Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDen nye Plex Media Player til PC/HTPC understøtter 4K - FlatpanelsDK

Den nye Plex Media Player til PC/HTPC understøtter 4K

23 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Plex har brugt det seneste år på at bygge ny software til PC’en i stuen. De har smidt fundamentet fra den gamle ”Plex Home Theater” ud til højre og er startet forfra, hvilket har udmøntet sig i ”Plex Media Player” med ny grafisk brugerflade, nye funktioner og understøttelse af 4K-video.

Plex Media Player

Nogle af jer kender og bruger Plex, men for dem er af jer, der ikke er bekendte med Plex, så tænk på det som software der hjælper med at kunne opleve lokaltlagrede mediefiler, såsom video, film og musik, på tv-skærmen over WiFi. Plex findes til mange forskellige enheder, men denne version er til PC’en/HTPC’en i stuen.

Plex Media Player


Plex siger, at de har bygget den nye software til PC op fra bunden. De kører ikke længere på Kodi/XBMC-koden, men gør nu brug af open-source mpv, som Plex mener, har bredere og mere robust support for mediefiler af forskellige typer. Plex lover sågar, at den kan afspille alt hvad du kaster efter den.

Den nye "Plex Media Player" erstatter således den gamle "Plex Home Theater", som du fortsat kan bruge, men som ikke længere vil blive opdateret. Den mest synlige ændring er den grafiske brugerflade, der nu ligner den brugerflade, som Plex bruger på Smart TV og streamerbokse.

Plex Media Player


Med den nye software tilføjer Plex også understøttelse af 4K-video og HEVC-formatet. På listen over nyheder finder man ydermere en brugerflade i 4K-opløsning, support af mus, support af multi-kanal-musik og en version til Raspberry Pi.

Der mangler dog nogle af de funktioner, som den gamle software bød på, herunder søgning, video-spillelister og integration med Cloud Sync. De tilføjes i nærmeste fremtid.

Plex Media Player


Plex Media Player er kun tilgængelig for abonnenter af Plex Pass. Den bliver senere gratis og tilgængelig for alle brugere. Plex opdaterede også for nylig deres Smart TV app og gjorde deres software gratis på Roku og Xbox 360.

Ny funktioner i Plex Media Player

The best-in-class mpv engine is used for playback
Improved video codec support (e.g. H.265)
A true 4K interface
Bit-perfect LPCM decoding of DTS-HD MA (using libdcadec)
Shared code-base with many of our other apps (including PlayStation, Smart TVs, and Xbox One), allowing faster development
Streamlined interface that brings our premium desktop app in line with the rest of our big screen offerings
Snappier and more feature-rich UI, including better animations
Support for multi-channel music tracks
Allows for different audio delay depending on video framerate (23.976 Hz vs. the rest)
Native Raspberry Pi 2 port
Mouse supportFlere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |