Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOculus Rift-skærmbriller får Full HD-billedkvalitet - FlatpanelsDK

Oculus Rift-skærmbriller får Full HD-billedkvalitet

18 Jun 2013 | Flatpanels |

Oculus Rift-skærmbrillerne fik massiv ros efter CES 2013 og forventes at sætte gang i Virtual Reality-markedet. På E3-messen viste Oculus en Rift-prototype frem med Full HD-skærme.

Virtual Reality-briller får nu Full HD-billedkvalitet

Sony har lavet Virtual Reality-briller, men udviklere og branchen har for sat deres lid til en anden spiller; Oculus, som med Rift-produktet forventes at revolutionere markedet.

Oculus Rift
Oculus Rift er en skærmbrille, der monteres foran øjnene


Den største kritik af Oculus Rift har hidtil været, at opløsningen på skærmene indeni har været for lav. Det ændrede Oculus på ved dette års E3-spilkonference, hvor man viste en prototype frem med Full HD – 1080p – skærme. I den tidligere prototype var opløsningen på 1280x800 pixels. Deltagere som prøvede den nye version med Full HD-skærm melder, at billedkvaliteten er synligt bedre, hvorfor Virtual Reality-oplevelsen også synes mere ægte og indlevelsesrig.

Fordi skærmene i Oculus Rift sidder så tæt på øjnene er høj opløsning påkrævet. Oculus siger, at man heldigvis ikke behøver at dedikere mange ressourcer til udvikling selv. Det klarer mobilproducenterne, som bliver ved med at presse opløsningen i de små mobilskærme. Det er netop mobilskærme, som sidder i den nye prototype af Oculus Rift.

Oculus Rift er sendt ud til udviklere, men udgaven med Full HD-skærme er der endnu ikke lagt planer for. Prototypen var kun lige blevet klar til E3, men det er tidligere meldt, at der arbejdes på en Oculus Rift 2.0, som skal ud på forbrugermarkedet. Der arbejdes også på trådløs videoteknologi, så man ikke behøver at tilslutte et kabel.

Du kan se hvilke spil, der vil fungere med Oculus Rift her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |