Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG vil afsløre 8K TV på CES næste måned - rygte - FlatpanelsDK

LG vil afsløre 8K TV på CES næste måned - rygte

12 Dec 2014 | Rasmus Larsen |

Den sydkoreanske gigant vil efter sigende afsløre et 8K OLED-TV på næste måneds CES 2015 udstilling i Las Vegas. Det er endnu en prototype, men LG har planer om at lancere teknologien på et senere tidspunkt, ifølge CNET.

Opdatering: Artiklen fra CNET har nu fjernet alle referencer til OLED, hvilket kunne tyde på, at der i stedet er tale om en LCD-skærm.

33 millioner pixels

LG sælger i dag Full HD OLED-TV i det meste af verden og de første 4K OLED-TV forventes på markedet meget snart. Men OLED-teknologien kan meget mere og LG vil vise os hvor langt de er kommet i udviklingen på CES 2015.

Skærmen der er udviklet under kodenavnet Mabinogion måler 55 tommer og har ikke mindre end 33 millioner pixels. 8K – eller 7680x4320 opløsning – er 16 gange højere end Full HD og 4 gange højere end 4K, som vi er begyndt at se i butikkerne nu. Prototypen blev fremstillet i november, men LG venter på, at CES slår dørene op før de præsenterer den. Skærmen er sandsynligvis fremstillet på LGs nye OLED-fabrik, som starter masseproduktion i denne måned.

LG 77-tommer 4K OLED-TV


Det nye OLED-panel vil angiveligt også hæve lysstyrken i forhold til de OLED-TV fra LG, som er i butikkerne nu, angiveligt til omkring 500 cd/m2 (de nuværende kan nå op lige over 300 cd/m2). Da ingen enheder endnu kan sende et 8K-signal har LG arbejdet tæt sammen med Nvidia om at skabe en PC, som er i stand til at fodre skærmen.

- "With the know-how acquired from making the prototype, if LG finds good grounds to commercialize the display for mass production, it will do so. LG has already finished up approving the technological viability of the 55-inch, 8K display, and is now starting preparation to commercialize it to make it a product," sagde kilden til CNET.

Skærmen skal være blikfang hos LG på CES, men LG har angiveligt også planer om at lancere teknologien senere. Samme rapport bemærker endvidere, at LG muligvis vil tilføje et 8K LCD-TV til porteføljen allerede i 2015. Det er heller ikke udelukket, at vi får et 110-tommer OLED-TV at se fra LG på CES.

Om rygtet taler sandt får vi at se når CES 2015 åbner dørene i starten af januar.

- Kilde: CNET

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |