Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIndtryk af Sony's PlayStation Now streaming - FlatpanelsDK

Indtryk af Sony's PlayStation Now streaming

15 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Sony overraskede de fleste på CES 2014 med præsentationen af PlayStation Now; et streamingsystem til spil, som streamer dine favorit PlayStation-spil til stort set hvilken som helst enhed, inklusiv tv, smartphones, tablets og naturligvis PlayStation. Vi fik lidt kvalitetstid med PS Now.

Indtryk af PlayStation Now

Vi tilbragte noget tid – en del – i selskab med Sonys nye PlayStation Now streamingsystem på CES, og vi havde også mulighed for at tale med Sonys eksperter. Her er hvad vi lærte om Sonys planer.

PlayStation Now demonstrationen gav mulighed for at prøve systemet på et Bravia tv og PlayStation Vita. Der var ingen udstyr forbundet til enhederne, så på tv’et foregik streamingen i realtid via internettet gennem en tv-app. Ingen PlayStation er nødvendig - ret fedt. Der kræves dog en PlayStation-controller. Vi fokuserede primært på tv’et, da spil såsom The Last of Us er skabt til at blive nydt på en stor skærm.

Hvad vi så var generelt positivt. Billedet var en smule for komprimeret til tider, og afslørede billedartefakter, men det var tydeligt, at Sony brugte en adaptiv streamingmetode til at gøre afspilningen flydende. Til tider faldt billedet ned i et lavere, mere komprimeret niveau, og til tider hoppede det op i et mindre komprimeret niveau, som så ganske fint ud – men bestemt ikke så flot som i spil installeret direkte på konsollen. Spillet kørte dog 100 % flydende.

Sony forklarer, at den nuværende streamingteknologi – der er baseret på Gaikai-teknologi, som Sony har opkøbt - kan gå op til 720p opløsning, men Sony gav os ikke et tal for bitraten (5 Mbit/s anbefales dog som minimum internetforbindelse). 720p bør være helt fint til streaming af PS3-spil.

Vi tog controlleren og spillede The Last of Us, og det var generelt en fornøjelig oplevelse. Sony lover, at den endelige platform praktisk talt vil være fri for lag og forsinkelse. De prioriterer en lag-fri oplevelse meget højt, da det er et af de vigtigste aspekter, hvis der skal tilbydes en god spiloplevelse. Vi prøvede at lokalisere lag, men The Last of Us er ikke det bedste spil til at vurdere dette, da det ofte kører meget flydende og i et langsomt tempo.

Vi bemærkede dog en smule lag ind i mellem, men spillet var bestemt spilbart. Det syntes der generelt at være konsensus omkring i forbindelse med demoen.

I første omgang vil PlayStation Now være understøttet på PS3 og PS4, men ingen PS4-spil vil kunne streames. Det giver dog mulighed for at opleve de mange fantastiske PS3-spil, som er udkommet gennem tiden, på PS4, hvilket er en vigtig detalje, da PS4 ikke understøtter PS3-diske.

PlayStation Now skal også understøttes på 2014 Bravia-fladskærme, PS Vita, samt udvalgte smartphones og tablets. Man finder ikke understøttelse af PC og Mac i puljen og vi skal nok heller ikke forvente en app på Xbox, fniser Sony.

Vi spurte Sony om det vil være muligt at streame de spil, som man allerede ejer, men det vil Sony ikke kommentere på endnu.


Lej eller køb abonnement

Gamere på CES havde også mulighed for at prøve God of War: Ascension, Beyond: Two Souls og Puppeteer, men Sony vil ikke fortælle mere om det fulde spilkatalog endnu. Sony har dog bekræftet, at det bliver muligt at leje spil enkeltvis eller abonnere på en spilpakke, som giver adgang til mange spil, men igen; Sony vil ikke kommentere på prisen eller hvad der er inkluderet.

Funktioner såsom multi-player, trofæer og beskeder vil alt sammen være understøttet og dine gemte spil føres direkte op i skyen, så du kan fortsætte din spilproces uanset hvor du er. Du skal heller ikke bekymre dig om opdateringer til spil. Den eksterne cloudserver tager sig af alle disse ting. Vi oplevede dog en smule ventetid, da et nyt spil startede op.“PS Now will allow users to engage in the world of PlayStation, whether they’re existing fans or have never owned a PlayStation platform.” siger Andrew House, chef for SCE, og det er en interessant tanke. PlayStation Now vil åbne helt nye muligheder og kan potentielt revolutionere spilindustrien. Forestil dig blot at være i stand til at spille nogle af de bedste spil overhovedet på en hvilken som helst enhed. Det er et signifikant gennembrud, og baseret på hvad vi så, så har Sony midlerne til at gøre det muligt, hvis de blot lykkedes med at udjævne nogle af billedkvalitetsproblemerne og samtidig sikre en lag-fri og stabil forbindelse til serverne.

Dette kan være fremtiden indenfor gaming. Vi er stadig i de tidlige dage, men Sony har 5-6 måneder til at forfine system før det lanceres, og hvis det vi så på CES bliver udgangspunktet, så er vi temmelig sikre på, at det kan revolutionere markedet i de kommende år. Vi ser bestemt frem til at høre mere.

PlayStation Now går i lukket beta i USA ved udgangen af januar og forventes lanceret i USA denne sommer. Sony vil ikke fortælle noget om den internationale lancering endnu.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |