planlagt at frigive Android Oreo til de første modeller i november. Nu er opdateringen blevet klar til officiel lancering og den udrulles over de kommende uger.

- “The rollout will start in November and continue until the end of the year – first quarter for some devices,” sagde Piotr Herod, Smart TV Manager ved TP Vision, til Flatpanels i september.

Android version 8, der også går under navnet Oreo, byder på en redesignet brugerflade, hvor hjemmeskærmen er opbygget om “kanaler”. I disse kanalrækker kan app-udbydere fremhæve deres indhold. Hjemmeskærmen kan også i højere grad tilpasses dine behov. Man får blandt andet mulighed for at gemme apps, som ikke anvendes. Herudover byder hjemmeskærmen på en ‘Play Next’ funktion, hvori Google anbefaler indhold baseret på husstandens tv-vaner.

På Flatpanels forum begyndte ejere af Philips TV at modtage opdateringen via den indbyggede opdateringsfunktion i sidste uge. I september sagde Philips, at man prioriterer 2016 TV (modelnummer slutter på 01); derefter modeller fra 2017 (slutter på 2) og 2018 (slutter på 3); til sidst 2018-modeller med twin-tuner. Flatpanels har forsøgt at få fat i en aktuel tidsplan fra Philips, men har ikke modtaget den inden publicering. Selskabet har heller ikke publiceret udgivelsesnoter.

De første meldinger fra ejere er overordnet positive og stemningen synes at være, at den nye brugerflade er en forbedring. Flatpanels kan på nuværende tidspunkt ikke vurdere om de softwarefejl, som vi har pointeret i anmeldelserne, er blevet rettet.


 Philips Android TV Oreo


Ikke alle Philips TV får Oreo

TP Vision, som står bag Philips TV i Europa, frigav sine første Android TV i 2015, og året forinden skærme baseret på mobil-Android. Disse tv-skærme opdateres ikke til Android Oreo. Full HD-modeller opdateres heller ikke.

Google frigav Android 8 Oreo i anden halvår 2017, så det har taget TP Vision og partnere over et år at få softwaren klargjort til Philips TV – endnu længere, hvis man tager højde for beta-perioden.

Med opdateringen aktiveres Google Assistant på visse Philips Android TV. Stemmeassistenten er begrænset til få udvalgte sprog.

For at tjekke om Android Oreo opdateringen er klar til din model, kan du navigere til opdateringsmenuen. Hvis den endnu ikke er klar, kan du enten vente eller prøve at slå din model op på Philips supportside for at se om opdateringen kan hentes manuelt og installeres via USB-nøgle.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |