Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony køber Gaikai, som streamer spil - FlatpanelsDK

Sony køber Gaikai, som streamer spil

02 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

Sony er dybt engageret i spilbranchen med deres PlayStation og spiludviklingsafdeling, og de må have følt presset fra de nye cloud gaming-tjenester. Sony offentliggør i dag, at de har købt Gaikai, der kan forvandle blandt andet Smart TV til en fuldblodsspilkonsol, for 380 millioner USD (knap 2,25 milliarder kroner).

Sony køber Gaikai for 2,25 mia. kr.

Sony har tidligere sagt, at de ser en stor fremtid i det såkaldte cloud gaming; spil der streames direkte over internettet – i stil med film - og ikke kræver tunge grafikkort indbygget i enhederne. Senest tog FlatpanelsDK et kig på, hvordan cloud gaming kan forvandle et Smart TV til en spilkonsol.

Samsung og Gaikai
Sony køber Gaikai og skal fremover også levere spiltjenester til deres egne konkurrenter

Sony har nu gjort alvor af deres ord og købt Gaikai, som er en af de mest fremtrædende udbydere af cloud gaming. Købssummen er 380 millioner USD eller hvad der svarer til knap 2,25 milliarder kroner. Dermed får Sony adgang til Gaikais teknologi, servere og ekspertise indenfor levering af spil direkte via internettet. Spiltitlerne omfatter lige fra velkendte spil til mindre spil. Det lader til, at holdet fra Gaikai-virksomheden beholder deres job, når Sony begynder at integrere dem i deres store PlayStation-division. Det er værd at bemærke, at Gaikai senest har annonceret samarbejdsaftaler med både Samsung og LG om at levere spil på deres Smart TV. Sony kommer derfor også i en position, hvor de leverer en spiltjeneste på konkurrenternes tv. Den anden store udbyder af cloud gaming er OnLive, men også Microsoft er opmærksomme på trenden, som det angives i de lækkede dokumenter omkring Xbox 720. Mon dette er et tegn på, hvad vi kan forvente af PlayStation 4? En ”cloud gaming” spilkonsol?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |