Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips udruller Oreo på Android TV fra november - FlatpanelsDK

Philips udruller Oreo på Android TV fra november

04 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

De fleste Philips Android TV får helt ny brugerflade, når version Android 8 Oreo udrulles fra november. Opdateringen frigives i etaper til 2016, 2017 og 2018-modeller.

Oreo på Philips Android TV

Android Oreo er vel nok den største opdatering siden Google annoncerede sit Android TV-projekt. Den nye version byder på en redesignet brugerflade, hvor indholdet får fuld fokus på startskærmen.

Det har taget mere end et år at få softwaren klar. Google frigav den i efteråret 2017. Piotr Herod, Smart TV Manager hos TP Vision, siger, at “vores første prioritet er stabilitet” og tilføjer, at tv-producenter har brug for ekstra tid for at kunne integrere tunerfunktionalitet i nye versioner af Android.

Han indrømmer, at tidligere opdateringer har været problematiske, men Philips håber på at kunne styre udenom problemer denne gang. Selskabet starter derfor med at udrulle softwaren på et begrænset antal tv-skærme (1000-2000 enheder) og i nogle få lande. Herefter udrulles softwaren i etaper på tværs af Europa.

- “Udrulningen starter i november og fortsætter frem til årets udgang – første kvartal for visse enheder,” sagde Piotr Herod til Flatpanels.


 Philips Android TV Oreo


2016 Philips Android TV (modeller der slutter på 01) bliver de første, som modtager Android Oreo. Herefter udrulles softwaren på samme tid til 2017 (modeller der slutter på 02) og 2018 (modeller der slutter på 03) Android TV. Modeller med dobbelt tuner – OLED803 og OLED903 – bliver de sidste modeller, som modtager opdateringen.

Philips lancerede sine første Android TV i 2015. Disse modeller opdateres ikke til Oreo.

Ud over en opfrisket brugerflade, byder Android 8 Oreo på en ’Play Next’ funktion, der fremhæver og anbefaler nyt indhold. Tv-producenterne må ikke ændre i brugerfladen (på app-delen), men må dog tilføje egne indholdsrækker. Oreo-opdateringen byder på en indholdsrække, der er specifik for Philips. Brugere kan rykke og fjerne rækkerne, som de ønsker.

Efter lang ventetid er Android Oreo så småt ved at lande. Nvidia frigav Oreo i maj 2018, men måtte derefter sætte udrulningen på pause, da visse brugere oplevede tekniske problemer. Hisense har lanceret et Android TV med Oreo og Sony lancerer første modeller med Oreo næste måned.
Google Assistant på TV

Google Assistant lanceres samtidig med Oreo-opdateringen. Det vil virke på 2017 og 2018 Philips Android TV, bekræfter selskabet.

På IFA 2018 fik vi en gennemgang af, hvordan Assistant kan snakke sammen med forbundne enheder i hjemmet samt Google Home-højttalere. Assistant gør det desuden muligt at søge efter indhold og at styre videoafspilning (play/pause/spoling) vha. stemmekommandoer. Se denne videodemonstration fra januar 2018 for at se, hvordan det fungerer i praksis.

Ved lancering vil Google Assistant tale engelsk og fransk. Google forventer, at Assistant vil kunne tale 30 sprog, herunder dansk, ved udgangen af 2018. Philips fortæller, at danskere indtil da kan bruge Assistant på engelsk ved at indstille skærmen til engelsk sprog.

2018 Philips Android TV understøtter desuden stemmekommandoer via Amazon Alexa.Flere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |