Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG's buede OLED-TV er i handlen - FlatpanelsDK

LG's buede OLED-TV er i handlen

04 May 2013 | Torben Rasmussen |

Hvis du bor i Korea og altid har ønsket dig et OLED-TV, der buer ligesom et IMAX lærrede, så er du heldig! LG har åbnet for forudbestillingerne på deres 55" EA9800 OLED-model med buet skærm og det meldes ud, at TV'ene er klar til afsendelse i løbet af maj/juni. 

LG OLED-TV
Koeranerne kan nu købe LG's buede OLED-TV (55EA9800) med forventet levering i maj/juni.



EA9800 modellen er teknisk set identisk med den flade model, og panelet er da også det samme, men det gør ikke nyheden mindre interessant. TV'et har en tykkelse på blot 4.3 mm og vejer sølle 17 kg. LG benytter deres egen WRGB pixelstruktur, som har 4 sub-pixels, hvilket - ifølge LG selv - skulle give en endnu bedre farvegengivelse. og 3D gengivelsen er af den passive slags. Derudover får man naturligvis det overlegne kontrastforhold, som er den helt store force ved OLED-teknologien.

Den buede front er et resultat af 5 års forskning og skulle ifølge LG give en højere ergonomi. På en skærm så lille som 55" så vil denne redaktion dog godt stille sig en smule skeptiske overfor den reelle effekt, men til spørgsmålet "hvorfor lave en buet skærm på blot 55 tommer", så ville det åbenlyse svar i 2013 nok blot være "fordi vi kan". En af de mange fordele ved OLED er netop, at man ikke er begrænset til helt flade displays, men kan lege lidt mere med formen. Vægophængning virker dog ikke umiddelbart så oplagt på denne model.

Vi så den buede model på CES-messen tidligere på året, hvor vi dengang havde vores tvivl om hvorvidt modellen nogensinde ville se et butiksvindue, for slet ikke at tale om et privat hjem, men her har LG åbenbart kridtet skoene og fået produktet klargjort til salg på relativ kort tid.

LGs kurvede OLED-TV
LGs kurvede OLED-TV på CES-messen



Prisen for den buede front lander i Korea på godt 77.000 DKK, hvilket er en smule dyrere end den flade model, som i udlandet blev lanceret til godt 60.000 DKK. Hvad prisen bliver i Danmark - og om vi overhovedet får modellen at se - er der endnu ikke nogen forlydender om.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |